Любители на кучета - 97

• 21 795
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Тонка понеже и Макс има брадавица на “устната” да го наречем и бях питала няколко ветеринари за нея. Има и една на предната лапа мисля, но е черно и твърдо, не е като това на устната. Та според мненията на ветеринарите до които съм се допитвала, имало два вида брадавици. Едните с хирургичното премахване не се появяват повече и такива, които ако се премахнат пак се появяват на същото и ма други места по тялото. Препоръчаха ми преди махане да се направи изследване от кой вид е за да се вземе решение кой е най-правилния начин да се действа. Не съм стигнала до това да му направя, но на своя глава му взех Ветомун както четох и тук, че предписват. Не съм започнала да го давам все още, ми и при Макс не кърви и не падат части от израстъците. В тая София хем имате добро специалисти хем всички казват някакви суми да се чудиш после дали за парите го правят или защото наистина е наложително. Според мен заведи Харли на поне още мнение, ако трябва и на трето мнение за да си сигурна в крайното решение и манипулацията, която ще му се извърши.

Духче всяка промяна в ежедневието на кучовците води до стрес у тях. Ще свикне Джина с новия ви график, само и дай време. 🤗

# 481
  • София
Преди операция и за хора се иска снимка на бял дроб и сърце. Друг е въпросът колко лекари (и човешки, и ветеринарни) го правят.
Заведи го в Добро хрумване за мнение.

Бела също има нещо като брадавица на едната предна лапа. Не й пречи, не кърви и не падат части от нея, така че няма да я пипаме. Тя е на 11г, не е добра идея тепърва да я упояват за няма нищо. Ако почне да расте, да, тогава е ясно, че трябва да се види от лекар и да се предприеме адекватно лечение.

# 482
  • София
Сиви, този Ветомун спокойно можеш да даваш на Макс. Все пак е добавка, имуностимулатор. Аз на Харли му давам по 2 капсули дневно, въпреки че пише да се дава по 1.
Сега моя приятелка изрови от стара кучешка тема от форума мнение на едно момиче, което е третирало брадавицата на нейното куче с този спрей и останала много доволна. Чак и ветеринарката им я похвалила за находчивостта. Де да знам, дали първо да не опитам с нещо по-щадящо преди да се хвърля на операция. Ще се допитам до лекарката ни.

Коте, в Добро хрумване казаха, че ще ми дадат цена след като му направят рентгенова снимка. За мен това е вид изнудване. Все пак може да реша или да го оперирам на друго място, или на този етап да не го оперираме.

# 483
  • Варна
Тони, аз не бих оперирала, пробвай първо с други методи.

# 484
  • София
Естела, точно това проучвам в момента. Писах и на момичето, от което взех Харли, описах проблема и тя ще се допита до нейния ветеринар, който по нейни думи бил най-добрият в Пловдив. Тя и без това днес има ходене при него. Ще я чакам да ми пише след това. Пратих й снимка и подробно обясних за какво става дума.
Ако ще го подлагам на операция и упойка, а след това се появи друга брадавица, ще откача!
И понежи виждам, че и други кученца имат такъв проблем, слагам снимка да визуализирам. В момента е суха и пада на части, иначе беше и по-голяма от момента, когато е правена снимката. Прилича на карфиол, на отделни сегменти е.

# 485
  • Бургас
Тонка, на твое място бих се допитала и до човешки кожен лекар, ако имаш такъв познат. Болестите при човека и животните са на 90% идентични.
Скрит текст:
Както казва един познат съдов хирург - единственото заболяване от човешките, което го няма при кучетата са разширените вени, което означава, че при човека се дължи основно на начина на живот

И аз, и мои познати-лекари, използваме човешки медикаменти за лечение на кучетата. Активните съставки са едни и същи, цената - три пъти по-ниска.
Има и други човешки препарати за премахване на брадавици, може да пробваш и тях преди да стигнеш до операция.

# 486
Тонка, на твое място бих се допитала и до човешки кожен лекар, ако имаш такъв познат. Болестите при човека и животните са на 90% идентични.
Скрит текст:
Както казва един познат съдов хирург - единственото заболяване от човешките, което го няма при кучетата са разширените вени, което означава, че при човека се дължи основно на начина на живот

И аз, и мои познати-лекари, използваме човешки медикаменти за лечение на кучетата. Активните съставки са едни и същи, цената - три пъти по-ниска.
Има и други човешки препарати за премахване на брадавици, може да пробваш и тях преди да стигнеш до операция.

Така е .Преди да почине котаракът ни имаше проблеми със сърцето и му давахме за откока по краката същите хапчета,които пиеше баба ми.
Само че според мен брадавицата не трябва да се третира с препаратите за "горене",докато е действаща.Тя си е жива рана и трябва да е напълно заздравяла,че да се гори.

Аз си ги представях по-малки и някъде отстрани на муцунката.Горкичкото,стискам палци скоро да намерите лек и да го отървете от това бреме.
Иначе чеше ли се,дразни ли го?

# 487
  • София
Вервам, не го дразни, но когато кърви обикновено кръвта се стича върху предните лапички докато лежи и пада голямо облизване.
А иначе когато кърви го мажа с човешко мазило за рани и изгаряния, което ми предписа нашата лекарка.
Нямам познат дерматолог.

# 488
  • София
Тонка, да, наистина си е доста странно да ти дадат цена чак след снимка. Но пък можеш да го заведеш просто за преглед, без да искаш цена за операция. Ти при кого го беше записала за преглед в Добро хрумване и в коя клиника, че нали вече са три? Ако не се лъжа, д-р Бобадова точно се занимава с дерматология, ама помня ли вече... С нея търсихме решение за проблема с опашката на Бела, та може и да бъркам, че се занимава с дерматология.

# 489
  • София
Коте, не запомних името на лекарката в Добро хрумване, но казаха, че е дерматолог. Може и същата да е. Ами аз вече не виждам смисъл да го водя на още места. Само си давам парите, без нищо да ми предлагат. Затова ще действам с този криогенен спрей, но след като падне напълно брадавицата и заздравее малко мястото. Чакам и отговара на момичето, от което взех Харли.

# 490
Тонка на Харли гледам е доста голяма. Ето на Макс как изглеждат:

Има ги повече от година, като не растат, не кървят, не го дразнят. Ветеринарите ни казват, че щом си стоят само две няма проблем да не ги пипаме.

За мен лично 400 лв за премахване на това нещо е страшно много и при все, че не ти дават никаква гаранция, че повече няма да му излизат такива. Аз съм по скоро да се вземе от мястото материал за изследване и след това вече да мислиш какво да правиш.

ПП: А за добавката бях питала един ветеринар в София и тогава той ми кажа, че според вида на брадавицата е възможно при даване на добавката да започнат да излизат повече брадавици. Той без изследване не посмя да ми даде нищо, защото единия вид се премахвал само с добавката, а другия вид брадавици само оперативно и ако се подходи с грелния метод имало голяма вероятност да излязат много брадавици на различни места.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2019, 13:28 от Sivi

# 491
Тонка, знам, че ще ти прозвучи странно, но защо не попиташ лекарката на Харли дали може да му даваш куркума. Тя е силно противовъзпалителна. Аз имах нещо като брадавица на шията (отстрани, под брадичката - голямо, сиво и сякаш пълно с някаква течност), мислех, че ще ми се образува от онези големите бенки. Носих го две години. От почти пет месеца пия куркума на капсули (на Хималая) и от този израстък вече няма и следа. Просто изчезна за този период, свиваше се, ставаше все по-малко и накрая изчезна. Както и разните му там следи от подкожни косми по краката. Попаднах в нета на статия за употребата на куркума от кучета, но вероятно е превод и е доста нескопосана. Куркумата влияе и на туморите (противораково е), аз бих опитала, след като уточня дозата, която да му давам. Колегата ми пък се отърва от "ечемик" на окото с куркумата.

# 492
  • София
Дара, ще питам за куркумата. Благодаря!
Аз нарочно постнах снимка на брадавицата, защото бях убедена, че такива големи образувания нямат вашите кучовци. Щях ли изобщо да се тръшкам за някаква малка брадавичка.
И да, май ще се наложи да се вземе материал за изследване иначе как да сме сигурни от какво го лекуваме.
Благодаря на всички за препоръките и съветите, ще пиша, ако има нещо ново.

# 493
  • Варна
А защо излизат тези брадавици, нещо вътрешно, липса на нещо, каква е първопричината? Ей такива въпроси ми никнат в умната глава.

Вече е с втора ваксина Каду. Вет каза след 2 седмици 3-тата, защото сме закъснели с дните, понеже излезе, че Каду е родена на 3.07 , а не на 17.07, както ми каза момичето, от което я взех. След това разходкаааааа.😜

# 494
Под понятието " брадавица",което използваме тук може да се крият куп неща,много разнородни-от вирусни разраствания,до доброкачествени или злокачествени образувания.
Не замразявай на своя глава-мисля,че е минало размера за това(съдейки по снимката само)  и ако това образувание има потенциал да стане злокачествено,едно недобро замразяване може да го отключи.

Аз бих опитала с куркума,паралелно на другото лечение,но се поинтересувай за дозата.Чела съм,че е богата на оксалати ,които могат да доведат до камъни в бъбреците. Аз лично си вземам органик куркума на прах и я пия с малко водичка,но не всеки би преглътнал това нещо. Капсулите са добър вариант,съотнесени към теглото на кучето.

Ако правите биопсия,изискай и второ мнение. По моя опит с кучето,трима лекари ми дадоха две диагнози. Едната (първата) ,явно погрешна,е от човешки патолог в добра болница. Направихме контрола с патолог във ветеринарния университет в Стара Загора.

Мисля,че във вашия случай биопсията е задължителна. Зависи от животното и прага му на болка,при Кирил не се наложи упойка,вземаха му биопсия от лимфни възли,няколко пъти . Но той никога не реагира ,просто беше много търпелив. Попитай дали не може с местна упойка. А ако ще го упояват с пълна упойка,като че ли по-удачно е да се изреже всичко. Но това го преценява ветеринаря.

Успех и не се притеснявай,ще вземете правилното решение!

Общи условия

Активация на акаунт