Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 9

• 36 937
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,момичета искам да попитам от кой месец трябва започнеш да ходиш при доктора,при който си решил да раждаш,аз още не съм на 100% сигурна в избора си! Някакви препоръки за Варна?

# 391
Здравейте .. миналата седмица бях на консултация при доц.Русев , заради мутация 4г/4г. Назначи ми изследвания и ми каза да му се обадя като излезнат резултатите. Звънях му , даже му писах във вайбър , но не мога да се свържа с него. Ако отида в клиниката дали ще мога да вляза без час?
Иначе стойностите ми са следните :
Д димер - 0.36
Фибриноген - 3.13
Аптт - 32.7
Какво мислите ? А и в момента съм бременна в 17г.с и на терапия само с Аспирин

# 392
  • София
За доц. Русев отиди на място. Звънни само преди това да питаш в кои дни е там.

Според мен в тази седмица терапията трябва да се прецизира от АГ в зависимост от ехографския преглед и кръвотока. Доц. Русев не е АГ.

# 393
Според аг кръвоотока е супер ,няма нужда от инжекции и Акард 150 е достатъчно. Аз на моя глава реших да се консултирам с Русев , понеже си мислех , че след като имам тромбофилия аспирина не е достатъчен .. но явно трябва да спра да го мисля толкова много 😊 Благодаря ти 🍀

# 394
Момичета,дайте съвет.Записах час при Русев и сега се чудя дали да правя опити да си запазя час и при Конова/не че е сигурно дали ще успея/Дали има тук момичета които успоредно се следят и при двамата?И ако може да споделят дали лечението и препоръките се препокриват?Благодаря ви предварително за споделеното мнение.

# 395
  • София
Bunny66
Ми аз при тази мутация имам назначен и аспирин през ден, и Фракси всеки ден.
На колко време следиш кръвотока? Кога ти е бил последния преглед?

Jeni Kirova,
по мои наблюдения назначенията на Русев и Конова се припокриват.
Но нито един от тях не е АГ, така че след забременяване няма как да проследяват терапията в зависимост от ехографските данни. Ролята на имунолога е да ти назначи терапия за начална бременност, докато те поеме АГ.
Аз бих се консултирала с АГ рискова бременност, и с Паскалева след започване на терапия.

# 396
Ми аз при тази мутация имам назначен и аспирин през ден, и Фракси всеки ден.
На колко време следиш кръвотока? Кога ти е бил последния преглед?

Имено това мен ме притесни .. повечето от вас с тази мутация са на фракси , а аз не съм. Миналата седмица в понеделник бях на преглед , следващият ще е на 28.11 .. не знам дали трябва да ходя по-често..

# 397
delisardeli, ако е удобно, мога ли да попитам, антиХа кой ги гледа? АГ или имунолог? Да разбирам ли, че след като забременея и доцентът ме изпрати при д-р Сигридов, той ще следи всичко или и двамата? Не съм запозната изобщо, а искам преди да се случат нещата да имам някаква поне минимална яснота...
Благодаря предварително!

# 398
  • София
АнтиХа гледа Паскалева. Заедно с доста други неща.
По последни сведения и Сигридов го гледа, не зная дали във всички случаи.
В Токуда доколкото зная АГ-тата работят заедно с ангиолозите, там също го следят.

Ако някой си направи усилието да прочете темите назад, ще си състави мнение. На мен ми омръзна да повтарям едно и също.

# 399
delisardeli ,да знам че не са АГ,но се чудих дали да не направя консултация и двамата за по сигурно.А ,Русев нали "върви"почти заедно със Сигридов,иска ми се да чуя и неговите препоръки и насоки,все пак съм на определена възраст не малка и се притеснявам,а до колкото прочетох неговите пациентки са над 40 г,възраст.В моя град Бургас се съмнявам да намеря добър АГ ,да ме следи.Трябва да се начоса към др град,моля те сподели освен Паскалева ,към кого друг мога да се насоча ?Благодаря ти

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 13:36 от Jeni Kirova

# 400
  • София
Jeni Kirova, ако искаш да намериш АГ в "твоя град" или наблизо поне трябва да напишеш от къде си.
Много момичета пътуват до София за консултация ако нямат специалист наблизо.

Полезната информация, която съм успяла да събера и систематизирам, е на първа страница на темата. Оттам нататък с адекватни въпроси ще намериш адекватни отговори от други потребители.

Успех!

# 401
Форестче, прогестеронът ти  е висок, защото има бременност.
Не ссеи чуди и не го мисли повече на този етап.
Следвай си назначенията на лекаря.
Чакаме да се похвалиш със сърце.
 Има ли момичета с тромбофилия, които пушат след трансфер?
 Да ви кажа - една цигара след трансфер стеснява кръвоносните съдове, влошава кръвообръщението и намалява шанса за имплантацията на ембриона мнооооого.
Не пушете! Вредно е много за нас.
 Пушенето в ранна бременност при жени с тромбофилия може да доведе до мисед аборт, спиране внезапно на сърдечна дейност на плода, изоставане на плода.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 13:31 от Анонимен

# 402
gerda1 аз съм пушачка и в момента. Пуших може би 8 години преди да забременея. Спрях 3-4 месеца преди да забременея, и започнах след спиране на кърменето отново. Със следваща бременност се надявам да спра и да не започвам повече. Simple Smile

# 403
delisardeli ,да знам че не са АГ,но се чудих дали да не направя консултация и двамата за по сигурно.А ,Русев нали "върви"почти заедно със Сигридов,иска ми се да чуя и неговите препоръки и насоки,все пак съм на определена възраст не малка и се притеснявам,а до колкото прочетох неговите пациентки са над 40 г,възраст.В моя град Бургас се съмнявам да намеря добър АГ ,да ме следи.Трябва да се начоса към др град,моля те сподели освен Паскалева ,към кого друг мога да се насоча ?Благодаря ти
Жени, ад съм от Бургас. Следих се при Паскалева и Сигридов. Пътува се няма как. Тук не разчитай някой да те следи. Сигридов ме насочи към д- р Мануелян да ЖК, но не разчитай много.

# 404
  • София
Здравейте .. миналата седмица бях на консултация при доц.Русев , заради мутация 4г/4г. Назначи ми изследвания и ми каза да му се обадя като излезнат резултатите. Звънях му , даже му писах във вайбър , но не мога да се свържа с него. Ако отида в клиниката дали ще мога да вляза без час?
Иначе стойностите ми са следните :
Д димер - 0.36
Фибриноген - 3.13
Аптт - 32.7
Какво мислите ? А и в момента съм бременна в 17г.с и на терапия само с Аспирин
Абсолютно нормални резултати. Така или иначе тези показатели няма да се променят от АП

Общи условия

Активация на акаунт