Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 765 271
  • 11 934
  •   2
Отговори
# 10 935
Точно тази за Тримата мускетари, илюстрирана, намерих на Славейков при книгите втора употреба.

# 10 936
  • Sofia
Има я и “Дейвид Копърфийлд”.

# 10 937
Има я и “Дейвид Копърфийлд”.
Къде- на Славейков ли? Не съм от София, ако я има в някой онлайн магазин.

# 10 938
Grinning Като казахте - и аз по сто пъти съм прерисувала илюстрациите от адаптациите за деца от предишната страница...
Трябва да ги потръся вкъщи, на детето ще му бъдат интересни.

# 10 939
Обожавам да чета 5-6кл. подхванах Граф Монте Кристо помня, че нощно време с фенерче под завивките четях. мама се караше че ще си разваля очите и не ми даваше 😂 чаках да си легне и  опаа до 3-4сутрин чета.
После не мога да отлепя за училище!  Wink Чела и препрочитала съм 4 те тома на мускетарите н-броя пъти.По едно време баща ми като се събираха с гости се бъзикаше и им вика ето ти книгата, отвори на някоя произволна страница и дъщеря ми ще ти я преразкаже буквално.
Сега племенника ми на тази възраст, давам му книгите и му казвам леко съкратено, колкото да му хареса историята- "да го зарибя" като видя колко са дебели и каза ;"А аз толкова дебели книги ..не! А и едно време са ти били на тебе интересни щото си нямала интернет и детски...

# 10 940
Дано не повтарям някого с тази книга. Надявам се не, защото не съм виждала да се споменава. А ми беше много, много любима!

Пазя  и този атлас, нямам представа как е попаднал вкъщи. Само погледнете картата на Африка (сигурно не се вижда, но може да се свали и увеличи).  Simple Smile

# 10 941
Обожавам да чета 5-6кл. подхванах Граф Монте Кристо помня, че нощно време с фенерче под завивките четях. мама се караше че ще си разваля очите и не ми даваше 😂 чаках да си легне и  опаа до 3-4сутрин чета.
После не мога да отлепя за училище!  Wink
^^^ Ето това бях аз Grinning Идентична на Пинко! Мама ме научи на чета на 4 год, в първи клас вече бяха на ред и Винету и Сандокан и томовете на "Синовете на Великата мечка". Четях безразборно и някои неща като "Богат, Беден" - твърде рано Grinning Grinning Наизуст и до ден днешен знам "Птиците умират сами" и "Отнесени от Вихъра". И си развалих очите!

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 00:52 от Agent Provocateur

# 10 942
На дърти години (18 ) четох "Наследникът от Калкута" ...

# 10 943
Освен "Оцеола" и "Призракът на Ляно Естакадо" никакви индиански историите не съм чела, не ме вълнуваха.

# 10 944
Като стана дума за атласи.

# 10 945
Lan_7, ти я прочете, а аз я...преписах. Sweat Smile
Взех я назаем от познат, толкова я харесах, а нямаше откъде да си я набавя и - тетдадки голям формат, химикалка и така...
Накрая ми бяха останали някакви си 200 - 300 страници и те взеха, че ми я подариха. Подиграха се с целия ми труд! Smiling Imp
Години ги пазих тези тетрадки и сега станах да документирам лудостта си, но на първо търсене не успях да ги открия.

За мен „Наследникът от Калкута“ и „Сърцата на тримата“ са най-интересните приключенски романи, несравними с нищо друго.
Последната я дадох да я чете познат. Когато си я поисках, той просто каза: „ Еми няма да ти я върна“. Спази думата си! Браво, хубави хора; кажат нещо и го изпълняват!

# 10 946
От "Наследникът от Калкута" би се получил страхотен сериал.

# 10 947
Поразтърсих се из сайтовете и за моя голяма изненада намерих и Дейвид Копърфийлд и Тримата мускетари. Мисля че до края на седмицата ще имам и двете. Развълнувах се доста.

# 10 948
"Наследникът на Калкута" ме разтърси,но не и краят му,който изби в...комунизъм,(равенство,братство...). Подобно на финала на "Междузвездни войни" в третия филм.

# 10 949
Сетих се и за една друга класика "Джура- ловецът от Мин Архар". Имаше и сериал някога. Също ме беше грабнала.
За Жул Верн не искам да казвам колко пъти съм го чел и препрочитал.
Но рекордите държат книгите на Джералд Даръл - "Птици, животни, роднини", "Моето семейство и останалите животни", "Три билета до Ъдвенчър", "Хванете ми колобус", "Филе от камбала", "Пияната гора", "Зоопарк в багажа ми" и доста други. Има и сериал с няколко сезона по книгата "Моето семейство и останалите животни".
Много се наслаждавам да чета,но в последно време трудно имам такова за литература по избор ...

Общи условия

Активация на акаунт