Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Имали ли сте износена бременност преди да разберете, че имате тромбофилия?

Опции:

# 15
 • Мнения: 1 375
Лиса, и моите са пускани в Цибалаб.
Не е нужно да са на гладно.

# 16
 • Мнения: 176
При мен се наложи да ги повторя и в Геника, преди съм писала защо. Абсолютно еднакви излизат, няма как да ти пишат нещо, което нямаш. Доколкото знам, най-добре е да си яла половин-един час преди взимането на кръв.

# 17
 • София, London
 • Мнения: 16 056
Не всички лаборатории имат право да работят генетични изследвания, но взимат паричките за тях и ги правят. Не визирам тук конкретната.
За тромбофилия най-профилирани са Геника и НГЛ.
В Турция проблем при фактор 2 много ги притеснява.При последните проучвания в тази сфера той бил по опасен от фактор 5.
За прееклампсията забравих да кажа, че и кръвната захар има роля - важно е да е в норма, защото и от нея се вдига кръвно, губи се белтък, отказват бъбреците и т.н. за това мамите с повишен риск от прееклампсия да си правят скрийнинга за гестационен диабет 24 или 28 г.с , аз се натоварвах с глюкоза по този повод.
В България няма практика за такъв скрийнинг при бременност, но в Германия го има.
Та мисълта ми е - ограничавайте сладкото, че и то имало връзка с кръвното.

# 18
 • Мнения: 167
Значи щом не трябва да е на гладно отивам още сега.Хапнах преди малко,тъкмо докато стигна до лабораторията ще е минал един час.Момичета имам още един въпрос.Ще попречи ли на резултатите че преди 7 дни са ми правили кюртаж.Или то няма веъзка това с хормоните.

# 19
 • Мнения: 1 375
Няма връзка.
Изследването е генетично. Или го имаш, или не.

# 20
 • Мнения: 167
Няма връзка.
Изследването е генетично. Или го имаш, или не.
А кафе ако съм пила,дали е проблем.Ох съжалявам,че толкова много питам,но днес почивам и искам да си направя тези изследвания.

# 21
 • София
 • Мнения: 9 444
Няма връзка.
Изследването е генетично. Или го имаш, или не.
А кафе ако съм пила,дали е проблем.Ох съжалявам,че толкова много питам,но днес почивам и искам да си направя тези изследвания.
Гените не се променят от храна, вода,  кафе, чай.... с каквито генш се родим с такива си умираме

# 22
 • Мнения: 167
Благодаря Ви!Пуснах си изследването в Геника,сега чакам резултати и се моля всичко да е наред,да излязот отрицателни.

# 23
 • Мнения: 226
Момичета, опитвам се да бъда спокойна, но нещо не ми се получава. Днес бях на ЖК и си показах резултата от БХС, доктора го гледа доста продържитерно и накрая каза ми добре и толкова, бебето беше 13гс а уж трябва да е 13+2, знам че не е нещо фрапирашо, но някак си имам чувството, че нещо не ми казват, че не звучат убедително, чудя се дали да не отида при трети, не искам да съм в съмнение, но не мога да го контролирам. Ще кача резултата си много ви моря ако някой разбира от параметрите и инициалите да коментира за да реша какво да предприема# 24
 • Мнения: 126
Скрит текст:
Момичета, опитвам се да бъда спокойна, но нещо не ми се получава. Днес бях на ЖК и си показах резултата от БХС, доктора го гледа доста продържитерно и накрая каза ми добре и толкова, бебето беше 13гс а уж трябва да е 13+2, знам че не е нещо фрапирашо, но някак си имам чувството, че нещо не ми казват, че не звучат убедително, чудя се дали да не отида при трети, не искам да съм в съмнение, но не мога да го контролирам. Ще кача резултата си много ви моря ако някой разбира от параметрите и инициалите да коментира за да реша какво да предприемаВместо да се тормозиш цяла бременност и да ходиш по доктори , по добре иди на Пренатест,ако имаш тая възможност. Там няма статистики, които не могат да ти гарантират нищо. Казват ти плода има ли аномалии или не

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 14:46 от AnMary

# 25
 • Мнения: 1 069
Бреееей за първи път виждам в БХС да отбелязват какъв е риска от прееклампсия преди еди коя си седмица. Това нещо ново ли е ? Къде прави БХС ? Аз съм правила на няколко места, вярно че 2017-та, но не съм виждала и подобни рискове отбелязани или поне написани за мое сведение. Иначе според това какво аз разбирам и знам бих казала, че основния проблем е с бъдеща прееклампсия евентуална. От резултатите спрямо тези слайдери на мен ми изглежда, че единствено отгоре се вижда, че е по-малка главичката спрямо средното, но това не ми се вижда да е такъв проблем. Особено ако лекаря нищо не е споменал. Гледам, че и резултатите за синдроми са ок. Нека се изкажат и другите момичета.  На мен ми изглежда добре БХС така на пръв поглед.
Впрочем аз съм правила фетална в Надежда при Георгиев, в МЦ Марковс при проф. Марков, и при Сигридов.
Мисля, че Марков е добра опция за втора консултация.  Иначе нали имаше новини, някаква нова лаборатория в Майчин дом, в която правят пренатест за по-малка сума от рода на 400-500 лв., защото се извършва в България.
Можеш да направиш  и това като опция, ако пренатеста е на висока цена за вас.

# 26
 • София, London
 • Мнения: 16 056
Перфектен кръвоток! Браво.
Дишай спокойно до следващия преглед.

# 27
 • Мнения: 226
Всъщност мене не ме притеснява толкова резултата за хромозомните аномалии тъй като и на прегледа казаха, че видимо всичко е наред, а по скоро риска от прееклампсия който се изкоментира на прегледа, също ме тревожи стойностите на PIGF (Плацентарен растежен фактор) тъй като не ги разбирам, и най-вече кръвотока заради терапията, разбира се и растежа на плода да не да има показател който показва забавяне. Герда благодаря ти за коментара може ли само да ми кажеш по кои показатели да се ориентирвам за кръвотока?

# 28
 • София, London
 • Мнения: 16 056
Къде правиш ФМ?
За сега всичко е наред.
Прееклампсията не е нещо изненадващо за бременност, която се следи.

# 29
 • София
 • Мнения: 9 444
Скрит текст:
Момичета, опитвам се да бъда спокойна, но нещо не ми се получава. Днес бях на ЖК и си показах резултата от БХС, доктора го гледа доста продържитерно и накрая каза ми добре и толкова, бебето беше 13гс а уж трябва да е 13+2, знам че не е нещо фрапирашо, но някак си имам чувството, че нещо не ми казват, че не звучат убедително, чудя се дали да не отида при трети, не искам да съм в съмнение, но не мога да го контролирам. Ще кача резултата си много ви моря ако някой разбира от параметрите и инициалите да коментира за да реша какво да предприема
Вместо да се тормозиш цяла бременност и да ходиш по доктори , по добре иди на Пренатест,ако имаш тая възможност. Там няма статистики, които не могат да ти гарантират нищо. Казват ти плода има ли аномалии или не
Пренатест е показателен само при хромозомни мутации. Има аномалии, които не се дължат на хромозомни мутации.

Desert^girl, аз бях бременна 2017г, феталните правех при д-р Георгиев в Надежда и документите ми изглеждат по същия начин.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 14:46 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт