Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 927
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Все ще й види синините по корема и ще я пита 🤣
Според мене му кажи, Рокет, обясни му, пък той няма какво да “реагира”. Вие сте лекар-пациент, а не първи приятели , че да се сърдите.

# 361
Sweeety, и аз нещо такова мисля да кажа. С доц. Конова се консултирам от по-дълго време по отношение на мутациите и с нея сме обсъждали нещата по-обстойно. Съответно, везните накланят в нейна посока.

Ver4e, абе иска ми се да го информирам, защото ми се струва важно. 😄

Sunshine, абе ще му кажа, няма къде да ходя, ами това са едни от тези неприятни ситуации, които ми се искаше да избегна.

# 362
  • София
Какво да ти кажа. Моят опит е следния, макар и избледнял заради вече 2те години. Спомням си, че имаше разминаване между вижданията на Русев и Сигридов някъде между 8/9 гс, когато пусках първите изследвания.  Аз се доверих на Сигридов,  защото той вижда кръвотока. С Русев не съм правила консултации повече, кагпо и с други аг, защото не исках да се обърквам.
До края почти бях на клексан, а ап до към 24/25 г.с.. имам 2 аборта преди упешната бременност.

Но пък има доста момичета, които упяват с терапия през ден.

Знам, че има успели момичета с терапия през ден и такива загубили бебетата си. Изчетох не малко. Мен ме съмнява моята терапия, затова ще отида и при проф.Станева...но чакането за тия часове е ужасяващо. Записват се мнооого напред. Писах тук защото се притесних за изследванията, които направих и потърсих мнение за тях...ако някой е запознат с резултатите. Радвам се, че си успяла и си родила. Надявам се и аз да мога, особено след толкова години ходене по мъките и лекари.

Та ако някой може да каже колко точно притеснителен в покачващ се Д-Димер  ще се радвам да сподели Simple Smile
При бременни е нормално Д-димер да се покачва. Референтните стойности за бременни са други, а твоят резултат в момента си е абсолютно в нормите за небременни.
Обаче с твоята фамилна анамнеза, изобщо не трябва да си правиш експерименти с терапия с НМХ през ден!

# 363
Аз занесох писмено становище от проф. Паскалева на следящото ме аг. Той не беше съгласен на доза 0,6 нмх, била терапевтична, а нямяло показания за нея.

# 364
Момичета, турският Coraspin 100mg е същото като Аспирин протект, нали?

# 365
  • София
Да, ацетилсалицилова киселина 100mg.

# 366
  • плевен
Здравейте,момичета!Миналият месец правих медикаментозен аборт заради спряла сърдечна дейност в осма-девета седмица.Реших да пусна тромбофии и днес излязоха резултатите-мутантен ген за неусвояване на фолиева киселина и хомозигот 4G/4G с повишен риск от тромбози.Дали това е причината за мисед или по-скоро възрастта ми 41г.На лекар съм чак след една седмица и не знам какво да правя до тогава,не се пазим с мъжът ми,понеже докторът каза,че няма нужда,заради липсата на вмешателство в матката.Пия си метилирана фолиева киселина,но не знам една таблетка дневно дали е добре.Мисля да купя и Метилиран В 12.

# 367
  • София
4G-4G може да е причина за спонтанен аборт, но може и да не е единствената причина. Добре е да ти назначат терапия при следваща бременност.

Премери стойностите на Б9 и Б12, в зависимост от резултата ще знаеш дали и колко ще трябва да повишиш нивата.

# 368
  • плевен
Благодаря ти, Дели!Дано успея отново да забременея.Имам едно здраво дете почти на 14,не съм мислила,че мога да имам такива проблеми.

# 369
  • София
За съжаление с възрастта проблемите се усилват, а качествените яйцеклетки намаляват. И аз имам загуба на 41 в 12гс, пълно отлепване на плацентата заради хематом, без изоставане на бебето. Със същите мутации съм.

# 370
  • плевен
За съжаление с възрастта проблемите се усилват, а качествените яйцеклетки намаляват. И аз имам загуба на 41 в 12гс, пълно отлепване на плацентата заради хематом, без изоставане на бебето. Със същите мутации съм.
Дели,причината мутациите ли бяха?.Не беше ли на лечение?За следваща бременност живот и здраве ще ми трябва сериозен специалист и лечение.

# 371
  • София
Ако ембрионът не е ок обикновено организма го отхвърля сам.
При тромбофилия възникват нарушения в кръвотока.
Аз тогава не знаех за мутациите и не бях на терапия. Прокървих, изписаха ми слонска доза прогестерон без изследвания.
Слонската доза прогестерон не помогна, най-вероятно е попречил допълнително.

# 372
  • плевен
При мен не беше спонтанен,а мисед аборт,просто както всичко вървеше добре,спря сърцето.
Дели,извинявай,че те питам,но след този аборт успя ли да забременееш и родиш ?

# 373
  • София
Задържан аборт (missed abortion) е вид спонтанен аборт.
Тази тема ще ти е полезна: https://m.bg-mamma.com/?topic=1150842
Не, все още не съм. Но това нищо не означава. Всеки случай е различен.

# 374
  • София
При мен не беше спонтанен,а мисед аборт,просто както всичко вървеше добре,спря сърцето.
Дели,извинявай,че те питам,но след този аборт успя ли да забременееш и родиш ?
За да ти дам кураж - бях на 41, когато направих мисед аборт. 6 месеца по-късно (вече на 42г) забременях отново и родих 2 месеца преди да навърша 43г.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 15:03 от Nandin

Общи условия

Активация на акаунт