Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 784
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Много благодаря за цялото инфо.Може ли антибиотика да повлие резултатите,че пия и това и утрогестан в конски дози.Намерих инфо че можело да има отклонения.Хематолога каза ми то не се гледа само един резултат, а всички и за това за него били ок.Ами за него може да са,ама за мен не са. Имало само три седмици още време.. абе направо ми иди да им тегля едни на всички.

# 61
  • София
Йоана,
Няма толкова голямо значение каква е лабораторията, просто обръщай внимание в какви мерни единици е изследването (можеш да преобразуваш в гугъл) и си сравнявай с референтните стойности за бременни - за д-димер и фибриноген има значение - линковете ги пуснах по-горе.

Усмивка,
хематологът е прав - всичко има значение. Но аз не съм доктор и не мога да ти кажа какво да правиш.

# 62
Попова, не се самолекувай.
Особено в края на бременността!!!!
Д-димери за бременни в последен триместър имат много специфични титри.
А и тогава корекцията на антикоагулантна терапия изисква голям опит от специалист, защото тогава е нормално тялото да активизира факторите на кръвосъсирването, тэй като тялото се подготвя за кръвозагубата от раждането.
Ако се увеличи доза без да е нужно има риск от сериозни проблеми!
Който слага нмх след раждането си надявам за са му казали, че дозата също се намалява в последствие - Паскалева ми го каза.
Последната корекция на доза нмх обичайно я правят към 28 г.с.
Паскалева за това вика 2 или три пъти за цялата бременност, или при проблеми в доплера и изоставане.

# 63
Относно утрогестана и дуфастона, понеже аз приемах такъв, доктора каза че оказват влияние и за това ме накара да ги спра и след 7-10 дни чак да пусна изследванията.

# 64
Герда благодаря за влючването.Ти си супер имформирана и се радвам,че чувам твоето мнение.Аз няма да предприема нищо сама.Давам си сметка,че три седмици е много и малко време за каквато и да е промяна.Може би и за това хематолога не иска да променяме терапията.Много ми е интересно,че на 20.08 ми правиха изследване в болницата като бях и всичко беше ок и казаха дозата си остава такава.От идната седмица ще ходя всяка седмица на прегледи и се надявам,ако има проблем да го забележат.В 31 седмица на ФМ доктора каза добре се е отразил фраксипарина и всичко е както трябва.Ще се моля всичко да е наред и тромби да си спи.

# 65
На фона на утрогестан и  се гледа кръвната картина.

# 66
Утре съм при Аг да обсъдим какво ще правим на фона на резултатите.Все пак ще търся още един хематолог в Пловдив да видя какво ще каже.Ако имате идея за някого бих се радвала да споделите.Мислех за Кирова,но една позната ми каза,че според нея тя е доста зле в това отношение.

# 67
Доза на нмх не се сменя на база на д димери, или обикновена пкк (дкк).
Гледа се анти Х а.
Кирова е потомствен хематолог, но лечението с нмх е ново и модерно.
А хематолозите биват няколко вида - онко, трансфузиционни и т.н.
Ако ще раждаш скоро ти трябва консултация с читав анестезиолог (реаниматор), те се занимават с факторите на кръвосъсирването след операции.

# 68
Имам три седмици до секциото и ми е много притеснено.От този стрес направо днес кръвната ми захар е в небето направо ужас Sad Дано утре Аг да ми даде спокойствието от което имам нужда.Ще говоря и с реаниматор.Също ме притеснява,че болницата дето ще раждам няма кувьози,ако се наложи.Тези три седмици ще са ми цяла вечност.

# 69
Къде ще раждаш, попова?
Успокой топката.
 На колко нмх си като доза и кой ти я назначи?
Веднъж поне ходила ли си при Паскалева?

# 70
В торакс ще раждам. Дозата ми я назначи Аг-то и хематолог 0.4 фраксипарин.Не съм. Аз сама си направих изслвдването доста късно в 20 седмица и разбрах за мутацията 4G/4G Pai.

# 71
Здравейте! Бременна съм в 10г.с. и съм с мутация PAI 4G/4G. След трансфер бях на терапия с фраксипарин и аспирин 150мг , но имах зацапване в 5г.с и спрях фраксито. След това По нареждане на репродуктивния ми лекар спрях напълно инжекциите. Според него не е нужна терапия при наличие само на тази мутация. За сега пия само аспирин , дузодрил, флебодия и др прогестеронови препарати. На прегледите всичко изглежда нормално , но аз не мога да спра да се притеснявам. Има ли някой в подобна ситуация? Дали наистина не трябва да се предприеме нещо? Благодаря ви предварително 🙏🏻

# 72
  • София
Аз с 4G/4G и без терапия загубих бебе в 12гс.

Консултирай се и с друг специалист, още повече че още си на прогестеронова терапия. Репродуктивният ти носи отговорност до 3м. Как ти е кръвотока в момента? Нещо притеснително?

# 73
И аз с 4G/5G без терапия имам две загуби.Аз също тази бременност имах зацапване,но не съм спирала фраксито.

# 74
За кръвоотока никой нищо не ми е казвал. Какви изследвания се правят за да се види как е ? Консултирах се и с доц. Димитров , той също отрече фраксипарина. Не искам да се лекувам на моя глава , но като ви чета определено се притеснявам много.

Общи условия

Активация на акаунт