Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 38

• 44 424
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Те тези от ктб не останаха необезпечени, спокойно. А какво правим ако си въртиш всички пари и не дай боже се наложи скъпоструващо спешно лечение? Отделно държейки пари в банка все пак гледаш да не е някоя тип ктб и ако случайно имаш повечко пари, не ги държиш всички в една банка. А да, и не даваш пълномощни на кой трябва и кой не трябва, за да не изгориш така като един футболист.

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 14:27 от Анонимен

# 541
И какво като е КТБ?  newsm78  Аз си взех всичко от КТБ - то си е казано в закона до каква сума има гаранция, нагоре парите могат да се делят - влог на половинката, на децата, на родителите... А лихвите на КТБ бяха такива, че доста добре ми дойдоха за тези близо 10 години на 7% - 8% някъде беше. Просто е глупаво да имаш държавна гаранция, която покрива риска, и да не се възползваш.

# 542
  • В планината / На морето
Те тези от ктб не останаха необезпечени, спокойно. А какво правим ако си въртиш всички пари и не дай боже се наложи скъпоструващо спешно лечение? Отделно държейки пари в банка все пак гледаш да не е някоя тип ктб и ако случайно имаш повечко пари, не ги държиш всички в една банка. А да, и не даваш пълномощни на кой трябва и кой не трябва, за да не изгориш така като един футболист.
Ами продаваш някой имот или ги събираш с ес-ем-ес-и. 
"Пари стоящи в банка са губещи пари",  ми каза един познат,
притежател на най-прочутия бар-дискотека за богаташи в Истанбул.

# 543
Мдааа продаваш имота и чакаш някой и друг месец някой да го хареса. През това време стискаш да не умреш.
А за смс-ите то и там не се събират лесно

# 544
И какво стана с КТБ? Какво като има втора? Или случайно смяташ да държиш над 100к евро на твое име в една банка? Тогава никой не ти е виновен. Аман от паникьори.

# 545
Всеки сам си се знае

За моето домакинство пари в брой ме са добре, защото мм е с широко пръсти, и почва да се отпуска и харчи. Най-вече наема излишен персонал, и се занимава с глупости. Така издумка 100 бона, без да се усети. От тогава - видя ли пари, пък о той, директно купуваме. За сега не сме загубили, да ви кажа.

# 546
То май 100к е максимума на човек за всички банки, не само в една.
И разпръсването на влогове на роднини е добре, но не и на непълнолетни деца. Разпореждането с детски влогове е сложно - иска се разрешение от съд и не знам каква е практиката по въпроса.

# 547
Сега като се разписахме и за рискове, интересно ми е колко от вас имат застраховки за имотите? Защото не по-малко вероятно от фалирала банка е и някое силно земетресение. Отделно блокове падат и без земетресение. Наскоро падна един в Бразилия: https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2019/10/15/26 … D0%25B5%25D0%25BE Просто бил стар и неподдържан. Звучи ли познато?
Или пък онзи дето се срути в Украйна пак наскоро? Та рискове от къде ли не дебнат. И имотите не са чак толкова дигурна работа. Отделно че и застраховката не покрива всички рискове

# 548
Сега като се разписахме и за рискове, интересно ми е колко от вас имат застраховки за имотите? Защото не по-малко вероятно от фалирала банка е и някое силно земетресение. Отделно блокове падат и без земетресение. Наскоро падна един в Бразилия: https://www.google.com/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2019/10/15/26 … D0%25B5%25D0%25BE Просто бил стар и неподдържан. Звучи ли познато?
Или пък онзи дето се срути в Украйна пак наскоро? Та рискове от къде ли не дебнат. И имотите не са чак толкова дигурна работа. Отделно че и застраховката не покрива всички рискове
Застраховката е важно нещо. Скоро се спука тръба от уж сме общ щранг и наводни един апартамент. Застрахователя покри нелоша сума.
Но пък да плашиш с паднали блокове... прекалено е. Елементи от фасади падат, да. Но даже и разпускания блок в Надежда 2, строен върху блато, все още се държи. Няма никаква полза да се всява страх и паника. Конструкциите на сградите в България да на прилично ниво.

