Любители на кучета - 97

• 21 754
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Sivi, аз така щях да ошамаря една патка смотана. Пуснала си лабрадора, пуснала си и двата дребни шпица, пък си седнала на поляната, все едно е нейна. Минавам по тротоара, Балу на повод, идват шпицовете, вдигат врява до небесата, ние с Балу невъзмутимо продължаваме. Идва обаче лабрадора, мъжки, веднага се нахвърли на Балу, ръмжи, напада, а Балу само се мъчи да се освободи, без изобщо да разбира какво става. И накрая овцата дойде и обяви, че моето куче е злобно и агресивно... Че тя няма акъл за 5 стотинки в главата, моето куче е злобно и агресивно. Че й изтърпя двете пискливи зверчета, без да гъкне, той е агресивен и злобен. Добре, че се беше разкарала, като се прибирахме, че нямаше да й се разминат ритниците.

# 661
  • Варна
Някои кучкари си заслужават шамарите. И аз имам такива около нас, сега като съм с двамата очите ми са на 100 .🙄

# 662
  • София
Не някои,а доста кучкари си заслужават шамарите,с тази мисъл то моето е кротко,нищо няма да направи мога да си го разхождам където ми скимне и то пуснато.Отделно разни медии постоянно насаждат паника и параноя в хората,говорейки за опасни породи и т.н и как те са нашето най-голямо зло.
Esstela,ти вече извеждаш малката навън ли?Мина ли й третата ваксина?Кога порасна

# 663
  • Бургас
Как се справихте с лаенето и скимтенето докато е само кучето?
Научихте ли някакви трикове ?
Въпреки индивидуалността за колко време кучовците ви свикнаха да са сами?

Nedqlka, голям сладур е този малкия!

Нашата много бързо свикна да е сама. Първо я оставих за 1 час, после за 2-3 часа. Повече от 4-5 часа досега сама не е оставала. Има клетка, научих я преди това да влиза в клетката и да стои там. Оставях й винаги занимавки: списания да къса, рола от тоалетна хартия, играчки, кокали за чесане на зъби. Много обичат играчки занимавки - напр. намачкай вестници, сложи в тях гранули, вестниците остави в картонена кутия. Докато извади гранулите, вече е каталясал и заспал.

# 664
Абе то Макс не е цвете нали, лае си и си ръмжи като не му хареса някой мъжкар. Ама за мен това си е съвсем в реда на нещата. Както един белгиец в Гърция каза: “Boys are boys”. Но само защото е голям автоматично влиза в графата “агресивен зввр, опитващ се да изяде всички дву и четирикрако”. Имам акъл в главата си, тече ми някаква мисъл и все си мисля, че аз съм човека който може да прецени дали може да си удържа кучето и дали с повода с който го водя е безопасен за околните. А в случая другото куче си е в двора, ние вървим вързани на тротоара. Онова скача да лае, моето също скача да лае, но движението му е няма и метър, като дори не е доближил оградата. Скарвам се, викам го и продължаваме напред. През цялото време докато си “говорехме” с жената нейното лае, а моето седи до мен. Ако лая е признак на агресия то всяко куче трябва да е с намордник. Или ние с големите кучета да сме, пък малките нали са си малки, какво толкова могат да направят. Колко ще захапят, нали така? 😠
Напоследък по често обикаляме из града, защото искам Макс да свикне че има ощеее многооо кучета и да е безразличен към тях. Когато отсреща са адекватни стопани, няма истерии. Оня ден видяхме едно 30 кучета в парка, включително и омразните му пекинези и Макс не е издал и един звук. Ама и другите контролираха техните и аз моето. Само на една жена самоеда скокна да лае и Макс аха да отговори му се скарах и отплеснах с наградка и пак без истерии отминахме. На свой ред трябваше сигурно да и се скарам на жената да му сложи намордник, защото съм успяла да успокоя Макс, а тя нейното не. То продължи да си лае и след като се отдалечихме. Давам си сметка, колко ми е хубаво извън града, където няма хора и не ми се налага да водя безмислени разговори. Забравила съм колко нерви съм потрошила из парковете и улиците докато растеше магарето. Нали ви бях разказвала, че една от съседния вход и уличница ме нарече, защото “цял ден обикалям улиците с тоя пес”. Още и помня точните думи, въпреки че е било преди повече от четири години. 🤣🤣

# 665
Объркала си последното име esstela- Лилу е  Joy

Направо Лулу (с френско меко Л) Simple Smile

# 666
  • Варна
Слънчогледка, петък ще е третата ваксина, но тя вече има повод и нагръдник, пускам я да щъка около батко си на по-чисти места, сефтето беше на плажа. Иначе е в скута ми. Трудно и рядко я оставям сама.

Сиви, по тая логика на Каду трябва да й сложа намордник. 😂
Много е заядлива и разлайва и батко си така. Не знам, ще трябва да се учим много с нея. Може би трябва да я изкарвам сама и да я социализирам, лае на всички кучета, на всички.

# 667
  • София
Абе я на всички кучета намордник, и това е. Само да дишат и намордник! Какво ми се правите тук Simple Smile
Аз ще взема на Лили и Балу ей такива
Скрит текст:

# 668
  • Sliven
Здравейте на всички! Изчетох всичко и видях прекрасните ви любимци. Съболезнования за загубата на кученцето 🥺
Да ви се похваля, че вече имаме кастрирана мама Роузи, даже ходихме и на контролен преглед и всичко е супер. Вече сме на пост на прозореца. Успокоиха се нещата вкъщи 😆 Сега остава и да не напълнеем. Ето ги
И лакомника Оливър
А между другото много добре беше кастрацията - екипа, възстановяването, успокоихме се вече

# 669
  • София
Ех, че са сладки! Много ми оправят настроението всички джакчета - като ги видя и ми става едно смешно и забавно Smiley
Радвам се, че всичко е минало добре.

# 670
  • sf
Ето ти още едно да те развесели 😁

# 671
  • Варна

Това по повод джакчетата 😂

А това по повод намордниците.😂

# 672
  • Sliven
Ех, че са сладки! Много ми оправят настроението всички джакчета - като ги видя и ми става едно смешно и забавно Smiley
Радвам се, че всичко е минало добре.

Благодаря Smiley
donsita мнооого е сладък Heartbeat

# 673
Здравейте  от нас с Ари. Лигльото е добре, само  продължава да прави фасони за храната - менюто не може да се повтаря, нали при кралете е така ха - ха

И да се повеселим-ако кучетата можеха да говорят

# 674
Ей я, да се отчета

Това, разбира се, е преди да се овъргаля в човешко лайно. Не издържам вече с тия ловджийски истории, честно.
Sivi, в събота или неделя мислим да отидем на водопад Скакля, във Врачанския балкан, ще вали четвъртък и петък и ще е пълноводен. Давам идеи, нали Stuck Out Tongue
Аз много се ядосвам на всякакви коментари относно куч, но пък и никога не си мълча. Преди гледах като теле, докато схвана, че на всички все някой трябва да им е виновен и всичко им пречи. Сега е по-леко, ядосвам се, сиктеросвам ги (не мога да се пречупя да напсувам,колкото и да ми се иска, Мамо, повредила си ме) и
 си продължавам по пътя.
А ей така, като се напълни със снимки, ми е любимо Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт