Какво ни казват звездите тази седмица ? – 4

• 43 997
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Днешния подарък не бе особено голям, но пак беше нещо. Случайно се натъкнах на "Международната изложба на котки" в НМ "Земята и хората". Някога, когато бях малка нашите ме водиха на нея заедно с приятелките. От отдавна исках да я посетя, но все забравях. Беше приятно да си припомня доброто, старо време, макар събитието доста да се е променило.
Този линк не ми се отваря. Дава ми някаква грешка.
Ако можеш, сподели защо е добър ретроградният Сатурн или защо е по-добър от директния Сатурн в нашите карти. Извинявам се, ако не разбирам добре това, което си ни написала. Затова исках да разкажеш повече.
Не е по-добър или по-лош, просто е строг учител.
В статията пише, че ретроградния Сатурн губи своята способност да пази границите, което е характерно за директния и ни приканва към по-задълбочено проучване на собствените дела и по-конкретно към приключване на старото, към прочистване на необходимото от ненужното натрупано вътре в нас и в нашия живот.
Сатурн е планетата, която ни учи на търпение и в период на ретроградност, тя ни дава зелена светлина за реализиране на незавършените дела или проекти. Може да ни се наложи да поправяме грешки по няколко пъти, проявявайки търпение и дисциплина.
По време на ретрограден Сатурн имаме възможност да пожънем реколтата постигната в резултат на наши минали действия.
Дали Сатурн ще е добър или лош за нас, зависи от семето, което сме посяли.
Ретро. Сатурн не е добър момент за започване на нови проекти, защото те биха срещнали трудности в реализацията си.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 01:37 от Mira_X

# 406
Момичета, един транзит нищо не прави.
Да, съвпада на Венера и Юпитер може да е много положителен в най-общ смисъл, но това не означава, че като се случи и всеки ще лети от щастие или непременно ще му се случи нещо хубаво.
Юпитер може да е известен като добротворец, но това не винаги е така. Той разширява, а това не винаги е хубаво.
Аз преди година имах съвпад на Юпитер с прогресивна Луна. Еми мога да ви кажа, че в онзи момент имах лични проблеми, които преживявах тежко. Мислех, че този съвпад ще ми позволи да си отдъхна, ще внесе малко позитивизъм. Еми напротив, стана точно обратното, “затънах” повече в отчаянието и емоцоиите. Тоест, Юпитер ми удвои това, което вече имах, само че то не беше положително.

# 407
Принципно усещаме транзитните планети така както са поставени в натала.Ако например нат.Юпитер е в Дева или
Близнаци,или в Козирог,няма да усещате в пълна сила благоразположението на тази планета.Ако пък е и с негативни аспекти,тогава съвсем .Юпитер обича огъня и водата, в земя и въздух не може да изрази подобаващо характера си.Разбира се той е благодетел и затова,където и да е, все ще даде,никога няма да ограничи или да вземе.Понякога,когато транзитния Юпитер прави негативни аспекти  /опозиция и особено квадрат/, "изсипва" много повече ,свръх ситуации и неща, сякаш казва "Ха, сега да те видя ще се справиш ли..." Simple Smile И тогава нещата излизат от контрол.

# 408
Юпитер ми е в Овен в наталната карта. Уж обича огън, ама аз как не съм го усетила?

# 409
а моя Юпитер по западната и по ведическата астрология е в съвсем различни знаци и стихии. Simple Smile  както и домове.

# 410
Юпитер ми е в Овен в наталната карта. Уж обича огън, ама аз как не съм го усетила?
Поради това,че се намира във Вашия първи дом и прави опозиция с Плутон. Simple Smile Разбира се има и "отвеждащи" аспекти ,но явно не са достатъчни.

# 411
Хората като че ли рядко осъзнават, че са щастливи, дори само затова, че могат да виждат, да отидат с двата си крака от точка А до точка Б.  

За да влезе човек в тона на Стрелеца, трябва да отмести поглед от собствения си пъп, сегашният момент, в който не получава именно това, което иска. Искам бееееееееее!!! Придружено от тропане с краче.  За да може да разбере и види нещата в мащаб. И да осъзнае, че спадовете и върховете са част от живота. Никой не е перманентно нахилен като ряпа. Само човек, който играе такава социална роля за пред другите. Изкуственяк. Всяка крайност говори по-скоро за обратното. Вид компенсаторен механизъм. Няма нужда от някакъв фалшиво напомпан оптимизъм. Стрелецът е детето, което имаме в себе си - спонтанно, чисто, любопитно и отворено към света. Вижда света с очите на едно дете - без предубежденията, които има един възрастен. Така че, ако човек иска шанс, възможност, то трябва да е като дете - непринуден, без предубеждения, да дръзва да прави нещата и да е отворен към възможностите, които му предлага момента, света.

Какви Ви пречи да се забавлявате ? Да правите неща, които Ви харесват и доставят удоволствие ?! За тези с транзитен Юпитер в пети. Стрелец е огнен знак. Предполага инициатива, творчество. Прочете книга, отидете на кино, театър. Отидете на екскурзия някъде където не сте били, ако имате такава финансова възможност.  Кой знае там можете да срещнете своя Принц на бял кон.

Една птичка пролет не прави. Бях писала, че този транзит е по-важен за хора с някакъв потенциал. Не за всички. Предполагам немалка част от четящите са предпочели, просто защото им се иска, да се фокусират върху идеята, че ще им се изсипе лично на тях едва ли не рогът на изобилието, само защото има подобен съвпад в момента Юпитер - Венера. Най-малкото за да е лично човек трябва да има взаимообмен Юпитер - Венера.  Рожден Юпитер с тригони, в съвпад или секстили към лични планети. За да му върви, да има късмет, шанс най-общо казано за нещо. Същото важи и за Венера. За да получава подкрепа от страна на хора и обстоятелства в своите намерения. Юпитер да е ъглов, есенциално силен или в първи, пети, единадесети или девети дом. Или съвпадът Венера - Юпитер, да аспектира т.е. да има канал за връзка, подходящи условия, комин, по който дядо Коледа да се спусне. Да е актуален период, който предполага някакъв по-значим голям късмет.

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 10:55 от starinthenightsky

# 412

Здравейте! Това е моята натална карта. Някой, който може да ги разчита, може ли да ми каже основните неща от нея, а аз подробно ще потърся в Интернет значението им.
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 24 ное 2019, 10:50 от Tanya.ileva

# 413
Таня Илева, има друга тема за разчитане на карти  във форума - потърсете я. Тук само разглеждаме транзитни събития и си тълкуваме текущите задачи.

# 414

Какви Ви пречи да се забавлявате ? Да правите неща, които Ви харесват и доставят удоволствие ?! За тези с транзитен Юпитер в пети. Стрелец е огнен знак. Предполага инициатива, творчество. Прочете книга, отидете на кино, театър. Отидете на екскурзия някъде където не сте били, ако имате такава финансова възможност.  Кой знае там можете да срещнете своя Принц на бял кон.

Ами може да съм инвалид и да не мога да излезна от вкъщи. Добре е че, уточнихте, че е само за някои хора. Simple Smile

# 415
  • София
Титания, според теб при поколенческата квадратура Плутон-Плутон, ако точните съвпади са отминали и транзитният Плутон започва по-стабилно да се отдалечава /защото през последните две години движението му беше отдалечаване и доближаване/, до кой градус се приема още за опасно влиянието му?

# 416
До 3гр. след точния квадрат. Но,ако транзитът е съпроводен и с други тежки планети,както ще бъде в случая през 2020 г. влиянието е по-силно и допускам и до 5 гр.

# 417
  • София
Благодаря!

# 418
На мен съвпада ми прави опозиция към наталната Венера, мн е зле и в социалния, и любовния живот, 4ти-10ти дом Sad

# 419
Добре е че, уточнихте, че е само за някои хора. Simple Smile

Не мога да разбера какво е основополагащо за Вашето недоволство, че не Ви е огрял Юпитер според Вашите разбирания за щастие или затова, че аз Ви огрявам защо се не/случва това с коментарите си ?

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 06:54 от starinthenightsky

Общи условия

Активация на акаунт