На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 27

• 93 548
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте, някой може ли да ми каже къде е петъчния пазар? Или координати да ми прати? Четох, четох тук, на на последното ходене не видях да има. Стигнах до борсите и нищо. И до колко часа е, преди към 13 часа стигнахме там.
Благодаря предварително!

# 586
В петък в 9 часа сутринта бяхме на Лесово и минахме за 3 часа. Прибрахме се в неделя през Малко Търново, минахме за 20 мин въпреки,че и нас ни върнаха на последната бариера. Къде е гишето, на което да отиде шофьора? На първото нищо не ни каза служителя, а на последното като ни върна митничаря, тъкмо направихме завоя да влизаме обратно на територията на митницата и той се размаха от кибитката да изчезваме. Та така и не разбрахме защо ни върнаха, добре че сте вие да разбера.
Съседното гише до това с паспортите е. А на последното гише преди бариерата нас дори не ни провериха при последното ни ходене.

# 587
  • там където се случват чудеса и мечтите се сбъдват
Здравейте!Някой може ли да ми каже от къде мога да си купя в Одрин,масло от черен кимион.Казаха ми ,че го правили само на улицата,но къде да търся ориентировъчно .
Прясно има на петъчния и съботния пазар,а бутилирано почти навсякъде.

Благодаря!

# 588
Момичета, отзиви за екскурзиите на Алина турс от Варна до Одрин? Коректна фирма ли са?

# 589
Здравейте, някой може ли да ми каже къде е петъчния пазар? Или координати да ми прати? Четох, четох тук, на на последното ходене не видях да има. Стигнах до борсите и нищо. И до колко часа е, преди към 13 часа стигнахме там.
Благодаря предварително!
Здравей!
Sinara се е постарала и е качила всичко важно като информация за Одрин в началото на темата на първа страница . Пазари, магазини, аптеки, GPS координати на важни места.
Петъчния пазар се казва ULUS pazarı ( Улус пазаръ) и се намира в края на централната търговска улица Saraçlar (Сарачлар ).

Последна редакция: ср, 23 окт 2019, 21:20 от zlatunka80

# 590
  • София
Извинявайте за нахалството, но на първа страница намирам това
"Големият пазар се провежда в петък, близо до борсите."
По това обяснение се опитах да го намеря, както писах - безуспешно.
Надявам се някой да се включи с по-подробно обяснение.

# 591
[/img]
Извинявайте за нахалството, но на първа страница намирам това
"Големият пазар се провежда в петък, близо до борсите."
По това обяснение се опитах да го намеря, както писах - безуспешно.
Надявам се някой да се включи с по-подробно обяснение.
Ако си ходила в Одрин,  знаеш централната търговска улица. Като стигнеш края й, прекосяваш улицата, по която се движат автомобили и там е петъчния пазар.
Влез в Гугъл карти, отиди на Едирне и в търсачката напиши Ulus pazarı. Ще те отведе автоматично там. Има опция Гугъл стрийт вю или казано на разбираем език разходка по улиците на града.
Ето края на търговската улица.

В дъното на улицата, където са такситата започва петъчния пазар.

# 592
  • София
zlatunka80, огромно благодаря Flowers Hibiscus

# 593
  • Пловдив

Петъчен пазар - трябва да се ориентирате
На влизане от КА не към центъра, а в дясно покрай реката и сте право на него неможе да го прескочите - много е голям
Само в петък и понеделник - другите дни е празен

# 594
  • София
Благодаря момичета, ориентирах се Simple Smile Аз мислех, че е до самата борса, а е трябвало още по улицата да продължим. Всъщност идваме от Истамбул, но от Одрин да си купя кори и разни неща, с които съм свикнала, а там не знам дали ще намеря.
Flowers Hibiscus

# 595
Здравейте! Някой знае ли дали в Одрин има магазин където мога да намеря обувки на турската марка Elite Goby?
Освен в моловете да ми препоръчате магазин/и за модерни дрехи?! Благодаря!

# 596
  • ВАРНА
Момичета, отзиви за екскурзиите на Алина турс от Варна до Одрин? Коректна фирма ли са?

Всички са коректни за еднодневните до Одрин - Но са живо убийство пътуванията с такъв тип формирана екскурзия до Одрин!   -  И всички еднодневки са в събота!  
А голямата  кирия е петъчния пазар!   -  и също и закрития пазар....който е всеки ден....но на тези еднодневните ти отпускат по час и половина за пазар - като те разтоварват до Селимие и се оправяш сам...който му е за първи път в Одрин и само за час и половина - не стигат за ниииищо! 
После те стоварват на перилната борса за 45 минути - където вече е доста скъпо и се мръщиш.

Тръгва се 03.30 ч.  от Варна и се връща в центъра около 00.30 часа и тепърва в полунощ си търсиш транспорт до квартала!

# 597
Не е еднодневна, а с една нощувка. Не бих издължала еднодневна. Става въпрос за петъчен пазар.

# 598
  • Ст.Загора
Не е еднодневна, а с една нощувка. Не бих издължала еднодневна. Става въпрос за петъчен пазар.

Според мен, всеки трябва да посети веднъж петъчния пазар , да си прецени сам за себе си струва ли си . Много голям пазар с много стока и еднотипна .

# 599
На мен не ми е зор специално за петъчния пазар. Била съм в Одрин, хареса ми и искам пак да отида, защото не смятам, че съм видяла всичко.

Общи условия

Активация на акаунт