Мартенски бебета 2019г. - Тема 2

• 20 410
  • 583
  •   1
Отговори
# 90
Момичета когато сте на разходка какво давате за СЗ? Ние все още не сме заместили СЗ, но по това време често сме навън и не знам какво да дам.. вкъщи започнахме с оризова каша, пълен провал! След това му дадох оризова каша с ябълка, обрина се..

# 91
Пробвай бананова каша. Аз днес дадох за първи път и много й хареса на малката и аз даже я опитах, хубава е.

# 92
  • Варна
Ние пичти всеки ден сме навън по време на СЗ , нося си каша в едно бурканче и в друго плодово пюре, съответно някъде в близко заведение моля за чашка гореща вода - приготвям кашата и смесвам с плодовото пюре.
em_ei от 5тия месец захранвам т.е вече 1 месец . 😊

# 93
Здравейте, тъй като наближава време за въвеждане на оризова каша, някой би ли споделил колко дни се въвежда? Като при зеленчуците ли, около 3 дни или по-дълго преди да въведа 2-рия вид каша от царевица или елда например?

# 94
Въвеждах кашата като зеленчуците, по малко за 2 дни и нс 3тия вече порцийка 100 и няколко. Оризовата му хареса много. Давах около 2 седмици само такава каша, вижте колко време след отварянето може  да ползвате. Добавях плод круша и разнообразявах. От царевичната такова озвучаване има, че сигурно съседите чуват, и повече няма да давам. И после по цял ден реве много. Утре ще пробвам елда да въведа, а след нея и месце.

# 95
  • Варна
Мами вашите бебчовци спят ли вечер , вече си мисля, че само моето се събужда през час ,снощи даже и през 30мин. Как се справяте с безсънието ? 😞

# 96
И моята се буди, ама рядко... слагам я да цока, не виждам друг вариант..

# 97
Моята вечер заспива към 21:00-22:00 часа и се буди чак сутринта към 7-8. Ако сте на кърма да не би да не се наяжда или зъбки да я мъчат..

# 98
И моето се буди. Задължително за храна към 2.30-3.30 и напоследък много се върти, открива, и след 5 понякога на 30 мин ставам да я погледна какво иска. Иначе ляга в 9 - 9.30 и става към 7.30-8ч.

# 99
Ако ще подейства на някого по-успокояващо 😁 моят човек ни през деня, ни през ноща спи. Дреме 10, макс 20 минути и е скокнал. Днес си поспа около час 😁 докато ревеше.
Не знам зъби ли, корем ли, но трябва да издържим. Да проговаря вече, че да се разбираме кво иска 🤣Баткото ме пита как сме издържали, когато и той е бил бебе 🤣, щото и той беше същото чудо.

# 100
Аз имам въпрос към майките, които хранят децата с АМ. Минахте ли на номер 2? Нали казват, че уж е по-засищаша. В такъв случай по-малко количество ли приготвяте?

# 101
Аз купих една кутия 2-ка, но още не съм я започнала. Мисля да спра захранването с нова храна за 2 дни когато реша да пробвам 2-ката. Кога обаче още не съм решила, може би другата седмица, сега беба е 6+.
Мамите, които са пътували с бебе в самолет, имате ли право на течности и пюрета да носите с вас, когато минавате през летището и какво количество? Има ли ограничение от 100 мл както е по правило или може и по-вече, вода в термус например? Или домашно пюре, дали ще има проблем при скенера? Предстои ми пътуване др седмица, ще звънна и до летището да попитам за всеки  случай. Благодаря на отговорилите!

# 102
Не съм забелязала да засищава повече 2 😁 правя му пак по 200мл и си е същото, гладен е след 3-3:30 часа. На Хип Комбиотик 2 е бебчо.

# 103
  • Варна
Давате ли някакви чайове ? Обикновен чай от лайка дали е подходящ ? Вчера в аптеката попитах за бебешки такъв и ми казаха да давам обикновен , направих му снощи и спа сравнително по-спокойно 🙂

# 104
Кога му даде чая?

Общи условия

Активация на акаунт