Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 63

• 46 847
  • 804
  •   1
Отговори
# 735
  • Пловдив
Всичко е една стая, кухнята е в ниша, антрето също не е отделено.
Първата врата е за килера, втората за коридорчето, където са спалнята и банята.

И аз така го мислех, в тази ниша да е дивана, но тв -то не се събира на малката стеничка, много е малка. а на голямата отсреща става далече, освен това, масата за хранене ще е пред тв-то.
Искам тв-то да е удобно за гледане от дивана, не от масата за хранене.
А ако дивана е по средата на стаята, където е малката стеничка между двата прозореца? Може и към едната стена, може и към другата, а къта за хранене да е откъм гърба на дивана?
Засега е сложена само кухнята, наличен е телевизора, Другите мебели тепърва ще се купуват. Simple Smile

Прозорците са големи, на целите стени и започват от пода.

# 736
На първо място бих се опитала да си визуализирам ъглова "секция"на малката стеничка. На тази секция да има ъглово място, по което да се мести телевизора.  Защо стената да е малка за телевизор? Ако не се лъжа- над 2 метра беше.

# 737
  • Пловдив
Аз имах предвид стеничката между двата прозореца. Тя е малка.
А другата е 220, но става далече, тв -то, мисля беше 39инча.
Всъщност, колко е оптималното разстояние между гледащият и тв-то?

# 738
Точно за стената след антрето говоря, но секцията да започне не в началото на стената(демек от края на антрето), а по- в средата и да завива към къта за хранене. Ама май не мога да го обясня. Ще се опитам да намеря снимка от нета.
Етид
Скрит текст:
Ето снимка на ъглова секция(грозна, според мен, но ще свърши работа за показно). Сега си я представи не с вътрешен ъгъл, а външен. Така че да обхване ъгъла между стената 220 и 300 м. Така телевизора ще може да се леда и от двата къта за сядане.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 20:22 от mariat

# 739
Наистина добре изглежда, но аз не виждам врата между кухнята и всекидневната.

Аз и стена не виждам, изглежда ми като да е остров между двете.
Сега се върнах да погледна пак, остров си е . Така, че пак си е холо-кухня.

За какво сте се хванали..Този отвор от кухнята към трапезарията,може да бъде направен с остров,както е на проекта,може и портални врати да се сложат и да се отдели напълно,въпрос на вкус и предпочитания.И въображение.

Бенджи,

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 20:30 от Какво?

# 740
Може разбира се, но не е отделна кухня.

# 741
Е как да не е,като си има отделен вход и на практика,ако се затвори стената където е плота,става напълно отделно?Но,това са дребни детайли,които зависят от живеещия в жилището.Важното,е ,че архитекта го е обмислил,и има гъвкавост според предпочитанията,а не както е при класическите холо-кухни,влизаш в едно помещение и това е..Някои дори са толкова тъпо изпълнени,че гостите преди да стигнат хола,минават първо през кухнята..

Скрит текст:

# 742
Да, разбирам какво искаш да кажеш и не споря, че се е получило добре, но ти го представи като отделна кухня, а не е. Да кажем, че е с възможност за отделяне на кухнята.

# 743
Аз имах предвид стеничката между двата прозореца. Тя е малка.
А другата е 220, но става далече, тв -то, мисля беше 39инча.
Всъщност, колко е оптималното разстояние между гледащият и тв-то?
Някои завират 50инча на 3 метра, аз доскоро ползвах 39 на 4.40м. Сега ми е на 3.10 и определено ми беше по-комфортно по на далече.
 Ако не държиш да ти е наблизо до кухнята трапезната маса, оптимално ми се вижда дивани тройка (на стената до коридорчето) + двойка под прозореца (или ъгъл) с малка кафе/холна масичка. В квадрата пред другия прозорец кръгла или квадратна маса. Май там имаш място и за бюфет(и). Телевизора с плитка мебел (30-40см) на стеничката 2.20.
В частта "антре" имаш ли място за шкаф за обувки? Виждала съм с дълбочина 20-25см, но не помня къде Thinking

# 744
  • Пловдив
mariat, интересно предложение, ще помисля.
Какво?, имам шкафче за тв, което е 1,30м дълго, и което смятам да си го ползвам. Досега тв-то беше закачено на стената, а върху шкафчето са седели само устройствата за нет и кабелна. Но не ми пречи, ако реша да сложа и тв-то върху него.
Определено ми харесва повече меката мебел да е в по-голямата ниша /300х305/ Сега остава да измисля тв-то дали да е на шкафче пред малката стеничка и дали няма да пречи там за минаването към терасата или на няква такава ъглова секция/хич не харесвам секции и претрупаността на пространството с разни мебели/
Определено трапезарията я виждам по-близо до кухнята. Не ми пречи, че тв-то ще е с гръб към трапезарията, пък ако някой ако има толкова зор, може да го хване и завърти на шкафчето, поне сегашните тв-та са лекички Simple Smile А и ние не гледаме много тв, да не кажа хич...
И сега другата чуденка: прав диван тройка + двойка или фотьойл или ъгъл да е меката мебел?
peneva_a имам достатъчно място - антрето е 1,45 на 1,65м - там ще има шкаф за обувки+голямо огледало и тройка закачалки.

# 745
Бенджи, не си дала размер на тази стеничка, но на скицата изглежда по-малка от вратата... Нали там има врата към балкона?
Утре ще пробвам на компютър да драсна варианти...
В онзи ъгъл и две тройки можеш да сложиш по 1.80-2м Smirk

# 746
  • Пловдив
Стеничката е 88см, и до нея е вратата за терасата.
Нямам нужда от две тройки, предпочитам повече пространство и по-малко и по-леки мебели.
Шкафчето за тв е 130х43см.

# 747
  • Варна
Какво? - това ми е едно от нещата, заради които не харесвам холо-кухните, че тряба да минеш през кухнята, за да стигнеш до холната част. Другото е , че като седнеш на масата също трябва да гледаш кухнята.
За това помещение на Бенджи има възможности за различна организация.
Лично както съм против холо-кухните (определни видове, а не всички),    
така съм и против ъгловите дивани : )))))
Ъгловия диван ви закотвя и няма как да промените подреждането ако решите. С тройка диван ще сте по-гъвкави, ако нещо не ви хареса - да разместите.

За телевизора - някакъв подобен шкаф пред малката стеничка ще бъде като нейно продължение и ще има достатъчно място за телевизора без да се закача , да стърчи и да пречи.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 22:57 от BVAR

# 748
  • Canada
Е как да не е,като си има отделен вход и на практика,ако се затвори стената където е плота,става напълно отделно?Но,това са дребни детайли,които зависят от живеещия в жилището.Важното,е ,че архитекта го е обмислил,и има гъвкавост според предпочитанията,а не както е при класическите холо-кухни,влизаш в едно помещение и това е..Някои дори са толкова тъпо изпълнени,че гостите преди да стигнат хола,минават първо през кухнята..

Скрит текст:

За мен си е отделна кухня това, въпреки че няма врата.
Ся ако сложиш един диван вътре ще стане холокухня.

# 749
  • Варна
За Бенджи:

Скрит текст:
Сигурно сте мислили  и за вариант дивана да е така ориентиран. Но не знам дали би ви било комфортно да нямате стена зад него.  До прозореца са фотьойли.
Барплот допълва кухненската част и отделя трапезарията и хола от кухнята.

Последна редакция: пн, 04 ное 2019, 00:58 от BVAR

Общи условия

Активация на акаунт