Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 63

• 47 392
  • 804
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
А защо не комбинирате двете, по голямата част мазилка и само на определени места като акценти, тапет със същата основа, но с допълнителни шарки примерно като тази дамаската за която говорите....
Или само тези колони и трегери с тапет, ако наистина искате да подчертаете или отделите самата част на помещението
Колкото до полилеите, 2 еднакви или поне в един стил, има такива по близо до тавана и са почти идентични, но с различни размери или брой крушки...

# 196
Нещо подобно ще е..
Може би тапет на едната стена на коридора,двете противоположни в хола,при дивана и тв-то,а в кухнята няма да има,защото гръбчето има декор,шарени столове,ще стане много шарено..Но инак,това ми е идеята..
Обаче,стената на която е тв-то,е с два свода.Как се лепи тапет около свод и доколко остава здраво..мъка.. И си мислех да направя някакво пано на стената с рамка от тези тънките тиропорени корнизи,огромно пано,в него  тапет,и в средата ще се падне тв-то..Обаче,имам такива корнизи на таваните и не знам дали ще седи добре,по-скоро не..

Ето изглед от седящо на дивана положение

Мисля,до пунктира да е тапет,и стената зад дивана също,а другите две с латекс,тониран според цвета на тапета

Примерно нещо такова..

А къде да гледам за тапети към които има и платове?

ММ ще ме очисти:joy:

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 18:15 от Какво?

# 197
Какво?, наясно съм че често при ремонт хората си харесват много неща и всичките ги искат в дома си. Добре е да се овладеят тези желания, защото вероятно няма да сте доволни от финалният резултат. До тук виждам една добра основа за добър финал. Тъй като все още сте в процес на изпълнение си позволявам някои  съвети:
Искаш акцентна стена - добре, но нека  е една. В противен случай не е акцент и се губи въздействето.  По - добре е да е зад дивана от край до край. Няма нужда от второ  правоъгълно пано зад телевизора, още повече с тези два сводести отвора от двете страни, които допълнително накъсват композицията.
Показаните от теб осветителни тела тип газени лампи са прекалено рустикални, а ми се струва че търсиш някава по - класическа визия, поне съдейки по модела на кухнята. Аз бих предложила ефектен полилей над масата

в комбинация със семпли "невидими" плафониери или  също кристални, ако обичате по -ефектно осветление.
Кухнята е доста разнородна като типове отваряемост и размери на отделните елементи. Добре е модулите да се пооеднаквят. Не е спазена добрата ергономична последователност на уредите /хладилник - плот - мивка - плот - печка  -плот/.  По възможност си спестете тези скосени рафтчета в края на реда.Много са "ретро", но не в добрия смисъл.
За коридора виждам, че си се спряла на  класическа палитра .Харесва ми гранитогреса. При бяла дограма според мен най -добре би стояло светло тюркоазено (последното отдясно). Успех, и ще се радвам, ако споделиш финални снимки Simple Smile.

# 198
Да,благодаря за съветите.Проекта е ориентировъчен,мивката и печката ще си сменят местата,но се чудя тази страница за която говориш,какво да я правя.
Не върви да го оставя право,защото от там се влиза,мисля си по-скоро и горе и долу,да е заоблена врата ,долу плътна,горе стъкло.Само дето като се изрязва плота и става грозно,но не знам какво друго може да реши проблема.Пари за плот от камък и т.н. няма да дам,не си струва за самото жилище,пък и не ми е в бюджета.

п.п.Финални снимки ще кача,но с този мерак и темпо,може да ми откара година..Хич не ми се почва,а е наложително!ММ е в чужбина,и на практика,с всичко ще се оправям аз.Майстори,разправии..

едит:
Може би нещо такова ще се опитам да направя и с двете стени.Отстрани тапет райе и в средата мотива.Ще търся да са от една серия..И така ще отсека покрай сводовете,и другото с тониран латекс,който продължава на двете къси стени.На едната има и огромен прозорец,под него е радиатор,ще има и пердета,не си струва мъката с тапетите.На другата има комин и голямо огледало,което ще махам и не знам какво ще бъде,тайно си мечтая за камина или поне такава печка

Полилей над масата,за жалост не става,трегера цепи тавана,а масата е под трегера.Инак това ми е мечта,но уви..Кухнята е обединена с балкон,и за това е така.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 22:11 от Какво?

# 199
От днес промоция на всичко в Каре, аз ще купя ламБи и полЮлеЙ

# 200
Скрит текст:

Проекта за баня е готов

То не,че има кой знае какво за умуване де,защото всичко е налично ,освен ваната,не можех да намеря подходящия размер,инак малката толетна,която префасонирахме с канал и душ,вече отдавна е налепена по този начин..Плочките са на Вивес,широко разпространени,но пък много готини:)
Скрит текст:
Но ваната ми се оказа проблем,сега вече намерих.И не защото е 1,20 Х 1,20 ,такива има колкото искаш,но при мен в крайна сметка се оказа,че не може да е с този размер и търсех 1,10 х1,10..Тук вече започна проблема..Накрая намерих 90 Х1,40 ,което е още по-добре,перфектно!Сега чакам цена и евентуална дата за доставка

п.п.Мивката ще е върху крака от шавна машина и плот от естествена дървесина.
Огледалото ще е ковано желязо или подобно

Тка е и в тоалетната
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 05 окт 2019, 12:12 от AnMary

# 201
  • София
Ми супер е. Аз само бих разменила плочките на стените, шареното зад ваната, а дюса на мивката.

# 202
Iska ми се,отваряйки вратата,да се виждат шарените плочки,а от двете страни да са си белите.Малко ще се загуби ефекта от мивката,защото на бели плочки изпъква по-добре,но..Обмислям варианта,да налепя шарените в ъгъла около ваната.Ще се оформи душовото пространство с размер 90 Х 140 см.И при мивката и тоалетната да е бяло..Ще видим,умувам го..

# 203
Ми супер е. Аз само бих разменила плочките на стените, шареното зад ваната, а дюса на мивката.
да, като го написа, се замислих, че и според мен така ще е по-добре Simple Smile

# 204
Някаква преграда за леещата се вода от душа предвижда ли се (параван, перде... фоксирано или прибиращо се)? Ако не, нито огледало с желязна рамка ще издържи, нито железните крака на масата и плота от естествено дърво...

# 205
Ще има завеса.
Инак огледалото в другата баня си е перфектно,вече няколко години.

# 206
Давам глас шарените да са само в зоната на ваната, ъглово.

Според мен леко бежови плочки за дюс биха били по-добър вариант от бели, така ще се вържат и повече с плота на мивката.

# 207
Много добра идея за леко бежови плочки харесва ми +1.

# 208
Аз също се насочих към кухненска пейка, но реших да поръчам да ми изработят. Дадох размери и предпочитания за корпуса и цвета на тапицерията.
Ето от този тип ми харесват :
Към края на другата седмица трябва да стане готова. Дано се получи добре.
Показвам крайния резултат при мен

# 209
ели, много е хубаво и свежо. Simple Smile откъде са столовете? мъжът ми е харесал подобни, дали не са същите даже

Общи условия

Активация на акаунт