Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Имали ли сте износена бременност преди да разберете, че имате тромбофилия?

Опции:

# 30
 • Мнения: 176
Zuzi,

Не съм експерт, но понеже доскоро бях бременна, имам представа какво горе-долу гледаха лекарите, за да се ориентират за кръвотока.
Виж втората страница - Изследване с пулсов доплер, показателите под А.uterina. При теб са по средата, което означава, че всичко е наред. При мен следяха и Ductus venosus PI, което също ми изглежда ок при теб.
Само тези "инцизури вдясно" не ми харесват и може би е добре да се допиташ до АГ-то си какво точно показват те и дали трябва да се вземат някакви мерки за тях.
По последна менструация и по ултразвук ти излиза един и същ термин, което означава, че няма изоставане. Бъди спокойна, всичко ще е наред.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 15:30 от Arabella34

# 31
 • Мнения: 1 069
Скрит текст:
Момичета, опитвам се да бъда спокойна, но нещо не ми се получава. Днес бях на ЖК и си показах резултата от БХС, доктора го гледа доста продържитерно и накрая каза ми добре и толкова, бебето беше 13гс а уж трябва да е 13+2, знам че не е нещо фрапирашо, но някак си имам чувството, че нещо не ми казват, че не звучат убедително, чудя се дали да не отида при трети, не искам да съм в съмнение, но не мога да го контролирам. Ще кача резултата си много ви моря ако някой разбира от параметрите и инициалите да коментира за да реша какво да предприема
Вместо да се тормозиш цяла бременност и да ходиш по доктори , по добре иди на Пренатест,ако имаш тая възможност. Там няма статистики, които не могат да ти гарантират нищо. Казват ти плода има ли аномалии или не
Пренатест е показателен само при хромозомни мутации. Има аномалии, които не се дължат на хромозомни мутации.

Desert^girl, аз бях бременна 2017г, феталните правех при д-р Георгиев в Надежда и документите ми изглеждат по същия начин.

И моите изглеждаха по този начин, ама явно редовете с прееклампсията съм ги пропуснала като съм чела или поне не си спомням. Иначе като оформление и моите изглеждаха така и всичко останало си го спомням, че го имаше. Може би си права, че просто тоя абзац не съм му обърнала внимание.

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 14:46 от AnMary

# 32
 • София, London
 • Мнения: 16 056
Ползват един и същ софтуеър.
По принцип един лош кръвоток в една вена, не е проблем останалите две могат да изнесат тежестта и всичко да е ок.
Аз бях с ляв лош. Това го казвам, за да няма излишно шашкане, за някакви леки отклонения.
Мога да кажа, че за сега всичко е наред с кръвотока, да не се притеснява.

# 33
 • Мнения: 108
Здравейте, днес излязоха резултатите от изследванията ми

прочетох и разбрах, че MTHFR A1298C Mutation Хетерозиготен носител на мутацията е свързано с намалено усвояване на фолиева киселина, но не открих информация за Factor XIII Mutation V34L Хетерозиготен носител на мутацията, което се открива при мен.

Ако някоя от вас е имала такъв резултат ще съм благодарна да сподели.

П.С. Преминала съм през три неуспешни ИКСИ процедури.

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 22:33 от rochi

# 34
 • Мнения: 2 997
Здравей. Аз съм с мутация на Ф13, но информацията в нета като цяло е оскъдна. До колкото разбрах се свързва с нарушения в кръвосъсирването като по- продължително кървене от нормалното.
Свързват го също с исхемични инсулти и инфаркти. Принципно има по-голямо клинично значение когато има мутация в РАI1. Не знам дали самостоятелно би могъл да предизвика проблеми.

# 35
 • Мнения: 167
Излязоха и моите генетични изследвания.От основния пакет мутации излезе само хетерозиго по фактор 5,мисля че Лайден ми казаха.Препоеъчаха ми да изследвам и друг фактор в групата фактор 5,някъв лайден 2,при него не излезе мутация.Сега не знам накъде и колко е сериозно това.Никога не съм знаела и съответно не съм била на терапия.Чудя се на какъв лекар да ходя и дали трябва да приемам някакви медикаменти.В момента не целя забременяване.Чак след Януари мога да подновя опитите.

# 36
 • София
 • Мнения: 3 887
Фактор 5 е високорисков. Потърси специалист да ти назначи терапия. И прочети първа страница на темата, да се ориентираш.

# 37
 • Мнения: 167
Фактор 5 е високорисков. Потърси специалист да ти назначи терапия. И прочети първа страница на темата, да се ориентираш.
Благодаря.Прочетох страницата.Но виждам,че всички,които имат терапия или са бременни или целят това.Аз точно за момента не целя това.Пак ли ми е необходима терапия.Обърках се вече.Нямам възможност в момента да посетя лекар в близката седмица,две.Според вас може ли да вземам аспирин протект през вечер напеимер като профилактика,докато посетя лекар или не е нужно.

# 38
 • София, London
 • Мнения: 16 056
Терапията е като забременееш.

# 39
 • Мнения: 21
Момичета имам запитване. Пуснах си контроли на витамините и хомоцистеина. Приъеснява ме хомоцистеина защото е 15 при горна граница 16. Сега има ли нещо ,което мога да направя за да го сваля. Междувременно продължавам с витамините. Сега Б12 е почти 400. Като преди това беше 280.  А фолиевата е 16, а преди беше 5. Та покачват се. Но тоя хомоцистеин? Има ли подобни случаи. Благодаря ви.

# 40
 • София
 • Мнения: 9 444
Хомоцистеина “се бори” само с витамини от група В.

# 41
 • София, London
 • Мнения: 16 056
Все още е в граници.

# 42
 • Мнения: 21
Но е в горната граница, та съм се притеснила. Дано да спадне.

# 43
 • София
 • Мнения: 3 887
Неви, след 3-4 седмици направи отново контрола на витамините + хомоцистеин, за да видиш как се повлияват. Трябва да нацелиш дозата, която ти поддържа витамините около горната референтна стойност.

Лиза-Георги, копирам от първа страница това, което вероятно си пропуснала:
Цитат
Тромбофилията, макар и открита по повод бременността, означава също така по-висок риск от образуване на тромби, дълбока венозна тромбоза (ДВТ), сърдечно-съдови инциденти, спонтанни аборти и дефицит на В9 и В12. Това налага както продължаване на профилактиката и в постпарталния период (около 6 седмици след раждане), така и профилактика в други рискови ситуации - травми, операции, залежаване и др.

# 44
 • Мнения: 21
Момичета. Изненадващо тоя месец ми закъсня отново с 5 дни и си мислех, че пак има объркване с хормоните, но си направих тест и видях двете чертички. Вчера бях на преглед, оказа се че съм влезнала в 6 седмица. Сега съм на аспирин, а след като чуем тонове и на фракси.  Междувременно дуфастон 2 по 1 и но спа. А и витамините си продължавам. Ами това е. Стискайте палци този път всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт