Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 769 069
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София

delpel, нито името на танца, нито музиката са ми познати, пропуснала съм го някак. Леткис, обаче, да!
И аз нямах представа за танца на пингвина, обаче имах луда фенка по танците у нас, та на нея обяснявах,
че това си е нашият леткис.
За първи път чувам за този леткис, но да танцът на пингвина е едно към едно - явно някой го е възродил, беше актуален преди 3-4 г.

# 2 191
  • Sofia
Патешкият танц не беше ли друг?
Ръцете присвити в лактите,с едни движения все едно ще литнеш,после ханша влизаше в действие с нещо като бързи кръгови движения и приклякане Thinking

# 2 192
  • Dope Reach
Шакира, 1992 г.

# 2 193
  • София
Все се мъчех да обясня, че танцът на пингвина е едновремешното влакче, ама никой не ми вярваше.
Родителите ми и приятелите им го играеха на песента "Учителката по руски":
https://www.youtube.com/watch?v=kXYriq58gGg
От първия пост, в който стана дума за танца, се мъча да се сетя за песента. Мелодията я помня, а за дубите - тра-ла-ла. Joy

# 2 194
Не съм чувала за този танц Леткис, но на едно тържество в начален клас танцувахме Ламбада, тюю още помня как исках да ме сложат с едно момче, а другарката избра друго  Simple Smile)

# 2 195
Леткис не бях го и чувала, но Ламбадата излезе 1989 год есента и беше голям хит! Момчето, което се закачаше с мен по това време я танцуваше безупречно (за разлика от мен) Wink

# 2 196
  • Куциндрел
Ето ви ги Леткис.

Released: 1965

Явно са били популярни, защото има такава плоча на Балкантон от едно време

http://www.balkanton.su/album/1674

# 2 197
И аз леткис за първи път чувам. Обаче вярно ламбадата. Големи песни и танци на народите бяха. На скоро бях чела, че мацката която я изпълняваше ламбадата са я взривили в собствения ѝ автомобил. Много кофти. КОй знае я с дрога е била намесена. То в тези географски ширини....

# 2 198
  • София
Мразех го патешкия танц в ДГ. Учителките ни го пускаха като израз на някаква особена привилегия, която получаваме при добро поведение на групата. И очакваха небивал възторг. Всъщност май всички  деца се кефеха, освен мен. Всеки път се чудех защо трябва да съм впечатлена от някакъв бебешки танц. Към днешна дата ми е чаровно да го гледам и да слушам песента, но тогава ...

# 2 199
  • София
Четейки тук и в една друга тема, в която днес са на тема спомени, почвам да се чудя аз къде съм живяла. "Учителката по руски" я чувам за първи път.

# 2 200
Четейки тук и в една друга тема, в която днес са на тема спомени, почвам да се чудя аз къде съм живяла. "Учителката по руски" я чувам за първи път.

Спокойно, аз пък за първи път чух за Леткис. Simple Smile Учителката ми по руски бе Татяна, така че песента се пускаше на грамофон в час и ми е известна.
Впрочем хареса ми един виц, който циркулира напоследък:
*Не е учтиво да питате дама за възрастта ѝ... Достатъчно е да я попитате знае ли руски...* Bowtie

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 21:32 от Walnuss

# 2 201
Руски учех от 3 ти клас, но за градината се сетих, че имах манта - синьо и бяло на квадратчета. Хич не я обичах, но си спомням, че до градината имаше плод-зеленчук, а продавача приятел на баща ми, та все намазвах я банани заделил (зимата естествено), я нектар от кайсии в стъклено шише ще ми купи татко, после мама ми правеше айс нектар хаха, каква радост е било само ❤

# 2 202
Сега вече ме хванаха лудите да разбера откъде идва този неизвестен за мен танц Wink много англо-саксо звучи името му Simple Smile))

New French Dance Craze The Letkiss (1965)

Oooo, абе те се целували бре, LET KISS Simple Smile)))))))))))) A вашите целуваха ли се!?!

Letkiss – Mode-Tanz (60er Jahre) | SRF Archiv

Grinning Grinning Grinning

О, мамма мия!

History of the music genre Letkajenkka/Letkis
The music genre that became popular and the dance craze was at its hottest during 1963-1965. The music genre is based on the idea of performing Jenkka music using non-traditional instruments. Traditional instruments for playing the Jenkka, a Finnish traditional music genre and dance, also described as folk dance, are instruments such as the violin and accordion. In the early 1960s some composers thought of writing Jenkka tunes for more contemporary bands with instruments like winds (more swing-like Jenkka) and amplified instruments like electric guitars, basses, and drums (a more Rock'n'Roll or Boogie Woogie-like sound). The form of the letkajenkka songs is consistent with traditional Jenkka, but where the music is distinctively Jenkka, the dance steps are not.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 23:09 от Agent Provocateur

# 2 203
Никога не съм чувала песента ''Учителка по руски''.''Леткис'' също.Харесвах ламбада.Сетих за ''Макарена''.

# 2 204
Обожавам снимки от старите циркове

Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт