Мартенски бебета 2019г. - Тема 2

• 20 405
  • 583
  •   1
Отговори
# 75
И ние имаме пет хранения, но докито ни каза ако можем да ги намалим на 4, чудя се дали да го правя или да си останем както сме си свикнали.

# 76
  • Враца
Ние сме на 4 хранения още от преди захранването. Малката си е спокойна, някой път си изяжда всичко, друг път и остава от млякото. Сутрин изпива 220-230мл мляко, на обяд зеленчуково пюре с жълтък или месно-зеленчуково пюре 190гр + 70-80гр плодово пюре. Следобяд правя каша със 180мл вода + 30-40гр плодово пюре, или кисел с плодово пюре и мляко същото количество. Вечери пак мляко.
Ние имаме 2 зъбчета вече отпред и също си хапе играчките назад с венците.

# 77
Аз детски не взимам, казаха ми че надвишавам дохода, да изчакам няколко месеца и пак да подам документи. За великите 40 лв ли са, колко са нз, ме правят луда. А за "братята" има всичко. Но това е друга тема.

# 78
Майките с 4 хранения -  направо ви завиждам. Моята бебка се храни по 6-7 пъти, количеството мляко обаче е 4 х 170 мл и 2-3 х 140мл . Опитвам се да и увелича, но не го яде. Предпочита често и по малко, така си е от началото.
Започнахме захранването и се надявам да се променят нещата. Педи казва до 10-14 дни да заместим обяда със зеленчукови пюрета, след това да започна с каши и до края на 6-ти мес да заместя и следобедно хранене. Добре е и плодове да въведа, в случай че се запече.
Резултатите кръв и урина са перфектни, така че месото по-късно ще въвеждам.
От няколко дни бебка доста силно подскача и проженира като я държа под мишнички, мисля да я сложа на бънджи за по няколко минутки дневно... какво мислите, дали е ок или е рано още? Забравих да попитам педи....

# 79
  • Варна
Нир имаме 5 хранения - 3 кърма , 1 пюре и 1 каша с плод , но посред нощите става 2 пъти и пак си цоква по малко 🤷🏼‍♀️ Някой от вас дава ли грис и как го приготвя ? В събота правим 6 месеца според вас мога ли да вкарвам вече месото ?

# 80
Аз мисля да въвеждам месото в края на месеца. Като мине ваксината. Тя ще е на 6 м + 10,12 дена. Гриса не беше ли глутен?! 🤔 Защото всичко без глутен вече съм й го въвела.
За броя на храненията явно тя ще си ги регулира когато си реши.

# 81
Момичета здравейте, нахлувам в темата , но да ви попитам, трябва ли да има изцяло заместени хранене, за да се предложи нов зеленчук? Бебка от седмица се захранва, почнахме с картоф, но ме иска повече от 2-3 лъжици , от вчера пробвах с тиква по същия начин. Много ме притеснява , че не иска да яде. Изцяло на кърма сме иначе.

# 82
Lubena ние от 2 месеца се захранваме, има 3 (от 6) заместени хранения, но на обедното хранене почти винаги си дояжда с мляко. Кашите и плодоовите пюрета повече ги харесва, но и тях понякога не иска да дояде, а иска мляко. Въвела съм повечето зеленчуци, плодове, безглутенови каши, започнах глутеновите и жълтъка.
Simba има пшеничен грис (с глутен) и оризов грис съм срещала. Аз не съм му правила досега. Мисля скоро да започна, понеже почнах глутена. Сигурно ще го сваря с вода и преди да му го дам ще сложа АМ. Аз така му правих няколко пъти кремче - сварявам чисто царевично нишесте и добавям АМ и намачкан банан. Много вкусно става.

# 83
  • Варна
Момичета имам следното питане , вечер се буди през 2 часа и ако не получи цицка не заспива ,а плаче. Нито водичка нищо не помага. Та днес към 12 отново се събуди с плач накърмих го , след 40мин пак се събуди пробвах с вода не стана пак плаче и реших да експериментирам и му дадох АМ изяде си го и веднага заспа... Дали не ми спира кърмата и да не му достига за вечерта, понеже през деня си е на пюре и каша следобяд , а сутрин след като го накърмя стои буден час и нещо и заспива и после се събужда чак за пюрето огладнял...