# 549
  • Бургас
Конструкциите на сградите в България да на прилично ниво.
Прилично, прилично  - колко да е прилично? Колкото на падналата стена от панелката в Стара Загора преди време. Познай дали някой може да продаде вече нещо в този блок...А вероятността да зачестяват такива случаи с годините - сигурно е нищожна, а?!
Скрит текст:

# 550
Прилично, прилично  - колко да е прилично? Колкото на падналата стена от панелката в Стара Загора преди време. Познай дали някой може да продаде вече нещо в този блок...А вероятността да зачестяват такива случаи с годините - сигурно е нищожна, а?!
Скрит текст:
Толкова е прилично. Не говори за неща, от които не разбираш.
За падналия ФАСАДЕН НЕНОСЕЩ елемент в Стара Загора- всяка сграда се нуждае от нормална поддръжка. Зачестяват и паданията на елементи от стари сгради в централните градски части - защото този тип стари и неподдържани сгради са много на брой.  И с Лондон горя блок, оказа се вместо с вата за по-евтино го опаковали с горим материал. И к'во, може ли да се говори, че в Англия се строи зле?!
Даже вранчанското земетресение събори от големите сгради само един блок в Свищов (тотална проектантска грешка).

# 551
  • Бургас
Скрит текст:
За падналия ФАСАДЕН НЕНОСЕЩ елемент в Стара Загора- всяка сграда се нуждае от нормална поддръжка.
Мда, ще започна да се притеснявам когато започнат да падат носещи елементи..Laughing. А българинът как поддържа, как се грижи...Аз може да не разбирам от строителство, но и дете ще си направи сметката, че когато една сграда отива към  края на своя живот /ако не се лъжа за панелките беше 50-70 години/, дори да не падне, най-малкото става все по-негодна...

# 552
Скрит текст:
За падналия ФАСАДЕН НЕНОСЕЩ елемент в Стара Загора- всяка сграда се нуждае от нормална поддръжка.
Мда, ще започна да се притеснявам когато започнат да падат носещи елементи..Laughing. А българинът как поддържа, как се грижи...Аз може да не разбирам от строителство, но и дете ще си направи сметката, че когато една сграда отива към  края на своя живот /ако не се лъжа за панелките беше 50-70 години/, дори да не падне, най-малкото става все по-негодна...
С жена на пазара няма да споря.

# 553
То май 100к е максимума на човек за всички банки, не само в една.
И разпръсването на влогове на роднини е добре, но не и на непълнолетни деца. Разпореждането с детски влогове е сложно - иска се разрешение от съд и не знам каква е практиката по въпроса.

Не, само за една банка е. Може да имаш пет влога в пет банки и всичко е защитено.  
Пък децата все пак растат и стават пълнолетни. А и не съм сигурна (може и да бъркам) дали всеки влог на дете е детски, или специално трябва да се поиска детски влог, но има и нормални.

Сега като се разписахме и за рискове, интересно ми е колко от вас имат застраховки за имотите? Защото не по-малко вероятно от фалирала банка е и някое силно земетресение.

Аз имам, с най-високите покрития. Обаче в България не се предлагат пакети, покриваща пълна щета от земетресение. Май най-много 50 000 лева можеше да вземеш, за повече не застраховат. Явно не им се връзва рискът, защото много малко хора ще застраховат, а щетите са огромни ако стане нещо и затова премията ще е неприемливо висока.

Виж ако ДЪРЖАВАТА въведе задължителна застраховка за всеки имот заради разпределението на риска върху стотици хиляди имоти премията сигурно ще е по 20 лева годишно. Ама не знам защо не става.

# 554
  • София
Разбира се, че всеки влог на дете е детски. За да можеш да се разпореждаш с парите си (влога си) трябва да си пълнолетен. Ако някой ти еоставил някакви пари, то те са за теб и ти можеш да решиш какво да ги правиш след като навършиш пълнолетие, няма вариант на 12 (няпремур) да преотстъпиш правата си на мама, тати или стринка, защото законът те защитава от поплъзновенията на недобросъвестни роднини и от твоята собствена неразумност.

П.П. Аз имам познат с влогове в КТБ, който изгоря с много пари. Да, държеше си парите на свое име и на фирмени сметки на фирмата си

Е, да бе, то и това остава задължителна застраховка за всички имоти.... защото така добре работи същата застраховка за автомобилите (з гражданската говоря) и е толкова евтина, а и става все по-евтина от година на година.... ми що пък да не направят същото и за имотите

Общи условия

Активация на акаунт