На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 27

• 93 500
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • у нас
Здравейте! Simple Smile
Искам да ви попитам за картите Мъни карт на Мигрос. Колко месеца след последната покупка важат, ако не се регистрират на турски тел. номер?
Един

# 91
Здравейте,утре ни предстои пътуване до Одрин. Мъжът ми ще купува една машина за около 480 евро,ще ни бъде издадена фактура. Дали ще имаме проблем на границата? Иска ми се да си купим и разни други неща,има ли ограничение за сумата? За бройките прах,омекотител прочетох.

# 92
Привет на всички. Много теми, много мнения.. Разноглед станах Simple Smile докато прелиствам. Не намерих инфо за нещо важно - може ли и откъде да се закупят предплатени карти за мобилни услуги? Гледах на сайтовете на Turkcell и Turk Telecom, но секциите на английски са недоразвити, а да си превеждам всяка дума с преводача не върви. Та, някой ползва ли подобна карта?
Едит: Забравих да питам - от БГ си купувам големи дрехи, все произведени в Турция. В този ред на мисли, дали има някой, който си е пазарувал големи мъжки дрехи от Одрин?
Мерси, приятни почивни дни.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 22:22 от Lattante

# 93
Моля за помощ, ако някой знае откъде мога да намеря масло от черен кимион и масло от ленено семе. За лененото семе предполагам, че и по магазините ще има, но за черния кимион наистина не знам къде да търся! Благодаря!

# 94
Привет на всички. Много теми, много мнения.. Разноглед станах Simple Smile докато прелиствам. Не намерих инфо за нещо важно - може ли и откъде да се закупят предплатени карти за мобилни услуги? Гледах на сайтовете на Turkcell и Turk Telecom, но секциите на английски са недоразвити, а да си превеждам всяка дума с преводача не върви. Та, някой ползва ли подобна карта?
,Ние скоро гледахме, за да си купим предплатена карта, която да ползваме докато сме в Турция. Цените на самата карта не са високи, но се оказва, че могат да се ползват само на телефони, които са регистрирани в Турция. Ако телефонът не е регистриран, картата след 3 месеца го заключва. Ако искате да го регистрирате - плащате 600-700 турски лири(забравих точно колко беше). Проучването го прави съпругът ми, ако искате мога да го попитам за повече информация. Ние решихме, че не си струва за два-три пъти ходене годишно да харчим толкова пари и не си взехме.

# 95
  • Варна
Моля за помощ, ако някой знае откъде мога да намеря масло от черен кимион и масло от ленено семе. За лененото семе предполагам, че и по магазините ще има, но за черния кимион наистина не знам къде да търся! Благодаря!

Здравейте, масло от черен кимион може да се купи от много различни места. Обикновено във всяка дрогерия или билков магазин го има,  разфасовки от 250 мл. Цените са твърде различни, ще го намерите в диапазон от 30 до 48 лири, може и повече, зависи от грамажа. В магазините А101 го има в разфасовки от 50 мл за 6,75.
Ето на този линк може да видите снимки как изглежда
https://www.google.com/search?q=corek+otu+yagi&source=lnms&a … =1366&bih=657

# 96
Здравейте, масло от черен кимион може да се купи от много различни места. Обикновено във всяка дрогерия или билков магазин го има,  разфасовки от 250 мл. Цените са твърде различни, ще го намерите в диапазон от 30 до 48 лири, може и повече, зависи от грамажа. В магазините А101 го има в разфасовки от 50 мл за 6,75.
Ето на този линк може да видите снимки как изглежда
https://www.google.com/search?q=corek+otu+yagi&source=lnms&a … =1366&bih=657
Благодаря!

# 97
,Ние скоро гледахме, за да си купим предплатена карта, която да ползваме докато сме в Турция. Цените на самата карта не са високи, но се оказва, че могат да се ползват само на телефони, които са регистрирани в Турция. Ако телефонът не е регистриран, картата след 3 месеца го заключва. Ако искате да го регистрирате - плащате 600-700 турски лири(забравих точно колко беше). Проучването го прави съпругът ми, ако искате мога да го попитам за повече информация. Ние решихме, че не си струва за два-три пъти ходене годишно да харчим толкова пари и не си взехме.
Привет, мерси за включването. Попитай моля те, ако не представлява трудност. Няма логика по принцип да искат самия телефон да е регнат в Турция, защото сим-картата е важна, апарата няма голяма значка.
Проблем е комуникацията на английски... голям проблем.

# 98
Масло от черен кимион се продава в петък и събота на пазара. Иначе може да се намери и в билковите магазини. На центъра зная два билкови магазина. А масло от ленено семе има в Мигрос на щандовете с различни видове олио(масло).  
Този магазин е на центъра.

А другият е в покрития базар Али Паша отново на центъра.

