Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 774 008
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Добри, има ли човек на наша възраст, способен на подобен подвиг?! Ако си ти това, уважението ми се качва още многократно нагоре.
Вчера ли, кога, се загледах и аз в *Зоро* с Ален Делон случайно по някой канал.
Божее, то бива едни наивни сценки, едно блудкаво идилично превъзходство на доброто по всички флангове..Добрите - красиви при това, лошите - грозни и отчайващо тъпи.
Няколко минути зрител и завинаги самоубито всичко детско в мен. Ален Делон и той ми се стори сладникав, та лепнеше чак.. Как съм примирала за тоя филм като дете, сигур не съм била аз.

Няма да го гледам аз. Да не разваля спомена. Влюбена бях като дете в Ален Делон - Зоро. Май поне 9 пъти съм го гледала филма на кино. Помня, че милият ми дядо ме заведе последният път да го гледам в един киносалон в отдалечен квартал.

# 1 261
  • София
Аз повече харесвах "Черното лале", но сега нищо не помня от него.
https://www.themoviedb.org/movie/12539-la-tulipe-noire?language=bg-BG

# 1 262
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
орехче, не знаеш на какви чудеса от трудови подвизи съм способна, Simple Smile Simple Smile Simple Smile и по-добре.
и понеже залитнахме във филмова тема Simple Smile

всички знаем какво е  уестърн.
навремето даже бяха "каубойски филми"  и имаше "коВбойци и апаши" Simple Smile Simple Smile

някои даже помним Джоко Росич - каубой  Simple Smile

на стари години разбрах, че е имало и "спагети уестърни" - даже с любимите ми Бъд Спенсър и Франко Неро

за десерт съм оставила "С цървули по дивия запад" Simple Smile Simple Smile Simple Smile
"Колко малък, а вече човек!" - защото стреля с прашка. Simple Smile

сръбското кино има специално място в сърцето ми Simple Smile
Скрит текст:

наскоро попаднах и на "мамалига уестърн" - с което всичките ми мераци да изследвам темата минаха . Simple Smile Simple Smile

# 1 263
орехче, не знаеш на какви чудеса от трудови подвизи съм способна, Simple Smile Simple Smile Simple Smile и по-добре.
и понеже залитнахме във филмова тема Simple Smile

Скрит текст:
всички знаем какво е  уестърн.
навремето даже бяха "каубойски филми"  и имаше "коВбойци и апаши" Simple Smile Simple Smile

някои даже помним Джоко Росич - каубой  Simple Smile

на стари години разбрах, че е имало и "спагети уестърни" - даже с любимите ми Бъд Спенсър и Франко Неро

за десерт съм оставила "С цървули по дивия запад" Simple Smile Simple Smile Simple Smile
"Колко малък, а вече човек!" - защото стреля с прашка. Simple Smile

сръбското кино има специално място в сърцето ми Simple Smile
Скрит текст:

наскоро попаднах и на "мамалига уестърн" - с което всичките ми мераци да изследвам темата минаха . Simple Smile Simple Smile

Добри, аз отдавна провидях, че си не само на трудови, но и на всякакви подвизи способна с тая твоя неизчерпаема енергия. Зайчето Дюрасел трябва да си сложиш за аватар. Апропо, каква зодия си, казваш ли или е тайна?

А относно уестърните съм кръгла нула.
Колкото като дете не съм изпуснала дори едно заглавие за индианци, още от първата ми книга по темата *Томек на военната пътека*/дето е биографична ,майка полякиня-баща индианец/, та оттам насетне де що червенокож се мернеше, го отнасях да го чета и мечтая вкъщи, толкова нулев интерес към филмите им.
Баща ми гледаше *Великолепната седморка* и *Кет Балу* на телевизора, та тях помня покрай него. Абе, не ми бяха интересни..Ооо, впрочем май имам спомен само за един филм на кино, който ме изкърти тогава  - * Златото на Маккена*. Ама може да си малка и да не го помниш..хихиххи.
Та, ме биеш отвсякъде в тоя филмов жанр.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 18:15 от Walnuss

# 1 264
  • Варна
Като заговорихте за уестърни, пропуснахте Гойко Митич. Легенда!

# 1 265
  • оттам, откъдето започва България
"Златото на Маккена" - един от първите филми, на които брат ми (батко) ме води на кино. Много бях впечатлена.

Гойко Митич - невероятен:     https://debati.bg/pomnite-li-koy-beshe-otseola-golyamata- … sp;    

# 1 266
  • DE
Когато даваха "Винету" имаше режим на тока 3-1. За радост на цялата махала, съседа работеше на Подстанцията над селото ни където имаше ток, съответно цялата махала дечурлига заедно с неговите се изсипвахме да гледаме "Винету" Grin
Много обичах книгите като дете и екранизацията им бе истински празник за мен.

# 1 267
истински индиански скули. Simple Smile
няма как да спомена всичките книги, филм, герои... които са ме впечатлили навремето - и без това ме е срам, че все обсебвам темата. Flushed
в Кет Балу пее друг мой любимец Нат Кинг Коул Simple Smile  

невероятен е!
за себе си съм решила, което ми е харесало много, много на "младини" да не го повтарям - ще се разочаровам. Simple Smile

орехче, не крия - кУзЪ съм! Simple Smile
гледайте Ранго Simple Smile Simple Smile

# 1 268
Боже, какви скули има този човек 😊

Като на Шер.

до Добри - наистина ли пее Нат Кинг Коул там? И таз ли незабравима песня баш? FlushedFlushed И аз го харесвам много Кинга..
Иначе, добре, че си ти, че да не се срамувам само аз с любопитството си тук.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 18:58 от Walnuss

# 1 269
  • Варна
Искаш да кажеш, че не са истински ли?
Може би има предвид, че Шер има индиански гени. На Гойко Митич скулите му изглежда случайно са индиански. А ето и истинско индианско семейство. Снимката е от 1886 в Канада.
Скулите са характерни, но имам проблем да определя, кой е мъжът и кой жената...Flushed

# 1 270
Искаш да кажеш, че не са истински ли?
Може би има предвид, че Шер има индиански гени. На Гойко Митич скулите му изглежда случайно са индиански. А ето и истинско индианско семейство. Снимката е от 1886 в Канада.
Скулите са характерни, но имам проблем да определя, кой е мъжът и кой жената...Flushed
Скрит текст:

Разбра ме от една дума. Да, именно, че Шер дори да има подплънки на скулите, тя си носи гена. А Гойко Митич винаги ми е приличал на нея на снимките. Само дето е по-дребен май.

В индианската двойка естествено по-красивият е мъжът. Нали природата е решила мъжките да са по-атрактивни.

# 1 271
не орехче, не тази песен, но пеят той и още един.
сещаш ли се за двамата с банджо, които са почти като разказвачите в другите филми. Simple Smile "гръцки хор".

а за "Ранго" писах, защото смятах, че каубойските филми са в миналото.
Simple Smile е, не са!

# 1 272
не орехче, не тази песен, но пеят той и още един.
сещаш ли се за двамата с банджо, които са почти като разказвачите в другите филми. Simple Smile "гръцки хор".

а за "Ранго" писах, защото смятах, че каубойските филми са в миналото.
Simple Smile е, не са!

Боже, не помня. Май имаше наистина такъв елемент да припяват някакви, но тотално ми се губи тая сцена.
И * Ранго* не знам. Weary

# 1 273

Simple Smile филмът е по-добър от трейлъра Simple Smile

# 1 274

има си човека и скулите, и носа, и онова особено изражение, гордост и смелост, и самоуважение...
като те погледне и чуваш "Аз казах! Хау!"

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт