Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 63

• 47 401
  • 804
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте,
Търся метален шкаф, който да мога да направя на гардероб с лост. Има ли изобщо такова животно?
Искаме да го сложим в гаража, и да побира екипировката за мотор и сноуборд, не трикрилен разбира се, а нещо малко.
Важно е да е метален, защото няма гаранция че никога няма да се появят мишоци и подобни, в краен случай пластмаса, ако не я ядат разбира се.

Ако нещо такова ви устройва, вижте на сайта на Промет, има най-различни.

# 226
# 227
Какво? ,  май ще е добре да предвидите по-лесно излизане/влизане   от/във  ваната с някаква опора/дръжка. Ако, недай боже, човек се контузи не виждам как ще я прекрачи тази вана и ще пази равновесие. Иначе проектът ми харесава.

# 228
  • София
Много благодаря!

# 229
Виждам проблем с тапетите,а това кето ми харесва,не се връзва с цялостната ми концепция,ще се получи нелепо и натруфено..
Визирам стила на плочките на Вивес,шарения гранитогрес.Искам да съчетая класически и модерен стил с по-изчистени линии..И не намирам тапет с цветовете които търся.
Затова се замислям за стикери,искам много светлосив фон,почти бял,и върху него в някакво убито петролено и горчица,да има мотиви от този тип "марокански",които ще се преплитат и ще обединят двата цвята.И в коридора ще акцентирам на жълто,табуретка в цвят горчица,а в кухнята ще са нюанси на патешко яйце.
А в хола,мисля дивана да претапицирам в светлосиво,цвят петролено за табуретката(може би ще има и два такива стола в кухнята в същия цвят,а другите 4 ще са по-светло) и креслото което е в хола,ще го тапицирам горчица,като пейката  като в коридора.

Скрит текст:

Такива мотиви искам за някои от стените

Скрит текст:

Някакви идеи как да ги направя?
Тонирам трите цвята латекс,основния и двата за самите розетки,но как да направя стикерите,има ли някъде в София да изрязват,в Гугъл нищо не намирам..

# 230
  • софия
Във  Vintage Room има шаблони.

# 231
Благодаря!!

п.п.Имат страхотни,но ...Не са това,което търся.
Но,наистина имат страхотни!
Просто аз ще правя коридор и хол и трябва да е нещо по-семпло като горните розети.
И ще е много лесно за направа,веднъж ги минавам с единия цвят,после налагам върху същия ред отново,но само размествам нагоре шарката и минавам с другия цвят.Елементарно.
Но къде да открия тоя мотив,който търся..Най-добре поръчка,но..

Намерих!!!!

Има шаблони в интернет,ще правя сама,вече си харесах нещо,но ми се иска да са двойни,като по-горе показаните,така още с влизането в жилището,цветовата гама е обединена.
Скрит текст:

Ето и видео

V Амазон.ук. имаУраа,има ,намерих!

Ето,ако на някой му потрябват,да знае къде и какво..Simple Smile
https://www.amazon.co.uk/Ideal-Stencils-Moroccan-quatrefoil-deco … ATSYKE544GCPR2DGR

Всъщност,нещо подобно,(даже същото,цветово много ме устройва!)искам за коридора и мисля едната стена да е с тези марокански мотиви а на другата да има няколко такива мандали..Или пък мандалите в коридора,а мароканския мотив в хола,че там са големи стените,а в коридора ще стане много сладурско с мандалите..

п.п.Добре,че е тая тема!!!
Някак ,пишейки тук,ровейки за да напиша и ми се оформят идеите в главата.
Сега остава и точните цветове да реша,паркета в хола е като този на снимката с мандалите,естествен дъб.
Реших за мотиви,стени и материали,ясно е,че ще е латекс и стикери,а не тепети..Сега трябва да реша и за текстила.

Давайте идеи,моля:)

petiaivanov,ще има дръжка на дългата стената на ваната.Благодаря ти за включването!

Мисля,мандалите в коридора да са точно като на снимката,само малкото цветенце в средата на сивата мандала ,да е някакво убито петролено,вместо сиво.
Edit:
Пак съм аз..
Какво ще кажете,ще се получи ли?

Синьото ще е още по-бледо и наситено,по-пастелно,не така ярко,но не мога да го направя с пейнта..но,това е идеята.
А ако намеря и светла,сиво-кафява дамаска за дивана,както е шарката на мароканския тапет,ще заспи работата.Креслото горчица,табуретката тъмно петролено,възглавнички в тези цветове и ще стане екстра...
Дано и с дамаската не се получи като с тапетите..

Последна редакция: пн, 07 окт 2019, 18:06 от Какво?

# 232
Май ми харесва повече без синьото. Или поне на последната снимка вдясно да го няма. Дразни ме някак там.

# 233
На мен ми идва твърде много за стени на коридор, а и в хола тези елементи страхотно биха стояли на завеси и възглавнички, но на стена... То зависи и колко голяма е стената, де.
То е хубаво един дом да е с нещо общо като стил и дух, но нужно ли е от коридора да се вкарат абсолютно всички цветове, които са в къщата Rolling Eyes

# 234
На мен ми е too much. Мароканската шарка шаблон от амазон и по голямата картинка с жълтия тапет ми харесват. За една стена примерно.
Мандали +мароканско никак не чи се връзва.

# 235
  • Най-красивата страна
На мен ми харесват мандалите.Бих ги използвала ,но само за една стена.

А какво мислите за тази библиотека?

# 236
  • софия
Имам уважение към книгите. Не мога да си представя да ги подритвам, да стъпвам върху тях.

# 237
За библиотеката - стълбище: много прах по тия стълби ще има (не можеш просто да минеш с мопа, че да не се повредят книгите от влага и/или препарат... ръчно бърсане лазейки с парцала) и... за мен е опасно някоя да се плъзне настрани и напред и ей ти злополука на слизане (трябва да се внимава винаги полиците да са съвсем пълни)... Може би защото в момента съм на тема "Безопасност" и само потенциални рискове ми се въртят в главата Thinking
Бих направила по-скоро това
или това
или дори това, вместо стената с картините (ако нямам място в друго помещение)

# 238
На мен библиотеката под стълбите много ми харесва като идея. Използва се максимално пространството и визуално е красиво и подредено. Срещуположната стена с картините ме изкарва извън нерви, обаче. Страхотен хаос.

# 239
  • BG
И аз не бих заложила на дизайн, в който книгите ми са част от стълбище. От една страна, имам уважение към книгите, а от друга по чисто практически причини свързани с почистването на стълбите и поддържането на книгите в добро състояния (имайки предвид прахта, която ще поемат от постоянното движение нагоре-надолу). Може би пространството, където са поставени книгите е заето от чекмеджета, вместо рафтове, би било по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт