Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 798
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
За кръвоотока никой нищо не ми е казвал. Какви изследвания се правят за да се види как е ? Консултирах се и с доц. Димитров , той също отрече фраксипарина. Не искам да се лекувам на моя глава , но като ви чета определено се притеснявам много.
Кръвотока се следи с доплер,не се пускат изследвания.Масово отричат тези мутации,като причина за аборти,но ето че при мен,когато не бях на фраксипарин и аспирин,всичко приключваше в 8-9 седмица.Сега съм началото на 5-ти месец и да чукна на дърво всичко е наред.Единственият,който не беше против терапията беше моят АГ и я започнах веднага.Може би е божа работа,кога и дали ще се отключи тази мутация,но аз не бих рискувала.Моят съвет е,да потърсиш друго мнение,фраксито няма как да ти навреди.Успех и не се притеснявай!

# 76
  • София
За кръвотока по време на УЗ се пуска доплер за кратко, за да се види какъв е кръвотока към ембриона. Светка едно червено на екрана. При тромбофилия такъв преглед се прави още в 8-9 седмица, но е важно гледащия да знае какво гледа.

# 77
Благодаря ви! Правено е това , да. В началото на 9та седмица и всичко изглеждаше нормално и плода си отговаряше на седмицата , даже беше +2-3 дни. Но все пак се Опитах да си запиша час при проф. Паскалева , но това е възможно едва за 22 октомври. Бихте ли ми препоръчали други лекари с които да се консултирам по-рано по този въпрос?

# 78
  • София
На първа страница има списък с лекари.
Следи стриктно кръвотока по време на бременността, проблем може да се появи по всяко време. Успех!

# 79
След като загубих бебето си в 8-ми месец се установи, че съм с 4G/4G плюс хетерозигот I/D ACE, което засилва ефекта на мутацията в PAI. В началото на бременността всичко вървеше добре, но около 16-та г.с. се забеляза изоставане. Предписаха ми аспирин 150 мг на ден. След две-три седмици ми включиха флебодия и дузофарм (аналог на дузодрила). Вече от опит знам, че всички тези лекарства не помагат. Според мен фраксипарин/клексан би трябвало да е задължителен при такива мутации. За лекари не знам какво да те посъветвам - може би доц. Русев и д-р Колева в Токуда, макар че за нея чета доста противоречиви мнения.

# 80
Записах си час при Русев , но е чак за 31.10. Тази седмица отново съм на преглед при аг то , ще настоявам за фраксипарина , защото е много желана и труднопостигната бременност и се моля да стигнем до финал. Благодаря ви за съветите! Успех на всички 🍀

# 81
Днес минах прегледа при Аг и след няколко изслвдвания и вече 83 кг ми вдигна дозата на 0.6 фраксипарин.Може ли да ми кажете как се определяше дозата на базата на килограми. На ехографа го измери в 33 и 1 ден бебенцето 2150 и аз супер зле реагирах,защото и казах ми как аз съм в 33 и 4 дни и викам ми той е малък значи . Параноята ме тресе яко и сега
само си мисля,че не се храни добре и нещо не е както трябва. Страх ме е и от дозата абе ужас направо.

# 82
  • София
Няма какво да те е страх от дозата, дози до 0,8 се считат профилактични, всичко ще е наред, стискам палци Simple Smile

# 83
  • София
2-3 дни, че и седмица разлика не е нищо. Зависи и как е застанало бебето и как са го измерили

# 84
  • Бургас
Здравейте момичета !

Аз съм на 34год, с една безпроблемна бременност и момиче на 9год. и един К. след кървене в 6г.с. преди година и нещо.

Направих си всякакви изследвания при доц. Конова - излязоха отклонения при спермограмата на ММ, но след 6 месечен прием на добавки при контролата при него всичко беше ок. При мен излезе уреаплазма, което също след лечение с АБ на контролата беше ок и тромбофилия. Имам следните резултати :

Не мога да разбера мутацията 4G/5G хомозигот ли значи или хетерозигот?

