Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 8

• 69 664
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте
Утре пътуваме за Ягодина. Не успявам да открия актуална информация за пътя Кричим-Девин. Някой ако е минавал последната седмица може ли да сподели Simple Smile

Добре си е пътя , след ремонт е, кара се нормално. В момента в ремонт е Девин - Чепеларе и делнични дни като наизкарат техниката трябва да гледаш с 4-ри очи

# 616
  • Пловдив
Сестра ми са в Широка лъка в момента, каза, че е направен пътя, само в ремонт бил между Девин и Широка лъка около 15км.

# 617
  • Варна
Здравейте, звънях да попитам за прожекциите в Момчилова крепост. Не се провеждат към момента, имало е технически проблеми, но също така са решили, че няма да ги подновяват след отстраняването им, тъй като няма как да предовратят струпването на хора. Някой, ако желае беседи, да има предвид, че жената, която работи там почива в понеделник и вторник, работното и време е от 8.30 до 17.00 часа.

# 618
  • Бургас
Здравейте, може ли да препоръчате хотел в Асеновград.....

# 619
  • Асеновград
Здравейте, може ли да препоръчате хотел в Асеновград.....
Ник, Елеганс, Чифлика,Стари времена, Двата бряста......  Зависи какво се търси. Така въпроса е много общ.

# 620
Кратък "репортаж" от хотел Белвю Помпорово. Стаите са просторни спалня,  малък диван ,  минибар -  платени напитки. Банята е голяма и чиста  с вана.
Храната закуска и вечеря включена в цената и много вкусна и разнообразна. Закуска- баница, палачинки , мекици , яйца приготвени по различен начин , сирене ,  кашкавал ,  топено сирене , 4-5 вида колбаси,  плодове , зеленчуци ,  зърнени закуски ,  различни бисквити , мед, сладка , кафе - хареса ми  и сок от машина .
За вечеря по  3 вида месо - едната вечер печено телешко ,  пилешки филета на скара и пържени кюфтета.  Печени картофи , няколко вида салати , много сладкиши приготвени на място -  тиквеник , орехов кекс , бисквитена торта ,  плодова пита ,  баклава с кокос и много плодове - включително смокини.
Напитките на вечеря се избират от меню и се заплащат.
  Извинявам се ако стана голямо изреждане ,  но може да е полезно за някого.
Има вътрешен басейн малък фитнес и спа зона.
С една дума - препоръчвам!
Ако имате въпроси питайте.

# 621
Прочетох последната тема, но искам да попитама дали има вариант да отседна с една приятелка за 3-4 дена в някоя къща около Смолян,  Стойките или някъде другаде в Родопите. Проблемът ни е че не шофираме и ни е необходим наличен транспорт да съответното място. Искаме да има възможност за леки разходки наоколо или по-далечни ако има автобус до там. И възможност да се храним с традиционни специалитети.

# 622
Дами, къде около язовир Въча ни е най-близкото селище за настаняване и къде бихте препоръчали вие ?

# 623
  • Варна
В групи за почивка съм виждала препоръки за вила Дива:
https://villadiva.bg/

В Широка Лъка е ад в момента. Пътят няма настилка, багери, камиони и много шум, прах. От Стойките до Широка Лъка хванахме ремонт, не се чака много за преминаване. Който обмисля почивка скоро там, да размисли. И за разходки не изглежда приятно.

И поздрав с една снимка от Гела:

# 624
Здравейте. Искаме да обиколим Кръстова гора, Караджов камък, Белинташ.Бихте ли ми препоръчали къде може да се отседне в района?

# 625
  • Пловдив
Старите къщи с.Мостово. Съвсем близо е до Белинташ. Не сме отсядали, но бяхме в ресторанта няколко пъти и също разгледахме стаите.

# 626
  • Асеновград
Здравейте. Искаме да обиколим Кръстова гора, Караджов камък, Белинташ.Бихте ли ми препоръчали къде може да се отседне в района?
с.Мостово е най подходящо. Старите къщи, Родопска приказка, Стари времена, са комплекси подходящи за отсядане когато се посещава Белинташ и светилищата наоколо- Питво, кромлеха под Турската куля, Драганица и др. Караджов камък и Кръстова гора се падат на отсрещен рид, за тях най добрата отправна точка е Кръстова гора , като се стигне през Лъки, и оттам по хребета до Караджов камък. На карта изглеждат близо, но разликата в нивото от река Сушица е голямо,  не се стига лесно. От Мостово до Кръстова гора и обратно става за ден и като време и като натоварване.До Караджов камък също за ден. За Белинташ е най лесно до там пътя стига почти до основата на светилището, като натоварване е най малко.  Освен тях в района е и пещера Добростански бисер, която си струва да се посети.
Съвета ми е ако имате възможност си осигурете водач.

# 627
Имате ли впечатления от комплекс Замъка в Пампорово, бих отишла в Белвю, но е доста висока цената, а и не искам да включва изхранване.

# 628
Здравейте, някой отсядал ли е скоро в хотел Смилян, Смолянски езера. Търся чисто и спокойно място и попаднах на добри отзиви за хотела, но ще съм благодарна за коментари за хигиената, спазват ли се някакви по-специални хигиенни мерки .. Благодаря!

# 629
Здравейте, някой отсядал ли е скоро в хотел Смилян, Смолянски езера. Търся чисто и спокойно място и попаднах на добри отзиви за хотела, но ще съм благодарна за коментари за хигиената, спазват ли се някакви по-специални хигиенни мерки .. Благодаря!
Ние сме ходили, но преди много години, тъкмо го бяха отворили. Сега нямам идея как е.

Общи условия

Активация на акаунт