Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 765 670
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 10 950
  • Пловдив
Поразтърсих се из сайтовете и за моя голяма изненада намерих и Дейвид Копърфийлд и Тримата мускетари. Мисля че до края на седмицата ще имам и двете. Развълнувах се доста.

Има ги във фейса.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1187293385180487&set=pc … .3284692151850003

# 10 951
Един роман на Жул Верн ме грабна много повече от "Капитан Немо" и който и да е друг негов рома,но не мога да се сетя как му беше заглавието. Действието се развива в Амазонка. Много драма,много трагедия...!

# 10 952
Книгите на Джералд Даръл и аз много ги препрочитах. Сериалът също гледах, хареса ми как е направен.
Любими ми бяха книгите на Джейн Остин, както и на сестрите Бронте, Томас Харди. Изобщо английската литература.
Също и индианските книги - Конникът без глава, Оцеола, Квартеронката и още много.

# 10 953
Един роман на Жул Верн ме грабна много повече от "Капитан Немо" и който и да е друг негов рома,но не мога да се сетя как му беше заглавието. Действието се развива в Амазонка. Много драма,много трагедия...!
"800 левги по Амазонка" ?

# 10 954
Колкото и да ме мъчеха, никога не съм могла да чета книгите на Жул Верн. Много описание, много нещо. Любима ми беше "Рио де ла плата" на Карл Май, "Граф Монте Кристо" и разказите на О'Хенри. Някои почти ги знаех наизуст, както и разказите на Чудомир. Като тийн харесвах "Спасителят в ръжта" и всякакви криминални романи. По това време нямаше много любовни романи, сигурно и тях щях да харесвам. Майка ми отнякъде беше взела назаем "Отнесени от вихъра" и "Мъртвите сибирски полета", четяхме вкъщи като изтървани, защото ни бяха предоставени за кратко време. Правих отчаяни опити да прочета "Война и мир" по времето на едно много дълго боледуване от грип, не успях.  С риск да ме обявят за простак, бих казала, че е върховна досада.

# 10 955
Пробвай да четеш Шолхов - и тогава ще видиш описания.
Сещам се като дете, че имахме апарат за прожекция на филмчета на лента върху стена/платно. Имахме около 20 приказки на ленти и ги въртяхме като деца, като нямахме какво да правим.

# 10 956
Първият път,когато прочетох истински любовен роман,някъде в началото на 90-те години - от онази поредица "Арлекин",изпитах непознато и невероятно удоволствие! Булевардните любовни романи са силно подценявани най-вече от висшите интелектуалци. А комунистическият режим ги забрани и се страхуваше от тях. Защо?!
В класическите любовни романи като "Червено и черно" на великият Стендал има прекалено интелектуалничене и фина психология,която убива Любовта. (Изключваме Шекспир.) В булевардните любовни романи всичко е първично и ясно - плът,страст,секс...

# 10 957
Пробвай да четеш Шолхов - и тогава ще видиш описания.
О, да! Може лошо да ти стане от тях.

Така и не разбрах, защо на дъщеря ми не ѝ хареса Джерард Даръл.

# 10 958
Майка ми и баща ми много харесваха Джералд Даръл, имахме всичките му книги. Аз също не можах да ги харесам. Обичам животни, но не всички, а като почна да чета такива книги, имам чувството, че почва да ми расте козина.

# 10 959
  • Пловдив
Днес отворих една стара книга и попаднах на картон от библиотеката. Някои от вас може би си ги спомнят.

Името, адресът и телефонът са различни, така че не ми идвайте на гости Grinning

# 10 960
Е, как да не ги помним?!?! Толкова сме ги попълвали...

# 10 961
Те и днес са същите картони в библиотеките...Като модел...

# 10 962
  • Под сянката на разлистените кактуси
И аз съм почнала да чета на 4, това и до днес ми е най-любимото удоволствие. Имаше детски клон на Градската библиотека на "Славянска", на 5 баба вече ме пускаше сама да си взимам книжки. Не се виждах зад тезгяха, библиотекарката трябваше да стане Grinning Това обаче си има и отрицателни страни - много книги съм прочела преди да му е било времето и после като препрочитах се чудех колко нищо не съм разбрала. Ами като посвърших всички детски налични, подхванах "Световна класика", дето седеше във всяка уважаваща себе си секция в соц хола. "Декамерон" не е за 8 годишни, нито пък "Идиот" Joy

# 10 963
много книги съм прочела преди да му е било времето и после като препрочитах се чудех колко нищо не съм разбрала. Ами като посвърших всички детски налични, подхванах "Световна класика", дето седеше във всяка уважаваща себе си секция в соц хола. "Декамерон" не е за 8 годишни, нито пък "Идиот" Joy

Напълно съм съгласна. Даже коментирах някъде в темите, че Под игото не е за 12-годишни (учи се в 6 клас). Няма да схванат дълбоката същност на книгата и да я оценят (както и аз не съм могла в 6 клас). По-късно, като се учи пак, мисля в 9 или 10 клас, е съвсем различно. Тогава я прочетох на един дъх, после съм яя препрочитала в годините пак...

# 10 964
Подкрепям. Първият път,  като четох "Дон Кихот", ми беше забавен. По-късно,  вече на 16-17 г., ми беше много тъжно за героя.

Общи условия

Активация на акаунт