Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 773 684
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 1 485
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
каракачаните са ми много интересни. и капанците.
може би защото амо съм чела за тях и са ми почти като индианците Simple Smile екзотично привличащи.
Simple Smile

# 1 486
  • Пловдив

Днес по някоя програма хванах филма по средата и ме обзе носталгия. Много са красиви.

# 1 487
велики!

# 1 488
Цяла вечер посветих на тия аватюристи  братя Англин и Франк Морис. Наистина са имали гениален план за бягство, който впрочем са успели да осъществят докрай. Направили са невъзможното да се измъкнат от всички катинари, надзиратели /проверяващи ги на всеки час 12 пъти в денонощие/, прожектори и са преплували отсека от миля и половина от острова до сушата. Силните течения създавали усещането, че разстоянието е десет пъти по-дълго, както и температурата от 13градуса е била също нелека пречка.

А филмът с Клинт Иистууд е направен в същия затвор, който година и половина след бягството на тримата мъже представа да съществува като такъв заради изчерпано доверие в свръхзащитата му.

Артистът влиза в ролята на Франк Морис.
Великолепно направен филм, беше удоволствие детайлно да видя развоя на събитията, за които прочетох тук! *Бягство от Алкатраз* ми осмисли вечерта.
.................................................................
ЗлаВещица
, кой  е филмът? Шер, Сюзън Сарандън и ..?

# 1 489
вещиците от Истуик

# 1 490
  • София
Вещиците от Истуик
И Мишел Пфайфър.

# 1 491
Благодаря! Уж повечето филми с Шер ги знам, а тоя пак ми се губи нещо.. Но за днес стига толкова кино. И за утре да има.

# 1 492
  • Пловдив
И Джак Revolving Hearts

# 1 493
И Джак Revolving Hearts

Скрит текст:

Щом и Джак....., това вече е чисто подстрекателство! Задължително вече. С тоя негов плашещ поглед все ме преследва още от *Сияние*.
Шер и Сюзън Сарандън много ги харесвам, а Мишел Пфайфър, независимо че е толкова нежна, явно не е мой тип.

# 1 494
Страхотен, любим филм! И 4-мата са великолепни!

# 1 495
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
каракачаните са ми много интересни. и капанците.
може би защото само съм чела за тях и са ми почти като индианците Simple Smile екзотично привличащи.
Simple Smile
??? newsm78
За пръв път чувам някой да са му интересни капанците. Като родено и отраснало такова, не съм забелязала нищо, което да е било по-различно от останалите хора наоколо. Все пак това е само етнографска група българи. Единственото, което ми се е набило в детската главица са разказите, че капанците са преки потомци на онези 52 отказали да се покръстят боляри. Имало е пожалени от децата им и така родовете били продължени. И другото - че на мама на селото никой не се абонираше за "Работническо дело", а за Държавен вестник, щото само там информацията е напълно официална, а капанец трудно хваща вяра на каквото и да е.
За темата да сложа една снимка на капанци, от нета. Лични нямам у нас, останаха в капанско.

Каракачаните са съвсем друго нещо - гръцкоговореща етническа общност, предимно номадска, със свой бит и култура.

По въпроса за мечките, дядо и баба и у дома пускаха мечкари. Дядо беше с патерици, та не е ставало дума да го гази мечка, но мен щедро ме возеха на гърба ѝ напред-назад по двора. Нямам снимки от тези моменти. Но из албумите се намират такива, на които съм яхнала онези препарираните, фотаджийските. Или е било във Варна, или във Велинград. Много бяха вървежни по курортите.

# 1 496
  • Dope Reach
Walnuss, аз също гледах документалка в You Tube. Холандски учени тестваха дали е възможно да са оцеляли в бурните води. Те самите не успяха с експеримента, но пък бяха на около 50 м. от брега или моста, така че не изключиха варианта операцията да е била успешна.
Друг интересен факт - майката на братята Англин е получавала цветя за рождения си ден, както и за деня на майката, всяка година, чак до смъртта си. От неизвестен изпращач. Много интересна мистерия. Направо си е за Криминалните досиета, може би в тази тема трябваше да постна снимката. Simple Smile

# 1 497
Скрит текст:
Walnuss, аз също гледах документалка в You Tube. Холандски учени тестваха дали е възможно да са оцеляли в бурните води. Те самите не успяха с експеримента, но пък бяха на около 50 м. от брега или моста, така че не изключиха варианта операцията да е била успешна.
Друг интересен факт - майката на братята Англин е получавала цветя за рождения си ден, както и за деня на майката, всяка година, чак до смъртта си. От неизвестен изпращач. Много интересна мистерия. Направо си е за Криминалните досиета, може би в тази тема трябваше да постна снимката. Simple Smile

Рошелка, от момента, в който публикува тази история с бутафорната глава/ а те са всъщност 4 за четиримата бегълци, единият не успява да излезе/ това някъде в 16ч вчера, та чак до късния ми коментар след филма, не спрях да ровя в случката на всеки език, който владея.
Освен цветята за майката, има и писмо от единия брат - вече на 83г и болен от рак, където обяснява кой е..А и други факти.
Скриват се от света за да не успее ФБР да ги открие където  и да било.
От самото начало ми бе ясно, че обикновен бандит няма как да успее да се справи с това бягство и по-специално личностите на тримата ме заинтригуваха.
Те са били специалисти в банкови обири. Тоест винаги трябва да има перфектен план за действие, обикновени кокошкари не са способни на толкова филигранно обмислени и отработени действия. Коефициент на интелигентност много над средния.

Впрочем преди години в едно видео ми попадна историята на един български герой - Савко КалатА, който  по соца е бил подобен обирджия, а после в разградения двор на първите години на демокрацията е изряден гражданин и поданик на тая държава. Привлече ме това, че говори интелигентно, сдържано , а и много симпатичен на вид човек.
Както винаги разръчках всичко в нета за да сглобя всички факти за този човек. Не се успокоявам, докато не разуча всичко докрай. Ами изумена бях в положителен план. Той си има твърда ценностна система, че от държавно преди е могъл  да краде, но от домове никога.  Има издадени книги.

# 1 498
  • София
Много хубави снимки показвате.
И мечкари и лазарки съм виждала. Маймунка може би само 1-2 пъти. Веднъж се прибирам от работа с трамвая и се качва свирач с маймунка. Седна за мен на седалката, а маймунката ме хареса, качи се в мен и ме гушна. Така пътувахме докато слязоха. Не искаше да си тръгва.

Синът ми беше ужасно щастлив в Националният политехнически музей.
Снимката е миналогодишна, но техниката е стара Simple Smile

- Мами, ще те набера!
- Добре.
- А как да изтрия цифра?

# 1 499
От мен днес Дан Колов

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 08:50 от niljaniljo

Общи условия

Активация на акаунт