Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 773 048
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 11 760
Да знам, че сме обсъждали и детските градини и ето на каква снимка попаднах:

Мисля, че към престилката имаше и карирани шорти.

# 11 761
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бухнали шортички, с ластичето към краката и горе на талията.

Simple Smile

# 11 762
Имаше и червенички и зеленички манти същия модел за детска градина, не съм сигурна за оранжеви.

Имаше и едни дюс, не каре, пак в червено и синьо, с къдраво ширитче на яката и джобчетата.

Сестра ми пълнеше в джобовете храна и си я носеше в къщи. Бутчета, кюфтенца, сливи от компот...

# 11 763
По мое време на мантичките (на квадратчета), майките бяха длъжни да бродират нещо - черешки, круша, кайсийки... И да, шортите бяха бухнали, с ластици.
Добре, че по времето на дъщеря ми нямаше такива работи. Иначе, с моите две леви... Joy

# 11 764
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
череши, круши, ябълки... те бяха и на шкафчето. така децата си познаваха кое на кого е и си ги прибираха в правилното шкафче.
при нас цвета се сменяше всяка година. върха беше в четвърта година - оранжева. май беше с карирани джобчета и платка. за физическото бяхме с черни бухнали шортички, като на пажа от френските приказки. Simple Smile Simple Smile Simple Smile на платката се бродираха звездите, които си получил на откритите уроци през годината.
мантите при нас се наричаха престилки, едно момиченце дойде от Русе и внесе думата "манта" . Simple Smile

# 11 765
  • Варна
Гъбка имах на мантата си. Баба я беше бродирала.
Добре че, вече никой не иска шорти. Съвременните майки биха се почувсвали естетически накърнени, ако обуят децата си в нещо такова. Особено пък черните силонови гащи, с които се играеше физическо в училище.

# 11 766
Не помня да са ми бродирали нещо.
Моята беше такава синя.
За прашутните гащи чест и почитания, въргаляш се клякаш, не ти се вижда бельото, а и не го цапаш.
Екстра си бяха прашутните карирани гащи.
Такива, но черни бяха и по физическо в училище.

# 11 767
  • Варна
Ето такива като на момичетата на заден план бяха по мое време. Като бельо, но от една еластична материя.

# 11 768
Това явно е прескок на кон с гривни. Имаше и прескок на коза и на магаре.
И един голям дунапрен от другата страна на козата не някакви нефелни постелки. И добре че беше дунапрена, че каквито скачачи имаше едно време .... Mr. Green

# 11 769
Еластичните шорти навлязоха на по късен етап.

# 11 770
Ето такива като на момичетата на заден план бяха по мое време. Като бельо, но от една еластична материя.

Аууу, ужасни бяха. Все едно си по гащи.....

# 11 771
  • Бургас
Как ме беше страх от тези кози, магарета! Май само един път скочих.Успоредката и тя беше гадна.Не обичах физическото, нормативите, защото не бях много спортивна, да не кажа хич.Виж, сега по може да ми е интересно, но като дете всичко това ме ужасяваше.

# 11 772
  • Sofia
И за мен голям кошмар бяха всякакви нормативи-катерене по въжета,скок  на кози,коне и т.н.Правих силна засилка и точно преди трамплина спирах 😁 Веднъж почти не съборих учителя,който искаше да подпомогне скокът ми 🤣
Справях се само с хвърляне на мед.топка и скок дължина.
Обичах когато ни оставяха всеки да играе каквото иска-федербал,обръч,народна топка,волейбол...
Спомням си как една събота и неделя неуморно ”тренирах”вкъщи прескачане на препятствия 🤣 ...предстоеше изпитване на бързо бягане с щафета и препятствия..накарах мама и татко да държат точилка и аз скачах...нямаше как цял ден да го правят и после я сложих на два стола и продължих..заслужаваха си усилията 🥵
Като наближи денят бях уверена и бърза  и се справих перфектно 🥇

# 11 773
Престилки си ги наричахме градинските и ученически престилки. Моите не са били бродирани. В ДГ не съм носела шорти под престилката, а дрехи, дори лятото - поли, панталони, блузки и т.н. Спортните шорти ги помня, много ми бяха удобни. Дъщеря ми сега в немското училище (10 клас) носи подобни черни по спорт през лятото. Не са задължителни, но са й много удобни.

# 11 774
  • София
Какво удобно изобретение от миналото. Печка, мивка и хладилник заедно.

Общи условия

Активация на акаунт