Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 769 998
  • 11 934
  •   2
Отговори
# 2 070
Под влиянието на ултравиолетовата Б светлина в кожата се образува витамин Д3, който е необходим за усвояването на калция и е особено необходим за подрастващите. През зимните месеци няма как от слънце да дойде и затова ни печаха на кварцови лампи.

# 2 071
А защо не го правят сега? Или го правят?

# 2 072
Нямам идея сега какво правят.

# 2 073
  • Пловдив
То вече не е и срамно. Малката беше завъдила преди някоя и друга година. Голям зор беше, докато се изчисти. Че и с коса до д-то беше.

Абе не е срамно, ама детска му работа. Преди няколко години два четвърти класа си бяха сбили. Защото едните викали "въшльовци" на другите.

И моята завъди преди някоя и друга година. Едвам се оттървахме, благодарение на Не се сърди, човече.

# 2 074
Agent Provocateur, не си сама....
Реших, че ще скрия този литературен шедьовър под дюшека на леглото и естествено го забравих... докато не го намери баба- най-голямата радетелка за висок морал и непорочност, която познавам. Леле, този разговор няма да го забравя. Като се изправи тая ми ти жена пред мен, с разказа в ръка, с един свиреп поглед и с въпроса: “ти такива работи ли правиш?!” - ходи и обяснявай, че нямаш сестра беше положението 😁😁😁
Simple Smile)))))))))))))))))))))) плача от смях Simple Smile)))))))))))))))))) " и за да не се излагам пред себе си," велика формулировка!!!

После майка ме качи на един стол да и е удобно и ме би по задника. Реве и бие.
Класика! Класика!!!

# 2 075
Flash* от тоя бой как не те е хванала депресия, биполярно разстройство или нещо от модерните Laughing
Бая си ме побийваха и мен и то главно майка ми.

# 2 076
бактерицидни се водеха май.
като започнат сезоните на грипа и болестите и започваха облъчването. но не сме боледували толкова.
Тук не мога да се съглася Simple Smile Що инжекции сме изяли с брат ми, що чудо, що пневмонии и бронхити, особено той...
Моите деца са в пъти по- здрави, не знаят какво е антибиотик, пу-пу.

# 2 077
Цитат
Изобщо мисля, че ужасното отношение, което имаха много зъболекари към децата, допринесе за лошата зъбна хигиена на голяма част от населението.
За да избегна зъболекар в 1клас,симулирах адски болки в корема.Търкалях се,свивах се.Закараха ме в Пирогов.Пипаха ме по корема,тук боли ли,тук?Аз къде потвърждавах,къде отричах.Диагностицираха ме,че лъжа.Много ми беше гузно и мъчно за тревогите на мама,но много,много ме беше страх от училищната зъболекарка.

# 2 078
Стискам зъби при зъболекарката, изгони ме. Да, ама пред врата майка ми. С един шамар и доброволно седнах на стола. Това бе утвърдена практика, така и в самолет се качвах.
(Профилактично против въшки за дъщеря ми ползвам масло от чаено дърво.)

# 2 079
  • Countryside
Никога не съм яла бой, дори шамар. А не е като да не съм правила бели. Но много ми се караха и намилаха. Обикновено и двете със сестра ми ни наказваха, имам спомен че седяхме прави в коридора с вдигнати ръце, това като малки. Обаче си приказвахме и се хилехме и млъквахме и вдигахме ръце само ако чуем, че някоя врата се отваря. Но и аз бях особено добра актриса в крокодилските сълзи. И нали съм по-малка...номера минаваше, ама само понякога.

Никога с нищо не са ме облъчвали в ДГ. И никакви таблетки не помня. Гадното розово нишесте обаче го помня. И грисчето. И гадните лигави супи. Какво слагаха не знам, точеха се като сопол. Чак наскоро проядох супи, покрай детето. А нишесте дори на детето като бебе не съм варила, въпреки цялата му "полезност". Joy  май още ги дават в ДГ тия нишестета, кой ли ги яде...

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 06:31 от Г-жа Букет

# 2 080
Ние с брат ми често като оставахме сами у дома много се биехме. От нищото започваше боя. Майка ми беше инструктирала съседката от долу ако чуе крясъци и тропане да се качи да ни разтърва.
Пълнили сме надуваем басейн в средата на хола посред зима. Карали сме колелета из стаите. Мъкнехме какви ли не животни у дома, а майка ги отглеждаше с цялата си отговорност.
Моето дете е толкова добричко и кротичко, че сега понякога й казвам да направи една пакост, ей така, да й се зарадвам.

# 2 081
Моя баща такъв шамар ми отпери в кабинета на зъболекарката в първи клас, че допринесе много за страха ми от зъболекари. Но беше беше паметен шамар... И той и аз го помним ясно
Но после пък ходих само с него на прегледи при лекари и зъболекари Wink

# 2 082
  • София
Никога с нищо не са ме облъчвали в ДГ. И никакви таблетки не помня. Гадното розово нишесте обаче го помня. И грисчето. И гадните лигави супи. Какво слагаха не знам, точеха се като сопол. Чак наскоро проядох супи, покрай детето. А нишесте дори на детето като бебе не съм варила, въпреки цялата му "полезност". Joy  май още ги дават в ДГ тия нишестета, кой ли ги яде...
Много обичам грис Blue Heart И на кремче, и под друга форма.
Но супите, и особено пиле фрикасе ... предпочитам да стоя гладна. Една лелка ме наби в градината заради това фрикасе, ама не ядох. После се махна от там, не знам майка ми какво е правила.
И в училище също - заяде се другарката, че докато не го изям няма да стана. Ми на мен не ми пречеше - седях си, блеех си. Изнерви се накрая, то и столът трябваше да затваря, та ме пуснаха.

# 2 083
Мисля  че грис - халвата е някаква травма на почти всички, които са ходили на детска градина. Като имахме на практика в ТОХа да готвим грис халва, никой не искаше да я опита и яде, точно с това обяснение, че в градината я мразели.
Пиле фрикасе не ям за нищо на света!!
Аз помня как ни вземаха проба с тиксо в една тъмна стая на тавана на детската градина Wink!

# 2 084
  • София
Скъп спомен от близкото минало - от преди 4 - 5 години.
Бях болна, не бях яла нищо цял ден. Детето се прибира от училище и гордо вади кутията за храна - пълна с мляко с грис. Имали за десерт в стола, и понеже никой не искал, той събрал няколко порции и ми ги носи. Това е едно от най-вкусните неща, които съм яла Kissing Smiling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт