Любители на кучета - 97

• 21 803
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Коте и на мен много ми хареса цитата.
За кокалите, наш познат ветеринар на 50 години каза, че е влизал във фабрика за гранули и че това са компресирани най-лошите останки основно от кокали. А в кокалите са утаяват най-тежките метали, понеже фуража се пръска с препарати за растителна защита, които отиват в животните и от там в кокалите.
Може би човекът има поглед върху най-старите и евтини гранули, но ми препоръча да не давам на Джина гранули.
Също ми каза и за кастрацията, че не предпазва от болести и, че единственото адекватно основание е, да не се мъчи покрай цикъла. Не че ме е разубедил за кастрация, просто споделям. Препоръча една доцентка в клиника в Редута. Била доцент и преподавател по хирургия. Оказа се, че ловното куче на бащата на ММ е кастрирана при нея и са много доволни. Били търсили шева и изобщо не се виждал, а тя много бързо се възстановила. Та май там ще заведа и Джина.

# 421
  • София
Ама гранули от кокали и кожа, има и от месо.
Аз си давам чисто месо, та поне знам, че не яде зърнени, хъхъ.
Пък Джина е една финна и притеснителна мадама. Чак ме беше страх да я погаля, милата. Чакам да се поотпусне, че да наваксам.

Ма Балу хич не е плувец милия.

# 422
  • Бургас
И аз харесвам Луцифер. Може и Луци:) Ще му отива като порасне. Скоро срещнахме куче на име Филип. И наша Елза е с човешко име.

# 423
  • о`майна лунна нощ е
Аз никога не съм харесвала това име Луцифер. Не знам защо, но правя гадни асоциации. Това си е лично мое мнение и не се съобразявайте с него.
Като знаете как сме си кръстили кучето, мога само дивотии да предложа. Харесвам нестандартни и шантави имена Wink

# 424
В Пловдив има семинар за кучета  училище "Послушен " -Младежки хълм Този уйкенд
Скрит текст:
Събота, 21 септември 2019 г.
9:00 ч. - 17:30 ч.
Ден 1: Послушание на терен и взаимоотношения при кучето
Неделя, 22 септември 2019 г.
9:00 ч. - 17:30 ч.
Ден 2: Послушание в градска среда, игра с играчка и проблеми в дома

http://www.poslushen.com/seminar_plovdiv.php?fbclid=IwAR0-OQvXST … LVXxj4DzW91jHkyUI

# 425
  • София
Привет!
Идвам да се отбележим,  че сме живи,  но не толкова здрави в лицето на Харли. Вместо да ви дудна в 100 поста, ще синтезирам в един. Харли първо беше с ушна инфекция. 15 дни беше страшна борба вкъщи, защото изпада в бяс от слагането на капките. Отделно една вечер както си скитореше по поляната, като се върна при мен имаше оттоци под очите. Грабнах го и веднага в клиниката. Биха му две инжекции в дупарата и след 2 часа нищо му нямаше. Получил бил някаква алергична реакция.
Голямото ми мрънкане е по повод брадавицата му под устата, на брадичката му. Трета му е по ред, все на едно и също място расте. Сега се е разраснала повече от предните две и пада на части, като това е придружено от не леко кървене. В клиниката ми се обясняват да се радвам, че не е рак. Явно не могат да ми предложат решение на проблема и ще се наложи да го водя на друго място. Мисля да отидем до Добро хрумване, защото за друго прилично място не знам. Моето лаишко мнение е, че тази брадавица има корен и той трябва да се премахне.
Та това е в общи линии при нас. Иначе оплаквания за пишкане и акане вкъщи нямам.

# 426
Еее,Харли пострадал,ама да му минава всичко бързо. Да,виж второ мнение за тази брадавица. Кирил като малък имаше на ухото,нещо като папилом,който растеше. Махнаха го чрез замразяване,но беше граничен размер. Не се появи повторно. Може би при вас да е свързано с обща упойка и затова да изчакват.

