Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 931
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,

След две седмици имам час за консултация при проф. Паскалева. След късен аборт съм с две хетерозиготни мутации (фактор V и MTHFR).  Освен документацията от бременността и архивните изследвания се чудех дали да не направя и една пълна кръвна картина, която да покаже текущото състояние (не че съм бременна сега...) и се питах дали има някакви изследвания които мога да подготвя преди консултацията, за да спестя време...Какво ще ме посъветвате?

# 376
Момичета, здравейте. Имам добре растящо ЧХГ, след като направихме миналата седмица инсеминация. Тестът ми беше назначен за петък другата седмица, но мъжът ми е с много лоша морфология, и аз започнах да се тествам по- рано, понеже на предходната инсеминация също имах съмнение, че се е получило, но приключи бързо. В момента съм на терапия с АП и след положителен тест трябва да мина на Фраксипарин. Аз ще продължа да правя кръвни тестове през два дни, но се чудя дали да не се обадя на моята лекарка да започваме Фраксипарин, или не е фатално да изчакам до петък. Аз съм с две нискорискови, една вискоросикова мутация и първата бременност ми беше проблемна, затова сега искам отрано да започнем терапия. Какво мислите?

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 13:24 от Forest rain

# 377
  • София
Форест, колко по-положителен може да е теста?
Аз бих започнала терапия веднага.
Стискам палци!

Веси, в ПКК нищо не се вижда.
Изчакай си консултацията, вземи си всички документи.
Тя ако реши ще ти изпише още изследвания.
Не забравяй, че тромбофилията се проявява при бременност, а ти сега не си.

# 378
delisardeli, аз се обадих на лекарката и тя каза да започвам. Сутрин съм на Фраксипарин, а вечер на АП. Досега бях на Дуфастон 3X1, а сега добавям и Утрогестан 2X2. Това малко ме притеснява. Аз изследвах прогестерон седем- осем дни след процедурата и резултатът беше много над горна граница, но въпреки това включи Утрогестан. Как мислите? Дали хепариновата терапия ще неутрализира рисковете от прогестероновите пeрпарати? Моят резултат още е много нисък, но днес ми е девети ден след инсеминацията, трябваше да направя тест чак в петък другата седмица. Аз преди два дни пуснах ЧХГ и беше 2.45, а днес (два дни по- късно) е 12.25. Надеждата ми е в динамиката, самата стойност не е особено висока, но и е много рано още. Учетворява се. Дано продължи да расте, а аз ще се тествам през два дни.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 22:07 от Forest rain

# 379
  • София
Стискам палци да продължи да се покачва с този темп Flowers Hibiscus

# 380
Forest Rain, много стиснати палци и от мен.
И аз съм на Дуфастон 3*1 всеки ден, въпреки някои хетерозиготи от тромбофилията. Моят док + АГ казаха, че това е много малка доза и не би създала проблем. Надявам се, че е така.
Първите няколко седмици бях само на АП, но от миналата ми включиха и Фраксипарин през ден.

# 381
Форест, и аз бях сутрин на нмх, а вечер на ап.

# 382
А защо ти дават прогестерон, при положение,  че имаш висока стойност, не си ЗЕТ, че включват и допълнително?
Къде си правила инсето?
Просто ми е любипитно Simple Smile

# 383
Благодаря за отговорите, момичета, утре пак ще пусна едно ЧХГ и ще изследвам и ТСХ.
ver4eto_sv, в Селена съм, но аз и с първата бременност бях от самото начало и на двете (отново след инсеминация). Така остана до третия месец, а бях в друга клиника и при друг лекар.

# 384
Аз не разбирам, просто се зачудих защо.

# 385
Презастраховат се явно, с първата бременност пак нямаше никакви индикации, но тогава директно ме сложиха и на двете. В третия месец ми ги спряха, но Утрогестана се наложи да го върнем заради контракции и почти до края си го слагах.
Иначе миналия месец според мен пак имаше за кратко бременност, но хванах ЧХГ-то, когато беше вече под 5 и го проследих, че пада. Тогава бях единствено на Утрогестан вагинално, като ми беше назначен 3X2, но успявах само два пъти на ден да го слагам и имах чувството, че почти всичко изтича. Може прогестеронът да е бил лош и заради това да не се е задържала, не знам, не го изследвах.
Аз днес ходих да ми сложат Клексан в клиниката. Фракси нямало. Показаха ми как да го поставям и от утре самичка ще си го слагам вероятно.

# 386
  • София
При инсеминация няма намеса в естествената овулация (освен таймиране евентуално), така че организма ти би трябвало да произвежда достатъчно прогестерон. Ако имаш ниски нива, тогава е редно да се суплементира. Всичко останало е презастраховане. Изследвай го.

Фракси казаха че са пуснали в аптеките, но става с много търсене. От години е така.

# 387
delisardeli, аз имах стимулация. Прогестеронът го изследвах този месец 7-8 дни след процедурата и беше много висок. За миналия месец писах, че не съм го пускала. След като видях, че ЧХГ расте, се обадих на лекарката и тя реши да ми добави и Утрогестан, казах й за резултата, но тя прецени, че е по- добре да вкараме още терапия. Не смея нищо на своя глава да правя- нито да започвам, нито да спирам лекарства. И аз не знам вече кое е правилно. Ако видим, че ЧХГ-то продължава да нараства, пак ще говря с нея.

# 388
  • София
Проблем има при инвитро, когато се прави пункция и се изсмуква цялата течност от фоликула заедно с яйцеклетката. Тогава трябва да се суплементира прогестерон. Също при ЗЕТ, когато се потиска овулацията.
При инсеминация, дори със стимулация, такава намеса няма, тялото ти се грижи само за прогестерона. Тогава добавянето на прогестерон е презастраховане, освен в случаите в които има доказан прогестеронов дефицит.

Нямам намерение да се намесвам в терапията ти, просто ти обяснявам кое как се случва Simple Smile
Стискам палци!

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 11:09 от delisardeli

# 389
Благодаря за обяснението, не знаех, че при ин витрото са такива съображенията. Иначе аз около себе си забелязвам, че и след инсеминациите много лекари го добавят. Знам, че при тромбофилия не е препоръчително, аз ще направя и консултация с имунолог отново, просто чакам да видя как ще се развият нещата.

Общи условия

Активация на акаунт