Палачинки баба ми ме научи да правя на 4 год - покачена на столче до печката - на село такава на дърва, стандартна вкъщи. 40 години по-късно тези палачинки продължават да обират овации на няколко континента! Пазарувах всичко (кисело мляко по 23 ст и салам Камчия, който мирише на чесън по-силно от самия чесън) и взимах сестра си от детската градина от 6 годишна (тя беше на 4); в началното училище (моето беше с преподаване на руски т.е. всичко без БЕЛ и физическо беше на руски) вече колекционирах списание Паралели и един руски дайджест - Спутник - супер интересен! Страхотна фотография имаше в него освен всичко друго! Първата си "пола-панталон" уших сама по кройка от Бурда в средата на 80-тте и интерeсът ми към шиенето увяхна пак някъде там, но не и интересът към "тоалетите". Elle, Vogue, Cosmopolitan, Marie Claire, SHAPE, Muscle & Fitness - почнах да колекционирам през ранни 90-тте и да троша всичките си джобни пари за тях. Тях ги купувах основно при букинистите на Графа и подлеза на моят(а) Алма Матер - Софийският Университет. Пoмня още първата си книга на английски, купена от тях - The Stewardesses by Penny Sutton - много пикантна, много секси "'All men are bastards,' says Kate. 'Come on. Let’s go inside and find another one.'"! Скоро след това, впечатлена от собственото си ниво на владеене на английски език платих равностойността на една заплата на майка ми (експерт в президиума на БАН) за опърпаничко копие на "Отнесени от вихъра" в оригинал (последва як скандал вкъщи, който ме стимулира да си купя и "Цар Плъх" в оригинал!) Имах колекция от речници, обичах речници всякакви - български, руски, английски, испански!
Изобщо като се замисля количеството пари, които съм дала за книги и списания е леко плашещо!

PS Помня също пердахa, който ядох, когато се тръшнах за един лак за нокти - била съм 6-7 клас (13-14 годишна!). Някъде там си поисках и много скъп сет от учебници. 2 лв за лак не ми дадоха, но 200+ за учебници - веднага!