Мартенски бебета 2019г. - Тема 2

• 20 408
  • 583
  •   1
Отговори
# 465
Браво! Какво си избра? Харесвам този ритуал.
Моят син проходи много рано. С тези грипни епидемии и после карантина 😁дори и рд беше по конферентни връзки, нищо че всички сме в 1 град. Прощъпулник не успях да направя, само питка раздадох. Мисля след карантината да се съберем и да направя ритуала прощъпулник, празници да има. 😁
И аз му дадох козунак да опита, 🤣 иска да се храни с нас на масата, не на стола му. Когато е много крив давам сам да яде като му държа ръката с лъжицта. Давам и аз от нашата храна понякога по малко да опита, но има сол, захар, подправки. Бисквитена торта е опитвал. Супа топчета от нашата вчера му дадох. Днес малко кисело мляко с малко вода гъст айрян пи от обикновена чаша, супер доволен

# 466
Танче,  Емма също стъпва накриво с дясното краче. Не мисля че е проблем. Те сега се учат. Ако остане така след като проходи стабилно и започне да тича, тогава ще питам в консултацията. Но за сега не мисля, че е проблем.
Малкият ми син също има леко, едва забележимо извиване навътре и на двата крака. Ортопед ми е казвал, че няма никакъв проблем с походката. Но ако се притесняваш посъветвай се със специалист. Поне в България имате лесен достъп до лекар. Как върви бременноста? Справяш ли се?

# 467
Ами искаше ми се да го заведа на детски ортопед, ама заради риска от заразяване (нали нямам никакъв имунитет сега) не ми се искаше да го водя до София. Но той сега като проходи е по-стабилен и държи изправени крачетата, та ми отпаднаха колебанията. Иначе аз какво да ви напомням за неразположенията в седми месец от бременността - запек, хемороиди, киселини, безсъние, нисък хемоглобин... Joy Като цяло иначе нормално съвместявам бременността и "баткото". Като го преобличам и съм наведена напред по-дълго ме тегли корема и ми е по-неприятно, но добре, че е таткото. Той се включва за тези дейности. Не се щедя, ама то е и невъзможно - нося го често. Та затова и често имам болезнени контракции.
Тук останахме да пишем 2-3 майки Blush Ама да ви попитам на какъв режим на сън са децата? Спомням си, че момиченцето на nelegalnata спеше само следобяд и вечер в 7 ляга. Още ли е така? Матео беше тръгнал да се отказва от съня преди обяд, ама с това киснене вкъщи си го върна. Става в 6-6:30 и към 9-9:30 почва да си мрънка за сън. Дремва 45 мин. до 1 час. И следобяд поспива пак само 1 час. Заспива към 8 - осем и нещо. Някой път както почва да се унася, така изведнъж се разсънва и почва да се върти нервен, да рита, да вади и слага биберона. Мисля, че това извънредно положение ни идва в повече и то отдавна.

# 468
  • Враца
Ами нашия режим малко се промени откакто лази и ходи по стените. 2 вечери лягаше към 9:30 чак. Тази вечер си я сложих на време в леглото в 8:30, поплака малко че не е при нас в хола и си заспа. Продължава да си спи по веднъж на ден. Сутрин става между 8 и 9.
Танче, аз като бях бременна с малката сядах на леглото и така сменях памперса на каката и я преобличах така.

# 469
Здравейтеи от нас .Ние скоро не сме ходили на консултация .Трябва да ходим да ходим за да го премерят и да му вземат кръв вече е на 1г 2 м.
З ваксината Морбили Рубеола Паротит ние няма да я слагаме категорично отказвам(комшийско детенце е в кома вече 15 дни).
Моля ако има някой сложил ваксината да каже все пак как е минало.
За хапването пак сме като преди Сутрешно-каша млечна 280гр
Обяд кухня пак толкова
следобяд 2рото от кухнята пак 280
Вечер му давам мляко пак 280
Понякога хапва сутрин попара.Но заради този наш тих рефлукс все още се дави от едри парчета и в повечето случаи пасираме още храната.Надявам се да се справим скоро и да се научи да не се дави и да повръща.

# 470
nelegalnata мерси за съвета Hug
RedBul и Матео беше с рефлукс. Даже до скоро повръщаше. Но вече с общата храна отшумяха нещата. Довършвам си последния Аптамил АР, който добавях към вечерният му Хип 3 и спирам с него. Но мисля, че гаденето от по-едри парченца не е от рефлукса, а всички деца минават през него докато свикнат. Матео сравнително лесно свикна. Предлагах неща за гризане и дъвчене (като бисквити) и постепенно минах от пасиране на намачкване с вилица на все по-едри парченца. Сега си яде млечната кухня без да мачкам нищо.

# 471
Емма спи все още два пъти на ден. Опитах няколко пъти да минем на веднъж дневно, но нестава. Към 5 ч. става кисела и приляга на всеки ъгъл ако не е спала два пъти. Иначе става между 5 и 6 сутрунта, спи 40 мин до час, понякога и повече, към 9 часа. Следобеден сън към 14:30 около час и половина,два и вечер си ляга между 7 и 7:30.
Нелегалната, завиждам ти че малката си заспива сама. Моите и двамата си лягат е някой от нас. Хубавото е че си лягат по едно и също време. Четем приказка за лека нощ и се заспива. При което и мама или тата заспива съответно Satisfied
С храненето няма проблем. Яде нормална храна. Отдавана не псаирам. По-едри парчета намачквам с вилица. Аз бих се консултирала с лекар ако се съмнявам за рефлукс. Ако рефлуксът не отмине след навършване на една годинка трябва да се потърси помощ от специалист.
На Емма й направиха всички ваксини. Дори миналата седмица й сложиха и БЦЖ. При нас не е задължителна, но я препоръчват на деца които пътуват в рисковите страни. България е в списъка като висок риск и за това ч направихме. Малко ме беше страх, като се има предвид ситуацията с covid-19, но ме успокоиха от консултацията. Все пак двете болести нямат нишо общо. Едното е вирусно, другото е бактериално.
Аз съм изказвала мнение за ваксините и преди. За мен са повече положителните страни от отрицателните. Но това си е мое мнение. Моите деца и трите са с всички ваксини от календара, макари да не са задължителни при нас. Нензма колко е доказах факта, че деца изпадат в кома след ваксинация. Чела съм изследвания на учени и лекари по въпроса. До сега не съм попадала на лекар, който да отрича ваксинирането. Но пака казвам, това е мое мнение и не го налагам на никого. Smiley

# 472
Здравейтеи от нас .Ние скоро не сме ходили на консултация .Трябва да ходим да ходим за да го премерят и да му вземат кръв вече е на 1г 2 м.
З ваксината Морбили Рубеола Паротит ние няма да я слагаме категорично отказвам(комшийско детенце е в кома вече 15 дни).
Моля ако има някой сложил ваксината да каже все пак как е минало.
За хапването пак сме като преди Сутрешно-каша млечна 280гр
Обяд кухня пак толкова
следобяд 2рото от кухнята пак 280
Вечер му давам мляко пак 280
Понякога хапва сутрин попара.Но заради този наш тих рефлукс все още се дави от едри парчета и в повечето случаи пасираме още храната.Надявам се да се справим скоро и да се научи да не се дави и да повръща.
Здравейте, тъкмо днес ми звънна педи. Утре да ходим на ваксина морбили. Казах, че не искам сега.. Нали уж е пандемия, какви ваксини!? И се почна, ма то морбили е по-опасно от короната, той няма никаква защита от морбили. И тн.  И сега не знам. Да слагаме ли, да не слагаме ли? Как така това дете е в кома, какво е станало!? Ужасссс, дано се оправи миличкито 😓😔

# 473
Здравейте
Аз днес говорих с личната утре сме на консултация и с попълнена декларация за отказ за момента от ваксината морбили
Детенцето миналият месец му поставят ваксината и на 6 ден висока температура обриви гърчове и накрая в болница .Гледало все едно витае някъде.И накрая изпада в кома.Затова точно в тази пандемия и при положение че при нас при предните ваксини бяхме с висока температура замаяност повръщане на всяко 1 ядене плюс кръв от разраняване на хранопровода.Сега си написахме декларацията за отказ и чакам с нетърпение да видя кой и кога ще дойде на вратата ми да ме глоби пък жална им майка както се казва по български ако стъпи на прага ми .Детето си е мое и аз решавам кога как и по какъв начин .Държавата не ми е дала нищо за него и не и искам.10 г. го чакам и заради ваксина .......... да си гледат работата.

