Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 914
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Форест, моята плацента също беше презряла, но тъй като нито веднъж не ми бяха записвани тоново, нищо, че бях вече 34 г.с. явно не е имало как да се установи дали има страдание. Спрях да го усещам и когато отидох вече беше късно за реакция...
Ходих при доц. Русев, не знам за какви имунологични излседния говориш. Той ми каза да си пусна вит. Б, вит. Д, АРТТ, НК клетки д-димер и може би имаше още нещо. НК клетките са повишени и ще има вливкк на интралипид преди овулация и след положителен тест, но първо трябва да си повиша стойностите на вит. Б12.

# 331
Момичета аз родих 2017-та и след това създадоха лаборатория за пренатест (български) в Майчин дом, който бил на по-ниска цена разбрах, отколкото тези чуждестранните, при които кръвта се изпраща за изследване в чужбина. При следваща бременност си мисля да си направя и такъв, отделно от БХС и фетални морфологии. Някоя да го е правила ? Бях чула, че примерно с трува 400-500 лева в сравнение с пренатестовете в чужбина, които са по 2000-3000 лв. Някой да има повече инфо ?

# 332
  • София
В сайта на пренатест има цени.
Има някакъв мини пакет за 499лв (в промоция), но той включва само синдром на Даун. Пълният пакет включва доста повече неща.
Има и други пренатални тестове, които са по-достъпни като цена, а изследват същите неща. Струва си човек да си направи предварително проучване.

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 14:18 от delisardeli

# 333
На мен ми беше интересно дали някой е ползвал конкретната лаборатория за  този тест. Прави ми впечатление, че след първоначалния медиен шум, после никой нищо не споменава, нито пък съм чувала за майки, които да ходят там да правят теста.

# 334
  • София
Според мен първоначалният медиен шум просто е канализиран - има си български сайт и българска фирма представител. Заедно с резултата, получаваш безплатна генетична консултация от Алексей Савов, който е шеф на НГЛ.

В медиите също пише "Лабораторията ще се ръководи от проф. Алексей Савов, завеждащ националната генетична лаборатория .."

В тази ситуация аз си правя извода, че тестовете (вече) се правят тук, с материали/реактиви от немската lifecodexx.

Не, моя грешка: "Транспортиране с експресен куриер до лабораторията в Констанц, Германия. Пробата се доставя до 48 часа след вземането на кръвта."

Последна редакция: ср, 30 окт 2019, 14:17 от delisardeli

# 335
Здравейте момичета бихте ли ми казали метил б 12 и фолат каква купувате доцент Русев ми каза да си избера някакъв намерих едни комбинирани б 12 фолат и б6 на jarrow  ако не се лъжа, кой са по добри комбинация от такива или по отделно

# 336
  • София
820лв е за Даун, Едуардс и Патау в НГЛ
http://genetika.maichindom.com/wp-content/uploads/2019/06/2019_zaiavka_NGL.pdf

# 337
  • София
Станислава,
Гледай какво количество съдържат и в каква форма.

Ако си намерила това: https://www.amazon.com/Jarrow-Formulas-Pyridoxal-5-phosphate-Loz … rts/dp/B01IJR5VM2
То съдържа 400mcg фолат и 1000mcg метилкобаламин, което е супер.
Доколкото си спомням Русев ти беше предписал Б12 1000mcg.

Иначе оттук аз купувам метилкобаламин 1000mcg или на Biovea, или на Natural Factors. Първите ми харесват повече, защото нямат гаден брашнян вкус.

# 338
Здравейте Simple Smile Нова съм и не знам дали точно тук мога да задам един въпрос. Ако нещо съм сгрешила още от сега се извинявам. Бременна съм в 15 г.с. и съм на фраксипарин 0.4 и Аспирин протект. Лечението ми бе изписано от АГ при която съм решила да раждам, но за съжаление не води бременност и се наложи да се запиша при друга. Тя обаче макар всичките ми изследвания реши да замени фраксито със таблетки Натаспин. Та въпроса ми е дали някоя от Вас е изпадала в такава ситуация? Двете ми АГ с различно мнение и аз не знам какво да правя.  Благодаря предварително Simple Smile

# 339
Избираш една и слушаш само нея. Аз бих заложила на фраксито.

# 340
  • София
Пускам два линка за Натаспин от сайта на производителя:
Потенциални ползи от приложението на пероралната натокиназа в ак … шерската практика
Тромбофилия, бременност и как да избегнем усложненията?

Все още не съм чула/видяла някой със сериозни мутации да се е похвалил с безпроблемна бременност и терапия само с Натаспин.

# 341
Явно е някаква нова мода това вастапин. Не съм го чувала.

# 342
Благодаря Ви момичета Blush и аз заложих на фраксито, защото ме е страх да не загубя бебо. А на следващия преглед като кажа на Аг то ми, че продължавам с фраксито, ще се надявам да ме разбере.

# 343
Здравейте Simple Smile Нова съм и не знам дали точно тук мога да задам един въпрос. Ако нещо съм сгрешила още от сега се извинявам. Бременна съм в 15 г.с. и съм на фраксипарин 0.4 и Аспирин протект. Лечението ми бе изписано от АГ при която съм решила да раждам, но за съжаление не води бременност и се наложи да се запиша при друга. Тя обаче макар всичките ми изследвания реши да замени фраксито със таблетки Натаспин. Та въпроса ми е дали някоя от Вас е изпадала в такава ситуация? Двете ми АГ с различно мнение и аз не знам какво да правя.  Благодаря предварително Simple Smile
Рени ти с какви мутации си?Имам приятелка и тя беше само на натаспин през цялото време и си има живо и здраво бебе,с преди това има два аборта.Тя,както и аз сме само с мутация 4G/5G.Изобщо божа работа е дали терапията е подействала,но е факт че си има бебе.Аз съм на фракси и аспирин,като май и при мен ще влезе в действие натаспина.Слушай доктора си и следвай терапията си.

# 344
Ппц и аз бих предпочела хапчета от колкото де се боцкам,но едната като казва,че Натаспина не е по-ефикасен от фраксито и много ме е страх. Даже се чудя как ще приеме АГ то ми като й кажа, че няма да спирам инжекциите.

Общи условия

Активация на акаунт