Любители на кучета - 97

• 21 755
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Тонка, просто пусни изследване, за да не го мислиш! Знам колко е гадно да знаеш, че нещо му има на животното и ти не правиш нищо. Бека е по-обгрижвана здравословно от децата. За всяко нещо на вет. Тъй ще е, ако искаме да им се радваме дълги години. Успех, дано притесненията ти са напразни!

# 646
Здравейте, моля да ми помогнете с онколог за куче ротвайлер.

# 647
  • У Диспансера ...♥♥♥
И при алергията стават така, Тео заради тия бълхи един месец ходи с олисели петна. Сума лекари не мижаха да определят от какво е тая алергия, можело от хиляди неща да била. Че аз като се хванах, четох, четох из разни сайтове, спрях всякакви лекарства да му блъскам, то не може да я определим и бам инжекция всяка седмица. По цели вечери съм си блъскала главата от какво е🤦🏻♀
Та най-сетне ме осени мисълта и това лято имаше пропуск каишката слаб, ма то беше нещо страшно пред блока 🤦🏻♀ И вече с нищо не лекувам и установих, че така минават, единствено мажа с крем здраве. Първо стават едни плескуди, после на малки корички и падат с козината.
И пак му взех каишка, защото без нея ще си ходи все с плешиви петна.

# 648
  • София
Един щастлив Балу

Ах, този Харли, да му минава бързо всичко. Тонка, докато излязат резултатите, знам, че ще си на тръни, но недей да се панираш - има си лечение, ако се окаже нещо такова.
Джуджанка, добре завърнала се Simple Smile

# 649
Тонка, намери специалист, че Рекс /разказвала съм го/ и за демодекоза го лекува една вет. докторка, нашият си вет като разбра, каза, че ще си скъса дипломата, защитата му била точно на тема демодекоза и хукна да ми я показва. Пък аз му споделих, защото никакви признаци нямаше, освен сърбежките. И в крайна сметка лятна  алергия излезе. А отидохме при тая лекарка, защото беше жена на колега на ММ, пък Рекс така и нямаше диагноза. Но отнесе инжекции три седмици. Та да не му се случва и на Харльо така. Като го лекуват, поне да се знае точно  какво е.
Пак ще се кефя на снимки! Simple Smile

# 650
  • Bарна, морето, сините вълни

Прави се на послушен.

# 651
  • Варна
Дес, нашишкавял ми се струва Еро. 😍
А тоя Балу....мале, мале, ако съм една кучка 😂😂

# 652
Голям позьор се оказа

И на бати главата

Как се справихте с лаенето и скимтенето докато е само кучето?
Научихте ли някакви трикове ?
Въпреки индивидуалността за колко време кучовците ви свикнаха да са сами?

# 653
  • Варна
Аз сега се пробвам, църка като тръгна, изчаквам 10-на минути отвън и спира, почва като се прибера, явно ме усеща. Не знам ще се справя ли, но се надявам, Бизу страда, когато ги разхождам сама, ако сме двамата ок, обаче сама ли съм го мъча. За това, хвърлям наградки за чесане на зъбки и изчезвам. Ако са двамата сами, ни един не ни отразява.

# 654
  • Bарна, морето, сините вълни
Нашишкавял ами. Онази малката като го черпи. Joy Без майтап. Тя се храни с ръчички и просто не пропуска да го подразни. Като я вдигна да я мия веднага всичко се облизва и лъсва. Как няма да дебелее.

# 655
Добро утро!
Скрит текст:

# 656
Да ви се оплача.Вчера нашата Тара превърна чисто новото жилище на свекърите в погром.Оставихме я сама за 5 часа,трябваше да ходим по магазини за разни неща и нямаше как да я вземем.Беше спокойна и уж не изглеждаше че ще направи беля.Е,всички врати издрани,щорите в едната счупени(опитвала се е да излезе през балкона), навсякъде влизала и бутала,пикала , акала.Чисто ново жилище,преди един месец точно внесоха обзавеждането и монтираха вратите и щорите.
Как да и се караш,като и за нея още мястото е ново и явно е помислила,че сме я изоставили.Ама пък куче на 10 години е, как не се научи,че излезем ли, не сме я забравили, ще се върнем...
Много е свикнала да има винаги човек покрай нея.Ще трябва явно да я взимат навсякъде с тях.

# 657
...
А днес пък с Макс се качихме на връх Ком. Сега кърти като пън на дивана и дори кюфтетата на масата не го изкушават да мръдне.
...

Хаа! Ние вчера се качихме отново! Как сме се разминали само Simple Smile
Ама на Тара батериите са явни по-заредени,щото само дремна в колата и после беше кукуряк. При все, че беше пусната през цялото време и е навъртяла кой знае колко км.(по часовник ние 9км, а тя сигурно двойно)
Тонка, не ги мисли все най-лошите неща, първо един тест и после ако е нужно ще се вайкаш..

# 658
  • София
Еро си е сериозен мъж в разцвета на силите си! Smiley

А пък това черното бебе с ушаците ако го пипна, ще го мачкам докато му свършат батериите, да го изядеш просто Heart Decoration

# 659
Хибискус явно вървим по вашите дири, ама с малко закъснение. 😂 Макс си е дебелак, а и наближава 5 години и вече не е така подвижен като преди. В едната част беше вързан за да ме тегли по баирите 🤣🤣 Беше и пуснат, но за щастие на непознати места когато само той е куче си стои близо до мен. Като напредне повече сяда и чака да дойда до него.
Vervam въпреки че си голяма вече Тара, за нея това е ново място което още не е почувствала като нейн дом. Съвсем нормална реакция на куче изпаднало в паника, че е изоставено. Аз на непознати места не оставям сам Макс, защото знам че ще лае и скимти. Ще драска и ше се опитва да излезе и да тръгне да ме търси. Дори на село още не е свикнал съвсем, че също е негов дом и ходи по дирите ми навсякъде.
Еро вярно е заформил тумбаче, ама щом има след кой да дояжда тъй ще е занапред. 😁
Тонка дано нищо да му няма на тоз Харльо 🤗
А пък сутринта прибирайки се от разходка с Макс една комшийка си пуска померана в двора, който започна да лае по нас с магарето. Макс също отговори, скарах му се и тази ми ти жена ми каза, че трябвало да сложа намордник на Макс. Питах я дали ги е ухапал, че да ми казва какво трябва да направя на собственото си куче. А тя айде то моето само лае, ама твоето може да захапе. Отворих и, че и моето само лае. Нали куче е, не очаквам на мяука. Не съм могла да го удържа... ей, пусна ми вече. Питах я дали случайно кучето е влязло в двора й, или все още е на метровия си повод. Не, та не трябвало намордник. Ами ако нейното било навън.. казах й че ако нейното е на повод няма причина да де притеснява, ама ако е без повод и дойде в устата на моето си е нейна безотговорност. Много се ядосах, въпреки че успях да говоря съвсем спокойно с нея, ама после докато вървях към вкъщи направо ми идеше да се върна и да и перна два шамара. 😂 Разбирам, че е голям на размер, разбирам че гине страх за техните си кучета, ама и мен си ме е страх за моето по дяволите. Има един идиот с огромен злобен ротвайлер, който по тъмно разхожда без повод. Онази вечер прибрах Макс и слязох да оставя храна на едното ни квартално бездомниче и мина въпросния ротвайлер. Ами притесних се, че ако бях останала още 5 минути на вън то това куче щеше да скочи на Макс, а онова е огромно. Е как да му сложа намордник, като и за моето има риск да бъде нападнато, а без все пак има малка вероятност да успее да отговори и да се спаси. Защо хората не разберат, че всеки си обича и обгрижва кучето и се притеснява също да не бъде нападнато и нахапано. Винаги ще има и по-голямо и опасно от “моето си куче” независимо от размера му. Това, че едните имаме големи/едри породи не означава че не ни е грижа за кучетата ни и ни е все тая какво може да се случи с тях. 🙄
Айде за финал след мрънкането да ви кажа, че ми иде на всички показани муцуни да им намачкам ушаците 🤪😍

Общи условия

Активация на акаунт