Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 63

• 47 399
  • 804
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря! От Юск са.

# 211
Хубава е станала пейчицата, но с тези дръжки ще имате проблем. Болезнен проблем. В стаята на дъщерята има подобна пейка/диван под прозореца и съм сложила дървени топчета-дръжки. И макар понякога да си чукнеш крака в тях не е толкова болезнено, колкото тези металните със стърчащи ръбове. Помисли с какви ще е удачно да ги смениш, особено ако има малки деца.

# 212
  • софия
Дайте акъл как да повдигнем стъкления рафт най-безболезнено. Плочките са гранитогрес и се дупчат много трудно. Рафтът е захванат с 2 планки (?) от вътрешната страна. Защо не е закачен от двете страни не мога да кажа. Така са преценили, когато го монтираха и не са ни питали. Беше краят на ремонта и бях без сили да се ядосвам, но вече трета година провисването (около 1 см) ми вади очите.
Скрит текст:

# 213
  • София
Предполагам, че дори със силикон би станало. Ама доколко ще е красиво....

# 214
  • софия
Силикон нямаме никъде и не бих сложила и там. Подразбира се, че трябва да бъде естетично.

# 215
По-могъщи конзоли и всичко заспива. Монтирате в същите дупки.

Един пример, иначе в магазините като Бриколаж ще си намерите. Ако са за по-дебело стъкло се слага нещо за уплътнение или купувате дебело стъкло, стои по-тежко и гъзарско. .

https://www.djesur.com/darjach-za-staklena-polica-za-postavki-za-sistema-zobal

# 216
  • София
Е, тогава подпирачка, залепена със силикон. Нещо естетически приемливо, което няма да се налага да се завинтва.

# 217
  • Варна
Дайте акъл как да повдигнем стъкления рафт най-безболезнено. Плочките са гранитогрес и се дупчат много трудно. Рафтът е захванат с 2 планки (?) от вътрешната страна. Защо не е закачен от двете страни не мога да кажа. Така са преценили, когато го монтираха и не са ни питали. Беше краят на ремонта и бях без сили да се ядосвам, но вече трета година провисването (около 1 см) ми вади очите.
Скрит текст:

купувате самозалепващи закачалки, има елегантни и ги монтирате в посока завъртяни - не със стърчащата част нагоре; така ,че да подпират стъклото или ги залепяте за плочките по друг подхоящ начин; лесно за монтаж, бързо, и ще контролирате нивото Може и в четири точки - някакви подпирачки  като полутопчета малки да сложите пак с лепило за плочките

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 20:58 от BVAR

# 218
Да, бе. Ти пробий дупки в гранитогрес под ъгъл на толкова тясно място. Тя си каза, че дупченето не е вариант. Просто държачи/конзоли с по-голямо рамо и желателно с триъгълна форма като предложения от мен. Сегашните са много нежни и не държат.

Още едно решение, ставащо и за сегашното стъкло.

http://kronbg.com/index.php?route=product/product&product_id=524

# 219
  • софия
ЧС, точно това ми трябва. Благодаря!
Няма вариант за залепване с вакуум. Плочката има някакво покритие, което не държи вакуум. Силиконът не е изобщо вариант.

# 220
  • Варна
Понеже държача е първото, което може да се направи и реших ,че има някаква пречка да го поставите. За това предложих друг вариант.

Трябва да видите държача да не ви стърчи много напред и да избута така и стъклото извън нишата, освен ако не ви пречи да е така. И да видите дали дупките не са се разширили и за това да провисва. Тогава и с държача ще ви провисне. В този случай трябва първо дупките да се уплътнят.

# 221
  • софия
Мисля, че дупките са ок, но ще ги погледнем преди да купим друг модел държачи. Просто, както е предположила ЧС, държачите са малки. Приблизително 2/1 см са, а стъклото - ~20/15 см.

# 222
Ели,страхотна пейка,със здраве да я ползвате.
П.п.Аз бих сложила "вкопана" дръжка (не съм сигурна как точно се наричат) на чекмеджето.
От този тип

# 223
  • София
Здравейте,
Търся метален шкаф, който да мога да направя на гардероб с лост. Има ли изобщо такова животно?
Искаме да го сложим в гаража, и да побира екипировката за мотор и сноуборд, не трикрилен разбира се, а нещо малко.
Важно е да е метален, защото няма гаранция че никога няма да се появят мишоци и подобни, в краен случай пластмаса, ако не я ядат разбира се.

# 224
Има, ама не са евтини. В Гугъла колкото щеш, индустриално, офисно и складово приложение.

Общи условия

Активация на акаунт