# 84
Simba  не би трябвало, нали кърмата се регулира според нуждите на бебето.. Ти кога беше започнала захранването, че вече имаш 2 заместени хранения?
Аз на малката й въведох картоф и морков, които хапваше с удоволствие, но на 3тия ден с моркова, изяде 1 морков и после картоф, наспа се и известно време след като се събуди повърна 3-4 пъти. 3 дни не й давах пюре, само кърма. Вчера й дадох пак малко морков и после картоф... не ги искаше, кривеше се, смесих ги - пак същото, днес пак пробвах, пак се криви и неще.. А днес правим 6мес. Някакви идеи защо така се получи?
И т.к, не мога да си намеря домашна тиквичка, а тя следва след картофа и моркова, мислите ли, че е умесно да взема от плод-зеленчука и да я накисна във вода със сода за 30-ина мин. да й паднат нитратите? Или да купувам пюре направо?
Ние пропуснахме ваксина този месец...
Преди няколко вечери малката падна от леглото................ без да съм разбрала, е започнала да се обръща от корем по гръб, завъртяла се е и в момента, в който се обърнах я видях как пада...... удари си главата, разплака се, сложих я веднага на гърда да се успокои и я наблюдавах до 4ч. сутринта, понеже и не можах да заспя......Казаха ми да следя за повръщане, нямаше такова, пак ми се усмихва и ми гука.... но още ми е пред очите... Та затова педито каза да пропуснем ваксина, че тази травма й е достатъчна..

# 85
И ние вече имаме две заместени хранения. Можеш да пробваш да правиш пюрето с мляко.

# 86
Ако вземеш тиквичка от пазара задължително я накисни, вече им свърши сезона. Аз днес точно тиквичка ще давам втори ден, последната останала в градината на баба ми. Хареса и на бебка, всичко разреждам с малко ам, картофа с охота го хапна, а тиквата къде плюеше, къде хапваше, но беше първа и може би затова. При мен следва морков и после се чудя какво да е? Иска ми се зелена чушка... Вие какви други сезонни зеленчуци предлагате?
Пъщърнак няма да и давам, това нито знам какво е, нито го готвя, мисля, че като не му знам произхода и не присъства в семейното меню, въобще няма смисъл да го предлагам..

# 87
Взимаш тиквича от пазара и накисваш в сода за 1 час. Това е решението. Не си мисли че готовите пюрета се с био отганични тиквички Simple Smile сигурна съм че  съдържат 10 пъти повече други вредни неща в сравнение с нитритите Grinning

# 88
Пащърнака е хубав, по принцип на бебенцата им харесва. Можеш да дадеш сладък картоф, броколи, карфиол. На мен педиатърката ми каза, че и плодове вече мога да започна да давам, слагам ги в кашата за следобяд.

# 89
  • Canada
Момичета имам следното питане , вечер се буди през 2 часа и ако не получи цицка не заспива ,а плаче. Нито водичка нищо не помага. Та днес към 12 отново се събуди с плач накърмих го , след 40мин пак се събуди пробвах с вода не стана пак плаче и реших да експериментирам и му дадох АМ изяде си го и веднага заспа... Дали не ми спира кърмата и да не му достига за вечерта, понеже през деня си е на пюре и каша следобяд , а сутрин след като го накърмя стои буден час и нещо и заспива и после се събужда чак за пюрето огладнял...

И ние сме така, с тази разлика, че бебчо не иска АМ. Използва гърдата за залъгалка, сукне малко и заспива. Говорих с педиатъра по въпроса и той ми препоръча една книга и един сайт за бебешкия сън, та сега се образоваме. Предполагам, че го мъчат зъбките и днес ще му вземем гелче да видим дали ще има някакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт