Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 63

• 46 841
  • 804
  •   1
Отговори
# 750
Стеничката е 88см, и до нея е вратата за терасата.
Нямам нужда от две тройки, предпочитам повече пространство и по-малко и по-леки мебели.
Шкафчето за тв е 130х43см.
Ако стеничката ти е 88 см какво пречи да закачиш на нея телевизора? 39-ката би трябвало да е широк около 90 см. Ще пасне добре дори да стърчи с 1-2-3 сантиметра. Премери широчината на твоя телевизор. Според мен ще е много удобно дивана да е на дясната триметрова стена до прозореца. Седейки там хола ще изглежда най-просторен, а ще имаш и гледка навън.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 01:54 от Анонимен

# 751
За Бенджи:

Скрит текст:
Сигурно сте мислили  и за вариант дивана да е така ориентиран. Но не знам дали би ви било комфортно да нямате стена зад него.  До прозореца са фотьойли.
Барплот допълва кухненската част и отделя трапезарията и хола от кухнята.
Много хубава идея, но аз не бих сложила барплот(струва ми се малко пространството за него) и бих заложила на 2 дивана или 1 ъглов.

# 752
  • тук и там
Ние до преди няколко седмици бяхме със поставка за телевизор ,която позволяваше завъртане  на 180 градуса.Беше много удобно-защото можеше да се гледа тв и от хола и от трапезарията.Сега сме със друг тв шкаф,може да се гледа само от дивана в хола,не и от трапезарията.Определено не е по-удобният вариант.По-красив вариант,но не и практичен и удобен.Поставката стои в таванското помещение-ще слагаме там телевизора от хола.Мога да снимам за да видите за какво става въпрос- на нас ни вършеше страхотна работа,защото можеше да се гледа тв от всички части на помещението.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 07:29 от Kaisia

# 753
  • Пловдив
Мислила съм го варианта с дивана по-средата на стаята, на мен ми харесва, но на никой друг не, а и определено така стаята изглежда по-малка. Бар плот не харесвам и мисля, че е излишен.

# 754
Да, и аз съм на това мнение за телевизора.
Дори ми се въртеше идеята да предложа на Бенджи да си сложи дивана на дясната 3 метрова стена, масата да е в ляво, а между тях да има някаква "секция без гръб и там да е тв-то" и да си го въртят към масата за хранене или дивана.

# 755
Да, разбирам какво искаш да кажеш и не споря, че се е получило добре, но ти го представи като отделна кухня, а не е. Да кажем, че е с възможност за отделяне на кухнята.
Ами това е отделна кухня,защото си има отделен вход,а това дали да бъде приобщена с плот,или напълно изолирана е оставено на нуждите на живущите,защото е в пъти по лесно да иззидаш една преградна стена,отколкото да рушиш.За това проектанта е сложил бар плот,но влизайки в жилището,едва ли ще заварите този барплот,освен ако нямате уговорка със строителя,за изпълнение до ключ,и дори в този случай,пак вие ще имате думата,може да бъде и стена от газобетон,с врата,без врата,може портал,може плот,може да се прегради със секционни шкафове,а може да няма никаква преграда..Варианти бол..

Нали правите разлика между архитектурен проект и интериорен?Не са важни някакви дребни детайли като "бар плот",а изводите за ВиК,ток,отдушниците и носещите стени.

п.п.Добре,че не качих план изцяло "open space",в който няма никакви стени,а за заложени само изводите и цялото разпределение е предоставено на фантазията на този който ще живее в него...

Ето това е холо-кухня,защото макар да има възможност,кухнята да се отдели като бокс,с преградна стена/врата,достъпът до нея се осъществява посредством хола.Нямаш вариант да взлезеш от друго място,както е в предния план

Бенджи,остави си дивана на дългата стена,така влизаш първо в дневната!
Другото което  е,между дивана и масата за хранене,там дето съм ти нарисувала тв-то,може да сложи стойка който се върти на 180 градуса,а може и преградно пано с два телевизора,голям откъм дивана и един мъничък към трапезарията(виждала съм го като изпълнение,много добре се беше получило)
По-назад някой пита за подобни пана..
Барплот не знам дали е удачен,но мисля,че можеш да си сложиш островче..Кухнята П или Г -образна е?

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 08:17 от Какво?

# 756
  • Варна
Ние до преди няколко седмици бяхме със поставка за телевизор ,която позволяваше завъртане  на 180 градуса.Беше много удобно-защото можеше да се гледа тв и от хола и от трапезарията.Сега сме със друг тв шкаф,може да се гледа само от дивана в хола,не и от трапезарията.Определено не е по-удобният вариант.По-красив вариант,но не и практичен и удобен.Поставката стои в таванското помещение-ще слагаме там телевизора от хола.Мога да снимам за да видите за какво става въпрос- на нас ни вършеше страхотна работа,защото можеше да се гледа тв от всички части на помещението.
Аз много бих искала да видя снимки на 180 градусово въртяща се поставка. Как решихте въпроса с кабелите до нея?

# 757
Това което съм виждала,е че кабелите излизат от шкафа върху който е поставката.

# 758
  • тук и там
Ще снимам след малко ,но няма телевизор на поставката  в момента и няма да добиете пълна представа.При нас няма шкаф-само поставка за тв ,двд и т.н  е.Доста тежка и стабилна беше,но се разглобява и така успяхме да я преместим от хола на таванското помещение.

# 759
  • Пловдив
Кухнята е права - нямаше как да е П образна - на едната стеничка имам врата към килера, за Г образна си мислех, но там е хладилника, реално нямаше да имам кой знае каква полза от чупка. А и се "запушва" някакси пространството - гледах Г образна кухня в подобен апартамент.

ПП: ще пусна след няколко дни снимки на кухнята, довършваме я.

# 760
Ето това е холо-кухня,защото макар да има възможност,кухнята да се отдели като бокс,с преградна стена/врата,достъпът до нея се осъществява посредством хола.Нямаш вариант да взлезеш от друго място,както е в предния план

Страхотен апартамент. Завиждам благородно!

# 761
Снощи четох, но оставих за днес да дам предложение с въртяща стойка, а то вече е излязло такова Simple Smile
Иначе примери:
Скрит текст:

# 762
Много хубави примери за въртяща стойка на телевизор.

# 763
  • тук и там
Страхотни предложения за въртящи стойки.
Нашата е доста по-обикновена и грозновата в сравнение със показаните,но е купувана преди 10 години.Оказа се че се върти на 360 градуса,аз съм си мислела че е на 180,защото заради кабелите и стената зад нея (беше плътно до стената)позволяваше въртене на 180 градуса .Постарах се да покажа въртенето.Ето
Скрит текст:

Изход за кабели-

Жалко че няма телевизор за да видите как изглежда.Не беше  зле  и можехме да гледаме тв от всяко място .При нас таванското помещение ще е стая за гости,така че ще влезе  в употреба  пак въпросната стойка. Blush

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 10:54 от Kaisia

# 764
Да, и аз съм на това мнение за телевизора.
Дори ми се въртеше идеята да предложа на Бенджи да си сложи дивана на дясната 3 метрова стена, масата да е в ляво, а между тях да има някаква "секция без гръб и там да е тв-то" и да си го въртят към масата за хранене или дивана.
С въртяща се стойка на малката стена също става. https://www.donbaron.bg/stojka-za-televizor-za-montazh-na-stena- … ha-podvizhno-ramo

Общи условия

Активация на акаунт