Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 774 006
  • 11 934
  •   1
Отговори
# 1 275
Благодаря, Спунк. Simple Smile
ще ги изгледам един след друг за сравнение.
и влизам с друг филм забравила съм да напиша заглавието Simple Smile "Фанфан лалето" Simple Smile
оригиналът от 1952, новият - от 2003
четох някъде, че е направен по същият сценарий, дума по дума, кадър по кадър и все пак разликата между двата е огромна. няма как да е иначе, артистите са различно характери, времето ни е друго...

Джина Лолобриджида и големия френски чаровник Жерар Филип. Жалко, че си е отишъл толкова млад. Не мога да се сетя за съвременен артист с толкова естествен чар.

# 1 276
  • София
Благодаря, Спунк. Simple Smile
ще ги изгледам един след друг за сравнение.
и влизам с друг филм забравила съм да напиша заглавието Simple Smile "Фанфан лалето" Simple Smile
оригиналът от 1952, новият - от 2003
четох някъде, че е направен по същият сценарий, дума по дума, кадър по кадър и все пак разликата между двата е огромна. няма как да е иначе, артистите са различно характери, времето ни е друго...

Джина Лолобриджида и големия френски чаровник Жерар Филип. Жалко, че си е отишъл толкова млад. Не мога да се сетя за съвременен артист с толкова естествен чар.
На мен ми заприлича на Ръсел Кроу на младини.

# 1 277
  • Пловдив
Бъд Спенсър и Франко Неро

Бъд Спенсър и Терънс Хил. Този тандем има няколко филма заедно.

# 1 278
  • София
Вярно е хубав комшията. Особено без пера.

# 1 279
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
права си, вещичке Simple Smile Simple Smile бях забравила името. Simple Smile
те имат и една бандитска серия, Бъд Спенсър е и "баща" на цяло село в бананова държава, а Терънс Хил го има и като отец Simple Smile
хубави хора.

и да ви подсетя за маалко по-новите  Simple Smile за Любиша Самарджич писах преди. а тези?

# 1 280
  • София
Аууу, Зона Замфирова - разкошен филм. Има и втора серия, но тя не струва.
"Дискренция, бре!" Joy

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 23:14 от Спунк

# 1 281
спунк, признавам - боях се да го пусна да не ме обвинят в чалгаджийство и сърбежолюбство. Simple Smile
но за мен филма е много истински и много наш. малко като сръбски Талев с малко от Чичовците. Simple Smile
и двамата актьори са вълшебни
тя с усмивката, той с тия мустачки и поглед...

# 1 282
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не издържам и направо слагам видеото с песента.

Ролята на Кет Балу е втора във филмовата кариера на Джейн Фонда, и точно ролята, която я изстрелва нагоре. Помня стара статия в някогашното списание Паралели, в което самата Джейн казваше, че едва се е познала след гримирането за първия сет. Никога дотогава не се била виждала с толкова пърхащи мигли, пухкави устни и ... не помня още какво.
Със съпруга си по това време - 1965 г., Роже Вадим.

# 1 283
Тази година се навършиха 50 години от  един паметен полет -  "Аполо 13" ( 11-17 април 1970г.)
За мнозина Джим Ловел, Фред Хейс и Джак Суагърт са известни основно с посланието, което те отправят към колегите си на Земята - "Хюстън, имаме проблем". Истината е обаче, че след експлозията на борда тримата астронавти, както и всички в НАСА, които им помагат, демонстрират изключителни умения и знания, които в крайна сметка успяват да ги върнат невредими у дома

Първото селфи в Космоса - Едуин „Бъз“ Олдрин  - ноември, 1966г.

Първа космическа разходка, Ед Уайт, 3 юни, 1965г.

# 1 284
  • София
И не е само любовна история. С много приятен хумор са пресъздадени битът и нравите от онова време.
Всъщност Зона е реален образ, а в Читанка има друг роман от този сръбски автор.

Последно досаждам по темата. Blush

# 1 285
  • Dope Reach
Бари, Робин и Морис Гиб, тримата млади братя, които ще се превърнат в Bee Gees, само 4 години след тази снимка. 1956 г.

# 1 286
Благодаря за напомнянето, киф. Simple Smile
миналата година попаднах на книга за този полет. описва се всичко - детайлно, дума по дума, минута по минута...
не мога да си представя какво е да си затворен в тази метална кутия, готова да се разпадне всеки момент...
да се чувстваш далеч от всички и всичко, обречен...
и пак миналата година в руския център видяхме Георги Иванов.
снимах детето с него, после му обясних кой е. какво е направил, как мъжки са се държали в онази извънредна ситуация.
не ми повярва. каза: "ама той изглежда съвсем обикновен."
Simple Smile

# 1 287
Благодаря за напомнянето, киф. Simple Smile
Скрит текст:
миналата година попаднах на книга за този полет. описва се всичко - детайлно, дума по дума, минута по минута...
не мога да си представя какво е да си затворен в тази метална кутия, готова да се разпадне всеки момент...
да се чувстваш далеч от всички и всичко, обречен...
и пак миналата година в руския център видяхме Георги Иванов.
снимах детето с него, после му обясних кой е. какво е направил, как мъжки са се държали в онази извънредна ситуация.
не ми повярва. каза: "ама той изглежда съвсем обикновен."
Simple Smile

Их, бе Добри! Само ме разсейваш с твоите разкази и не мога да се стърпя да не се обадя.
Ами героите именно затова са герои, защото тръгват със смелостта и сърцето си напред и най-вече скромността си. Добре, че детето е взело този ранен урок.
Впрочем се сетих за филма *Герой* с Анди Гарсия.

# 1 288
Първа космическа разходка, Ед Уайт, 3 юни, 1965г.

Той е първия американец. Иначе първи е Алексей Леонов. Когато излиза в космоса, заради налягането, костюма му се надува и той не може да мине обратно през люка. Наложило се е да изпусне въздуха за да се свие костюма.

# 1 289
The_Third, приемам поправката.
Явно са пропуснали, че е първият американец.
Има и други интересни снимки:
https://iskamdaznam.com/nepokazvani-dosega-snimki-na-nasa-byaha- … dstaveni-na-tyrg/

Общи условия

Активация на акаунт