Любители на кучета - 97

• 21 764
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Хибискус, честито! Много щастие и любов Heart

# 571
Здравейте! Напоследък нямам никакво време даже и да ви чета, за което се извинявам.
Само да питам - някой от вас да има куче-идиотче, щото нашето е такова! Снощи вечеряме - пилешки бутчета, за него   освен бутчетата  суха храна и  консерва с агнешко. Идиотчето вечеря само хляб?!?!? Ако може някой да обясни...
Ето го и него

# 572
  • Bарна, морето, сините вълни
Не е идиотчеее! Скромно е детето. Grinning

# 573
Много благодаря за всички пожелания!
Тонка, щом е сигурно за брадавиците, мажи, прави.. мен като дете ми излизаха по ръцете(много слаб имунитет) и ми ги горяха с азот, но отново се появяваха, та не знам дали е решение. След горене, мазане със знайни и незнайни мазила и накрая много хубави имуностимуланти се оправиха нещата, но с години съм ги влачила. Мисълта ми е, че са упорити.
bubeto, ми голям избор сте му дали, за това капризничи. Я да седи на сух гранулат два дни и ще видиш, че и танци ще танцува на консерва. Аз много давам такива съвети, но Тара от както се налага да пие лекарство(слагам го в храната) сутрин и вечер и аз съм станала на маймуна с яденето.. До сега не съм поръчвала консерви, все на суха храна е била, можете ли да ми кажете марки изпробвани с хубави консерви? Ок ли е ако смесвам суха храна с консерва? Търся вариант да си яде яденето без да се налага да и прилагам гладотерапия.

# 574
  • о`майна лунна нощ е
Не е добър вариант смесването на гранула и консерва, тъй като имат различно време за усвояване от организма. При гранулата пият и повече вода, предвид това, че е почти напълно суха храна. Да редуваш в някакви дни, седмици ..., но едновременно да се дават - не.

За консерви с четири лапи препоръчвам Animonda GrandCarno
https://www.zooplus.bg/shop/kucheta/konservi/animonda_grancarno

Швепса на челна стойка застава като види консервата и така миришат тия, че ти иде да си намажеш филия с тях.

ПП - честито, госпожа! Роклята ти е много мой тип като кройка и силует. Поздравления!

ПП2 - поръчвай тези консерви от сайт. По зоомагазините и амбулаториите са двойно по-скъпи. В Зооплюс цената на килограм при добро количество /пример 24 бр.*0,8 кг./, пада на 4,16 лв. за килограм, а по магазините - една консерва ти я продават за 6 лева.

# 575
Аз поръчвам предимно от зооплюс суха, та са ми ясни схемите.
Проблемът е, че ако яде два-три дни консерва, после абсурд да я накарам да  яде суха храна.. Или ако сутрин храненето е консерва, а вечер гранула - няма да вечеря.
Сега се сещам, че се точех по едно време на монодозите на алфа спирит, чак тях ако не яде ще вечеря бой, да знаете.

# 576
  • София
Хибискус,много да сте здрави,да се обичате и уважавате Flowers Hibiscus

Идвам и аз с едно питане,някой да е давал хапчета или капки за апетит на куче?От известно време имаме проблем с Фея,отказва да яде ,как ли не я моля ,предлагам различни яденета,не и не,дори месо от ръката ми отказва.Номера с прибирането на купата не действа,по 2 дена е стояла гладна и не иска да яде.Лятото си мислех че е от топлото и не настоявах толкова,но откакто се захлади имаше седмица в която прояде и от началото на тази е мъка голяма. Не ме притеснява че ще заслабне,а по-скоро това че повръща стомашен сок от глад и въпреки това не иска да яде.

# 577
  • Варна
Въх, аз пък давам сутрин гранула, вечер консерва или обратното. Ама пък изглежда добре и така се чувства.🤔

# 578
  • о`майна лунна нощ е
Естела, не е добре да се смесват в едно храннее /половин купа консерва, половин гранула/. Не е толкова зле като се редуват сутрин и вечер.
В крайна сметка си е до куче. Швепса го хващам, че изяждайки един чувал от дадена храна, му писва и почва да се храни с кандърми и поглед "А сигурна ли си, че няма да ми сипеш нещо друго?". Консерва обаче не е случило да откаже. Проблемът е, че не издържам финансово да го изхранвам така и ще си `рупа гранулата преимуществено.

ПП - я си гледайте кучетата как им е най-добре на тях и не се впечатлявайте кой какво казал. Като са жизнени, с добър косъм и телосложение какво значение има видът храна в купата? Тия навън са на уличен кетъринг. Каквото им оставят/изхвърлят, това ядат, ако изобщо има нещо.

# 579
esstela, добре си правиш, мен питането ми беше за микс гранула и консерва в купата. Така е ок, просто моята не обича гранула и ще ми я откаже съвсем.
Слънчогедка, опитай с бирена мая?

# 580
  • Варна
Ама съм бърза, разбрала-недоразбрала философствам. 😂

Мога да помогна с не много удачен съвет 😁 вземете другарчета на вашите кутрета. Бизу беше същия лигльо, отказваше да яде, давах му от ръка, държах Лили до купата му с храна, а бе трикове всякакви, ей сега елате да видите как плющи, заради оная фурия Каду. 😁

# 581
  • София
Esstela,
Има си другарче,което доста стабилно си хапва ,не пропуска,дори паницата ми носи в хола,когато е още гладна и изнася представления ,достойни за театъра,но това не повлиява на диването Фея и отказа й да яде. Бирена мая пиха доста дълго време ,не забелязах влияние върху апетита на Фея.

# 582
Да не я боли корем или нещо друго? Защо не направиш една консултация с ветеринар, щом и повръща?

# 583
  • София
Като отворихте дума за консерви, как не ми мина през акъла да взема на Харли, когато бяхме на море.
Бихте ли ми препоръчали добри марки кансерви. Не е зле да му взема, просто така, да имаме при нужда. А на самата консерва има ли таблица за килограмите на кучето и дневната дажба?
При нас има разгонени кучки. Не знам дали това е причината, но от няколко дни Харли се държи малко странно. Лежи и спи повече, на моменти ми се струва неспокоен, а навън понякога се държи неадекватно, тоест по-различно. Като си закове на едно място, вперил взор към хоризонта и седи и блее... Иначе апетит има като за трима, там поне няма промяна.

# 584
  • София
Да честитя и аз на г-жа Хибискус Simple Smile Много семейно щастие, любов, деца и четириноги приятели Simple Smile

Тонка, да, напълно възможно е да се държи така заради разгонените женски. Балу чак страда на вратата, когато надуши някоя разгонена наблизо.

Аз давам консерви Rocco. По-горе препоръчаха Animonda GranCarno.

Общи условия

Активация на акаунт