Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 63

• 47 370
  • 804
  •   1
Отговори
# 165
Момичета коя е програмката? Обмислям жълто и по-точно горчица цвета, но идея си нямам хубаво ли ще седи.
Със сивия диван - да, с бежовите стени - не знам Thinking Освен да си купиш една горчичена възглавничка и да сложиш до стените, че да си представиш перде как би стояло до бежовото... То и някоя салфетка може Rolling Eyes, вазичка, купа или нещо такова...

# 166
Какви лайснички са най-добри и удачни при преход от една подова настилка към друга?

# 167
Какъв цвят секция би отивала на този паркет?Не ми се иска да е бяла, защото кухнята е в бяло и искам да разчупя малко стаята с дървесен десен.
П.П. Первазите не са тези от снимката.

# 168
  • в града на вечния купон
бяло или капучино отиват на тъмен паркет.

# 169
Какви лайснички са най-добри и удачни при преход от една подова настилка към друга?

Това е като да питаш "Какви стопове да си купя за колата?"
Лайстните зависят от вида настилки, от разликата в нивата, от дизайна...

# 170
И друго - ако не сте направили това с двете настилки, убедени ли сте, че го искате.

# 171
Дали искам две настилки ли? Да, искам. Гранитогрес в коридор и пред кухненската зона, а ламинат - на останалата част от подовете в стаите.

# 172
  • BG
Дали искам две настилки ли? Да, искам. Гранитогрес в коридор и пред кухненската зона, а ламинат - на останалата част от подовете в стаите.

Здравей, Стела, ето тук има различни лайсни. На мен лично, не ми допадат лайсни, които се виждат и вкъщи сложихме такива между паркета и плочките в кухнята.

# 173
Да де, ама за да се сложат такива трябва нивата да са съвсем еднакви и челата на плочките и паркета съвсем равни. А съвсем не винаги е така и затова ги има виждащите се лайстни - за да прикриват краищата на настилките. Иначе при перфектно изпълнение аз харесвам най-много коркова лентичка вместо лайстна между паркет и гранитогрес.

# 174
  • BG
Да де, ама за да се сложат такива трябва нивата да са съвсем еднакви и челата на плочките и паркета съвсем равни. А съвсем не винаги е така и затова ги има виждащите се лайстни - за да прикриват краищата на настилките. Иначе при перфектно изпълнение аз харесвам най-много коркова лентичка вместо лайстна между паркет и гранитогрес.

Именно, но аз до преди последния ремонт, дори не подозирах за въпросните лайсни. До колкото разбирам, Stela тепърва ще прави ремонт, така че е възможно да направи равни нива. Предложих още една възможност.

# 175
При ламинат не може поне малко да не се вижда лайсната, трябва да покрие среза...
При мен са с абсолютно равни нива, ей такива (т.нар. Н образен профил) https://bauhaus.bg/zavarshvashta-pokrivna-laysna-logoclic/p/6631
а пред вратите на балконите П образен профил https://bauhaus.bg/zavarshvashta-pokrivna-laysna-logoclic/p/6637

# 176
Между гранитогрес и паркет, оставихме само фуга и запълнен със силикон за баня. Майстора ги сряза супер и ги лепи равни.

# 177
  • Варна
При ламинат не може поне малко да не се вижда лайсната, трябва да покрие среза...
При мен са с абсолютно равни нива, ей такива (т.нар. Н образен профил) https://bauhaus.bg/zavarshvashta-pokrivna-laysna-logoclic/p/6631
а пред вратите на балконите П образен профил https://bauhaus.bg/zavarshvashta-pokrivna-laysna-logoclic/p/6637

Чувала съм дори и ламинат правят без лайсна, може би с коркова лента или гъвкав силикон, като ламината се подлепя малко преди срещата с другата настилка. Но трябва майстор с мерак дет се вика Simple Smile
Скрит текст:

п.п. Докато напиша и Ариел го е казала Simple Smile

# 178
Благодаря на всички за мненията!

Stephy, да. Става въпрос апартамент в новострояща се сграда, който скоро ще бъде довършен и тогава започва обзавеждане от - до.

# 179
Моят под, за който питахте, е мрамор, черно-бяло-нюанси на кафяво много рядко. За килим мисля нещо едноцветно, но какво?
П.С: Купих вече сивото перде и бяло за средата.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 08:53 от mamaLina

Общи условия

Активация на акаунт