Имам изписана терапия, преди Б и след Б от доц.Конова - малко ми се струва че на всички е еднаква, но може и да греша. Изписала е фракси/клексан през ден и АП вечер всеки ден. А аз вчера си направих тест за Б. и беше положителен, още съм малко шашната . Звъннах на АГ, тя ми записа час за след седмица. Каза да пия засега само АП и да не почвам инжекциите. Според вас проблем ли е че няма да ги почна веднага, а примерно след седмица?
И след колко време след терапията се правят тестове - анти-ха, аспи тест, фибриноген, д-димер? Правят ли се преди започване на терапия?
Малко съм притеснена дали АГ ще следи тези показатели и ако случайно не го направи, обмислям вариант и за второ АГ, при което да ходя. Ако всичко с Б. върви наред де. Simple Smile

# 85
Здравейте момичета !

Аз съм на 34год, с една безпроблемна бременност и момиче на 9год. и един К. след кървене в 6г.с. преди година и нещо.

Направих си всякакви изследвания при доц. Конова - излязоха отклонения при спермограмата на ММ, но след 6 месечен прием на добавки при контролата при него всичко беше ок. При мен излезе уреаплазма, което също след лечение с АБ на контролата беше ок и тромбофилия. Имам следните резултати :

Не мога да разбера мутацията 4G/5G хомозигот ли значи или хетерозигот?

Имам изписана терапия, преди Б и след Б от доц.Конова - малко ми се струва че на всички е еднаква, но може и да греша. Изписала е фракси/клексан през ден и АП вечер всеки ден. А аз вчера си направих тест за Б. и беше положителен, още съм малко шашната . Звъннах на АГ, тя ми записа час за след седмица. Каза да пия засега само АП и да не почвам инжекциите. Според вас проблем ли е че няма да ги почна веднага, а примерно след седмица?
И след колко време след терапията се правят тестове - анти-ха, аспи тест, фибриноген, д-димер? Правят ли се преди започване на терапия?
Малко съм притеснена дали АГ ще следи тези показатели и ако случайно не го направи, обмислям вариант и за второ АГ, при което да ходя. Ако всичко с Б. върви наред де. Simple Smile
Здравей Simple SmileМутацията ти е хетерозиготна,аз имам същата и съм с два аборта.В момента съм бременна в 5-ти месец и от положителен тест съм на фраксипарин и аспирин,като ги редувам.Според мен следвай назначената терапия от Конова и си намери АГ,което разбира от тромбофилии.Изследването се пуска мисля,месец след започване на терапията.

# 86
  • София
Хомо- еднокъв
Хетеро- различен
Имаш 2 различни алела, значи е хетерозигот

# 87
Здравейте! С тромбофилия съм / хетерозигот Фактор V Лейден и хомозигот  MTHFR/ Предстои ми замразен ембриотрансфер и ми е назначена терапия с преднизолон, аспирин и Инохеп. Преднизолона трябва да започна на втори ден от менструацията и вероятно ще продължи до 8- ма седмица при успех. Някой бил ли е на подобна терапия? Притеснява ме най-вече този преднизолон, не е ли тежко лекарство и няма ли да има странични ефекти?

# 88
  • Sofia
Момичета, кое от трите анти ха в Токуда се пуска при терапия с Клексан. Съжалявам за лаишкия въпрос, но съм при Паскалева чак на 15 ти октомври и искам да следя нещата, доколкото е възможно.

# 89
  • София
Сънкис,
по метода на изключването ти трябва първото.

М85,
Преднизолон е стандартна терапия при ЗЕТ. Ако те притеснява, обсъди го с лекаря си.
Инохеп, доколкото виждам, е вид НМХ. Антикоагулантната терапия при тромбофилия е НМХ и/или аспирин протект.

Общи условия

Активация на акаунт