# 427
  • Bарна, морето, сините вълни
Тонка, съжалявам, че Харли отново е със здравословен проблем.
Ерос напоследък и той бая лекарства изпи и инжекции му биха. Вчера пак се прибрахме с кутия хапчета и мазило. Нападнаха ни рояк бълхи от котките пред блока, даже ММ звъня на ХЕИ и от общината идваха да пръскат. Въпреки, че Еро беше току-що обезпаразитен, успяха да се качат и да го нахапят. На опашката има голо воднисто петно, което той постоянно яде и сега го мажем. Ужасно е и се разсмърдява от време на време.

# 428
  • Варна
Ай, ай, бързо да им минава на Харли и Еро 😘

# 429
Тонка*
Ние сме много доволни от клиника Нова в Младост 4.
Там решиха проблема на нашата хъска.И ,да ,наистина се радвай,че не е рак,защото тя имаше точно това и на същото място,на което ти обясняваш,че е брадавицата.
Да чукна на дърво,успешно го премахнаха.Но винаги има риск,минала е едва една година от операцията.

# 430
  • София
Вервам, радвам се, че не е злокачествено образувание, но все пак искам кардинално решение на проблема, защото вкъщи е като след клане. Държа Харли само в кухнята, тъй като на момента става страшно мазало. И това не може да продължава така.
Записах час за 29ти в Добро хрумване при лекар, който се занимава с дерматологични проблеми.
Сега ще проверя и клиника Нова.
От нашата клиника просто ми казаха, че не е желателно да поставят на Харли пълна упойка. Не съм съгласна. Ако реша примерно да го кастрирам или недай си боже да се наложи операция, нали пак ще се прибегне до пълна анестезия.

# 431
  • София
Е, то се преценява наложителноста на упояването.
Да не говорим, че инхалационната упойка е в пъти по-скъпа.
Дано ви помогнат на другото място.

# 432
  • София
По-скъпа, но по-щадяща.
Балу, при снимката за дисплазия, го упоиха в Син кръст с обикновена упойка. После не можаха да го събудят. Изкараха го при нас, уж му биха събуждащо, мина време - никаква реакция. Дърпаха му езика, отваряха му очите, пляскаха му муцунката - нищичко. Пак му биха нещо и вече почна да мърда и се събуди.
Не знам каква упойка са ползвали в Сити Джънгъл, когато му шиха лапата, питаха само дали е имал реакции при упойка, разказах им за този случай. Факт е, че като ни го връщаше доктора (само половин-един час след "закърпването"), ми каза, че проблеми с излизането от упойка не е имал никакви. И я нямаше и тази унесеност, която я имаше след снимката в Син кръст. Тогава изобщо не съм мислила да питам каква упойка са използвали, но подозирам, че може да е била инхалационна, именно заради разликите в поведението на едно и също животно.

# 433
  • София
Звъннах и в клиника Нова. От там ме попитаха правена ли е биопсия на кучето, казах им, че не. В крайна сметка отказах часа в Добро хрумване и записах час за този петък при ветеринар със специалност клинична онкология. Съответно започна да ме обзема страх да не се окаже нещо лошо. Не ми се мисли и каква сума ще ме отупат, като гледам клиниката каква е луксозна. Дано поне ни свършат работа и да не се окаже злокачествено образувание, че не искам да мисля изобщо в тази посока.

# 434
Вервам, радвам се, че не е злокачествено образувание, но все пак искам кардинално решение на проблема, защото вкъщи е като след клане. Държа Харли само в кухнята, тъй като на момента става страшно мазало. И това не може да продължава така.
Записах час за 29ти в Добро хрумване при лекар, който се занимава с дерматологични проблеми.
Сега ще проверя и клиника Нова.
От нашата клиника просто ми казаха, че не е желателно да поставят на Харли пълна упойка. Не съм съгласна. Ако реша примерно да го кастрирам или недай си боже да се наложи операция, нали пак ще се прибегне до пълна анестезия.

При операцията на Тара никой не ни е казвал подобно нещо за пълната упойка.
Не знам каква са и слагали,но кучето беше доста свежо няколко часа след операцията.Не я видяхме непосредствено след нея,защото казаха,че не допускат хора веднага след интервенцията и престоява в нещо като интензивно.
Единствено помня,че толкова изплашена не я бях виждала до сега.Седеше и те гледа право в очите ,безмълвно,но с един поглед,който говореше в пъти повече от думи.

Общи условия

Активация на акаунт