Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 909
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
Не! Дадоха ми точно това, което съм прикачила. Принтирано е от сайта. Няма никава друга информация освен тази.

# 316
Мислех, че навсякъде дават документ.
Знам, че това не е успокоение, но имам десетки документи от всички прегледи, които правех. И резултатът е същият като при теб.
Почти всяка седмица ми правеха доплер и ми обясняваха, че има проблем. Но си останахме само с наблюдение на проблема, а не и в търсене на причината за него. Следящото ме АГ взе някакви мерки, които вероятно са помогнали да стигна до 8-ми месец, но не и да родя живо дете.

# 317
Качвам амб.листове. доста са поизрязани, но ми пише данните на сто места.
32 гс:
Скрит текст:

15 гс  (извънреден преглед)
Скрит текст:

12 гс
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 11:47 от AnMary

# 318
Ако ви прикача моята ФМ ще си умрете от смях! Няма и половината показатели! А при ежемесечните прегледите има само приблизителните размери, нищо друго! Ужас!

Арабела, защо не са взети мерки щом са знаели, че има проблем?

# 319
  • София
Не! Дадоха ми точно това, което съм прикачила. Принтирано е от сайта. Няма никава друга информация освен тази.
Резултата от Майчин дом си е само и единствено от БХС, това е лабораторен резултат. Там резултати  от ехографско изследване има само за NT и наличието на носна костица, защото това им е нужно за изчисленията. Подробната информация е от ехографския преглед, който го дава доктора.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 18:32 от Nandin

# 320
Sweety, щом са ти толкова непълни документите, би трябвало жалбата ти да бъде уважена.
Следящото ме АГ взе някакви мерки - изписа ми аспирин, съдоразширяващи и протеин на прах. Обаче това, което е трябвало, е да ми се изпише терапия с НМХ.
Не знам защо лекарките, при които правих БХС и ФМ, не казаха на какво може да се дължи влошения кръвоток. Все си мисля, че тяхната роля не е само да наблюдават, но и да предлагат решения на открити проблеми.

# 321
Резултата от Майчин дом си е само и единствено от БХС, това е лабораторен резултат. Там резултати  от ехографско изследване има само за NT и наличието на носна костица, защото това им е нужно за изчисленията. Подробната информация е от ехографския преглед, който го дава доктора.
[/url]

Нищо не ми даде! Ехографския преглед беше само с информацията, която е нужна за скрининга и я дадох, когато ми взеха кръв.

# 322
Момичета, информирайте се за специалностите на лекаря,при който правите ФМ.
 ФМ и БХС се прави със специален софтуер и скъп ехограф, всеки който е обучен да работи с него на ехографа може да прибира пари за фм, които са в пъти по-скъпи.
 Това че някой гледа мозъка/ сърцето на бебето не означава, че знае какво прави. Не се предоверявайте.
За повечето майки фм е да им гледат бебето на 3-4Д и да им запишат дискче.
 Генетични изследвания могат да се правят само в определени лаборатория едня от тях е НГЛ.

# 323
За мен никак не е било маловажно, че всеки път е  преглеждано всичко. Няма да се впускам в излишни спорове.

Тъй като знам кого визираш, ще ти кажа, че прегледите, изключвам феталните, не са били на по-високи цени.

Другото няма да го коментирам,  първо, защото темата не е затова, второ, защото не знам как си представяш някой МЦ или болница да позволяват да прави изследвания без нужната квалификация (в т.ч. и болница Надежда и др.Стаменов в миналото).

Явно разбира достатъчно, щом е спасил толкова бебета след предишни аборти, от явно много знаещи.

# 324
Положението заприлича на това със СГ. Във всяка лаборатория ги правят, ама резултатите... ooooh!

# 325
Аз моите ги пусках в Геника.

# 326
Аз нищо не намеквам, не пиша ала-бала, говоря буквално, за да съм от полза на майките.
Имам достатъчно негативен опит и загуби - и прекъснати бременности заради болно бебе няколко пъти, смъртен случай на бременна братовчедка от тромб с бебето.
Наложи ми се да проучвам дипломите и пракитката на лекарите, на които да се доверя, защото случаят ми е труден.
Не правя реклама на никой, медицината е динамична професия. Винаги могат да се появяват по-добри лекари.

# 327
Герда, това, което си написала, ако е насочено към мен, е напълно заслужено! Моят "лекар" явно не знаеше какво гледа, щом не забеляза проблема! А за 3д и 4д, той нито един път не го е гледал! Предоверих се, защото изобщо неочаквах такъв развой на събитията. Мислех, че съм здрава и няма причина да не мога да износя и родя здраво бебе, а и през бременността не съм имала никакви проблеми като кървене или нещо подобно, което да ме насочи, че има проблем. Единствено изоставането, но той беше толкова категоричен, че не е повод за тревога, че му повярвах без да искам друго мнение... А само като се сетя, че можех още в началото да отида на още едно място...

# 328
Здравейте, момичета!
Наскоро, по БНТ4, гледах едно предаване, чиято тема беше "Тромбофилия и бременност". Там генетикът и лекарката, които говореха за тромбофилията казаха, че  БХС вече не е само за "Синдром на Даун", а и за други синдроми, както и за тромбофилия. Искам да знам, някоя от Вас има ли такова нещо на БХС, защото моите са само за синдроми и нищо друго, а са правени сравнително скоро (първият БХС ми беше на 06.12.2018 г.)? Също така, на тези от вас, на които им е следен кръвотока, имате ли документ доказващ това, защото аз нямам информация да е следен, нито пък го пише някъде или да имам ехографска снима, а имам пусната жалба в прокуратурата заради немърливо следене на бременността и ми е важно да разбера отговорите на тези въпроси.
Благодаря предварително!
При мен следяха кръвотоците и имам снимки. Спомням си, че от едната страна на снимките, имаше графики и там бяха отбелязани. Също ми даваха и лист с описание на видяното. Аз имах проблем само с кръвотока към средна мозъчна артерия, останалите бяха в норма, но не се разминахме без поражения. Важно е да се следят всички кръвотоци. Дори бебето да расте (както беше в моя случай) не означава, че всички кръвотоци са добри. При мен се влошиха нещата към 20-та- 22-ра г.с. И аз съм с тромбофилия. Имам две нискорискови и една вискорискова мутация, за която разбрах след раждането.
За БХС и тромбофилията не знам. Аз имам ранен БХС, където е изследван плацентарен протеин. Проблем не беше засечен, но към края на бременността, освен лошият кръвоток, и плацентата внезапно презря, а аз почти не усещах бебето. Извадиха го със секцио заради данни за фетално страдание.
Доколкото разбрах, има някакво ранно изследване (преди БХС), което отчита риска от прееклампсия. На мен имунолог ми го препоръча при втора бременност.
Хубаво е да направиш и имунологични за всеки случай, когато започнеш да планираш забременяване.

Последна редакция: вт, 29 окт 2019, 22:12 от Forest rain

# 329
Момичета, това което пиша, не е за да е насочено към някой или срещу някой, намесвам се само за да съм от полза. Който иска да си вади за себе си бележки от думите ми, но не ги приемайте лично, като спор или нападки.
 Всички вие заслужавате за нацелувате новородените си рожби, тъй че борете се по всички начини.

Общи условия

Активация на акаунт