Снимки – спомени от близко и далечно минало

• 773 610
  • 11 934
  •   2
Отговори
# 1 530
Вчера в НМ видях тениски с Dirty Dancing. Спомних си времето, когато се събирахме "на видео". Тогава заглавието му беше преведено като "Неприлични танци".
С приятелката ми сме въртели този филм и "Топ гън" безброй пъти.

А пък аз Dirty Dancing не съм го гледал нито веднъж, но няколко пъти съм се опитвал.

# 1 531
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нямам спомен да съм го гледала... Sad
спомням си "Флаш данс" и още нещо, с танцови битки между два клуба...
Simple Smile

# 1 532
Флаш Данс е съвсем друга история, него съм го гледал много пъти. Имаше и Божествени тела.

# 1 533
нямам спомен да съм го гледала... Sad
спомням си "Флаш данс" и още нещо, с танцови битки между два клуба...
Simple Smile
"Божествени тела" е с битките. "Неприлични танци", аз така си го знам, е много наивен като сюжет, но бях влюбена в танците. Патрик Суейзи ми беше любимец, много ми беше мъчно като почина.

# 1 534
  • Euskal Herria
И като сме на стари музикални филми, не мога да не добавя и "Брилянтин" - 1978 г  с Оливия Нютън Джон и Джон Траволта.

За мен той си остава най-добрия от всички, нароили се след него "Брилянтин"-и (две, три и пр.)
Същото важи и за "Мръсни танци"

# 1 535
  • София
"Флаш данс" съм го гледала найсе пъти, но от "Божествени тела" нищо не помня.
Да върнем още малко назад - "Уестсайдска история"

# 1 536
Филмът с Чембърлейн толкова ме заплени навремето, абе направо се влюбих в отчето, че когато ме светнаха, както писа Walnuss, че Ричард Чембърлейн е  на неподходящия бряг, първо не повярвах, после ходих като болна, крив ми беше целия свят от тая несправедливост. Купих си книгата и, ако щете вярвайте, като заседнах, по-точно залегнах един следобед, четох цяла нощ и на другия ден в 10 ч. бях приключила. То какво четене, хвърчане беше по страниците от нетърпение. По-късно пак я четох, вече нормално. Страхотен актьор е.
Ох, все хубави и вълнуващи неща ми припомняте, и "Флаш данс", и "Танците", и "Брилянтин", "Уестсайдската история"......голямо удоволствие!

# 1 537
  • DE
Бях дете като гледах "Уестсайска история" и се влюбих завинаги в мюзикълите. "Мария" ми бе любима дълги години, все още я харесвам.

# 1 538
40 г по-късно

# 1 539
  • в морето до колене
"...
Да върнем още малко назад - "Уестсайдска история"
Може и малко напред да отидем с  "Уестсайдска история" - един от най-чаканите филми за тази година е новата екранизация на мюзикъла, режисирана от Спилбърг. Въпреки пандемията все още не е отречено, че премиерата е планирана за 18 декември. А може и още преди това да го видим на някой фестивал - в Кан надали е възможно вече, но за Венеция все още имам надежда...

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 22:04 от мячик

# 1 540
st. Dobri, благодаря. В Русия и казват - Колёсная лира. Виждала съм я и слушала в Унгария.
Walnuss, , чудесен инструмент, благодаря.
Два от моите люмимци

В Швейцарската гвардия

В кантон Вале в Швейцария, в Тенда се провежда фестивал на алпийския рог.
Носна флейта

Тези се надявам да чуя при следващи пътувания.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 23:36 от niljaniljo

# 1 541
  • София
niljaniljo, дано ги чуеш на живо.

Преди време бях чела, че Спилбърг иска да прави римейк, но после не съм следила. С интерес го очаквам. Само после да не го подхванат Дисни, че при тях и "Малката русалка" е с щастлив край.

Аз не бях влюбена в Чембърлейн, но харесвах сериала. Както и "Шогун". Спомням си колко доволна беше мама, когато успя да намери книгата изпод рафта

# 1 542
+ 1 глас от мен за Шогун.

# 1 543

Amazing world!!!! Flushed
Аз установих, че докато съм с маска не мога да дишам както трябва с носа си, а тези хора музика правят даже! HushedHushedHushed Носна флейта!!! Много ми харесва тоя израз, вече ще го внедря в речника си. Примерно - какво ми дуднеш като носна флейта и подобни...Sweat SmileSweat Smile Благодаря ниянлян/все на китайски го изкарвам тоя твой ник, колчем го видя/!
И  чакаме нови изненади от следващите пътувания.

..................................................................
Ауу, Спунки!
Чудесен *Шогун* и прелюбимия ми пак Чембърлейн, но толкова ярко ми се запечати сцената, където в едни мрежи пускаха моряците във вряща вода...Варяха ги живи, намразих японците чак...покрай тоя филм.
А иначе те наистина са били хиперизобретателни в мъченията.

# 1 544

Amazing world!!!! Flushed
Аз установих, че докато съм с маска не мога да дишам както трябва с носа си, а тези хора музика правят даже! HushedHushedHushed Носна флейта!!! Много ми харесва тоя израз, вече ще го внедря в речника си. Примерно - какво ми дуднеш като носна флейта и подобни...Sweat SmileSweat Smile Благодаря ниянлян/все на китайски го изкарвам тоя твой ник, колчем го видя/!
И  чакаме нови изненади от следващите пътувания.

..................................................................
Ауу, Спунки!
Чудесен *Шогун* и прелюбимия ми пак Чембърлейн, но толкова ярко ми се запечати сцената, където в едни мрежи пускаха моряците във вряща вода...Варяха ги живи, намразих японците чак...покрай тоя филм.
А иначе те наистина са били хиперизобретателни в мъченията.
А "Последният самурай"

Общи условия

Активация на акаунт