# 99
Телефона ако не е разкодиран за тр, при първото ползване с карта получаваш смс, че телефона ще бъде бшокиран за тр след 120дни. И за 150-200лири сме разкодирали телефони, но не в Одрин. Предплатени абонаменти за интернет и телефония имат по 40-45лири. Сигурно има и други, но повече не съм се интересувала.

# 100
Масло от черен кимион се продава  в центъра на Синия пазар 250мл. за 15 лева. А вие за какво го използвате, че и аз чувам добри отзиви за него и мисля да си купя?

# 101
  • вкъщи
В аптеката също има. Днес оттам взех. На пазара нещо хигиената ми е съмнителна.

# 102
  • Пловдив
Масло от черен кимион се продава  в центъра на Синия пазар 250мл. за 15 лева. А вие за какво го използвате, че и аз чувам добри отзиви за него и мисля да си купя?
Вероятно за коса. В състава е  на доста козметични марки (сещам се за Маракеш, на първо четене).

# 103
Такааааа.. След мъдрене и чудена бая време (а нямах и паспорт), вчера направихме една разходка до Одрин.
За съжаление простотиите започнаха още от нашата граница. Ганьо си е Ганьо, независимо къде отива или къде се намира. Почнаха едни скандали на опашките на КА 'ти знаеш ли откога чакам', едни средни пръсти едно чудо. Не стига това, ами на последната проверка от турска страна, се редим на 1 колона и някъв турбо Ганьо се набръскал с бавареца и се заби по средата на опашката, надявайки се някой да го пусне. А мега отворената 'дама' до него не спираше 'давай, давай'..

Не знам при вас как е, но аз съм смесени чувства. Сигурно 99% от идиотски паркираните автомобили бяха с БГ номера, а повечето бяха и с пловдивска регистрация. На тоз големия петъчен пазар ми се стори по-мръсно от пазара на Столипиново в Пловдив. Цените предполагам са много ок, защото всевъзможни БГ търгаши тъпчеха дисаги и после ще има 'маркова стока' из маса магазини Simple Smile.
По пътя от този пазар към Марги аутлет-а има някакви големи купчини с боклуци, все едно минаваш през някакво гето. Аутлета ми хареса - кафенца, хапване, готина лимонада Simple Smile и още по-готини сладки изкушения. Джигер-а в едно от ресторантчетата 'Айдън' много ми хареса. Личеше си кога яде българин на масата - сметки и чупки за дреболии, масата - КОЧИНА и прочие. Интересно е, че имаше сервитьорка българка. Не разбрах дали е там за сезона или друго.

На павильона с лимонадата и сладкишите се оказа, че семейството на продавачката е от изселените преди време. Кадаифените фунийки с шам фъстък са чудесни. Жената каза нещо, което не се чува често - 'изкараха ни от страната, но България и българския не мога да ги забравя'.

Цените из магазините са ок, съдейки по думите на хората с мен (аз не съм много по обикалянето из безброй магазини и сергии).

На магазинчетата с препаратите за пране и прочие (срещу автогарата мисля или каквото е там), в това магазинче имаше много красива продавачка Simple Smile Simple Smile. Не разбрах само дали пича и е мъж или брат Simple Smile Simple Smile

След тях, в магазин-а за маслини, ядки и прочие, пак имаше българска реч основно и една лелка, която си мислеше, че Турция работи за нея..

Не разбрах движението по улиците какво го крепи и пази от тежки птп-та. Турците, а покрай тях и българите, шофират като абсолютни аборигени. Индийските кръстовища, които гледам на клипчета в тубата, ряпа да ядат. Никаква колегиалност, никакво спазване на знаци, маркировка и т.н. Ганьо много добре вирее в тая среда Sad

Следващия път, докато другите обикалят магазините, съм си набелязал местенца за папкане в Ераста и ще ги налазя.
Заредих на Total бензиностанцията, между Марги и Ераста. Цените в бензиностанцията по-ниски от нашите магазини, егаси. Явно сме много богати или много прости, че всички цени са ни по-високи..

Стана бая дълъг пост, сори, ако съм ви отегчил. Ако някоя майна ходи тия дни натам и има място и възможност за услуга, бих искал стекче Coca cola Light и няколко бутилки Fuze tea 1литър. Тоя чай у нас ми е сладък и малко блудкав, тамошния ми хареса. Да не говорим, че 1 литър е 4 лири.
Хубава вечер на всички Simple Smile

# 104
До колкото знам е полезно за имунната система, използват го за най-различни болести. Аз го приемах един месец всеки ден по една лъжичка, направих почивка няколко месеца и сега пак ще почвам. Има ефект. Взехмего от Синия пазар, защото ти го изцеждат пред теб, поне сме сигурни, че е чисто масло. Дадоха го за 40 лири.
zlatunka80, благодаря, намерихме го  това магазинче или някое подобно беше, но всичко открихме, което търсихме и ни беше поръчано.

Общи условия

Активация на акаунт