# 474
  • Враца
Оо и аз много се радвам, че малката заспива сама. Голямата я приспивах на ръце до година и половина почти.

Аз на малката още и мачкам с вилицата млечната кухня, че се дави от парчетата картоф. Тя също имаше лек рефлукс, но откакто спря да пие мляко и да яде твърда храна, всичко отмина.

# 475
Здравейте! Отдавна не е имало такова раздвижване тук.
На София още преди седмица й поставиха ваксината за Морбили. Всичко е наред. Аз също съм наблюдавала неприятни последствия от поставянето на ваксини. Това се случва изключително рядко. Не казвам, че сме защитени.  Това е въпрос на лична преценка. За мен  има защо да има календар със задължителни ваксини.
Моята госпожица вече е напълно самостоятелна и много стабилна във вървенето. Много й харесва да е навън. Задължително трябва да има камъче във всяка ръка. Престрастена е към тях. Вече започва да разбира разни неща. Носи определени предмети, когато я помоля. Прибира си играчки (е, повечето пъти с малко помощ). За един месец страшно много започна да бърботи на бебешки. Изумява ни всеки ден с нещо ново. Най-накрая й връзваме и Кукуриго.
Има 10 зъба. вече повечето храни гледам да й ги мачкам само с вилица. Тя не съумява да дъвче още много добре. За това има храни, които ги пасирам още. За разлика от преди има завиден апетити, но явно защото е много активна - нищо не качва.Мислех си да я записвам на кухня след РД, но при създалата се ситуация не ми се стори уместно. Аз й готвя.
За спането: лега 22-22:30, ставане 8-9, сън към 13 (спи между час и 2,3). Без да я мъча, тя сама си създаде някакъв си режим. Все още има вечери, в които спи страшно неспокойно. Явно ще очакваме нов зъб.
Танче, не ти е останало много. За един миг ще гушкаш второ детенце. Радвам се за теб. Бъдете здрави всички у дома!

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 10:15 от mety

# 476
  • Враца
Момичета, малката от една седмица не иска да смуче бибата. Мислех, че е заради зъбче, но то изби вече. Само като я види си слага ръцете на лицето или я лапне и веднага я плюва и я хвърля на земята. Голямата ми дъщеря носеше по 2 биби, една в устата и една в ръката, до 2.2г

# 477
Всяко дете е различно. Аз лично не виждам нищо лошо. Детето е надраснало този навик.Не я насилвай. След годинката реших, че ще я премахваме и ние. Не, че София много я е ползвала, само за сън. Трябваше й точно седмица. Дори вече съм ги изхвърлила.

# 478
Ами радвай се, че не й трябва вече. И аз от няколко дни го слагам да спи без биберон. Като едновременно с това го приучавам да заспива сам в леглото, а не да се гушкаме. Голямо предизвикателство Grinning С малки крачки напредваме. С всеки ден заспива по-бързо.

# 479
  • Враца
О да радвам се. Не я насилвам въобще. А забравих да кажа, че нашият режим се обърка тотално откакто малката се движи. Всеки ден става се по уверена в крачките и някой път тича даже, но подпирайки се по стените и шкафовете. Започва и да се пуска за по няколко крачки. И вместо да заспива в 19ч след вечеря, сега иска да е до последно с нас. Сега ляга чак към 21:30, ако я сложа по рано в леглото се сцепва от рев. На обяд също трябва след хапване да поиграе още час поне за да легне да спи.

Общи условия

Активация на акаунт