Отговори
# 150
Бранди, в темата за ИР тъкмо чета, че е задължително да се направи обременяване за доказване на ИР и да се проследи инсулинът на 0, 60 и 120 минута. Само с Нома не можело да се прецени. Иначе аз не съм толкова запозната.

# 151
Честит Септември момичета! Бъдете здрави, много щастливи и обичани! Това е моя месец, рожденичка съм и го обичам, въпреки че носи есента. Дано се сбъдне най-голямото ни желание Gift Heart
Благодарение на Girlwithbaloon се сдобих и аз с една купчина ову тестове на One step, които тя най-мило ми подари Hug Heart
Не знам доколко са читави, но показват много бледа втора линия, а според приложенията ову трябва да ми е след три дни. Има ли нещо специфично, което сте забелязали в тези тестове? Мисля да си купя и други, но искам долу-горе да наближи овулацията. Иначе симптоми за наближаваща ову имам доста.
За ИР искам да попитам може ли да се установи само с НОМА тест или задължително трябва да се прави обременяване с глюкоза?

Дано да са ти на късмет! Специфичното за тези тестове е, че никога, ама никога тестовата черта не ми е била по-ярка от контролната. Винаги е била близка или еднаква. В месеца в който забременях правихме опити когато втората черта беше почти еднаква с контролната. Три дена подред :Д предните месеци правихме опити само в деня на О и после почивка,така бях чела.. а ние като цяло правихме опити през ден, два. 
Не знам как да сложа скрита снимка, затова се извинявам предварително..

# 152
Аз на цикъла с БХ видях сефте на тия тестове тестовата да е ярка. Явно е възможно понякога 😃

# 153
Понякога ИР се определя само от инсулин и глюкоза на гладно. При мен без обременяване се постави диганозата за ИР

# 154

Момичетааа честит нов месец, дано да се развеят много положителни тестове този септември! Пускам тука едно розово море ха дано 2 чертички да ми донесеее.

# 155
Момичета, днес ми се случи нещо странно. Не знам в коя тема точно да го споделя, ама като сте ми най-близки, ще си кажа на вас.
Днес една клиентка усетих, че много фамилиарничи с мен...Всъщност позната ми беше, ама мноооого трудно бих се сетила откъде я познавам, тъй като съм я виждала веднъж в живота и то в най-тежкия ми момент.
Жената ме попита как съм и започнах да се чудя откъде ми е позната...Не може да е от работата. Пък и какво я интересува как съм. Аз леко смутена и още по-смутена на последвалият ѝ въпрос „Помниш ли ме”....И тогава ми светна лампата, че това е акушерката от болницата, в която постъпих за кюретаж.
Как подяволите ме помни тази жена?!
Много мило се държа в онзи момент. Всъщност тя беше човекът, който ми помогна, разказвайки ми историята на дъщеря ѝ...
Ааа... и друго съвпадение, че тя се оказа съученичка на баща ми, а той е починал, когато съм била на 2. Името му е много рядко срещано, фамилията ми също и за нея не беше трудно да сметне 2 и 2 и да ми каже, че ме познава по име.
Единствената ни среща беше в онзи злощастен ден, никога другаде не сме се виждали.
Толкова ли е малка тази България?!
Със смесени чувства бях днес.
Хем мило, че ме помни, хем странно, хем облекчение. Не знам, не знам...Не знам и защо ви го споделям, но наистина се чувствам странно.

# 156
Честит нов месец. Пожелавам на всички хубави яйцеклетки и бързи, пргави спермита и най- вече много ползотворни срещи между тях. Чета ви все още, много си ме кефите. Пожелавам успех на всички.
Есен е. Идват дъждове, нека са двучертичкови

Борнче, кой знае. Може живота да е решил да ви срещне отново , скоро и този път да е с хубаво. Има медицински лица, за които не е просто работа, с която печелят пари. За някои това е призвание и влагат душата си в нея. Явно тя е такъв човек.

# 157
Милички,  ами мене сън не ме хваща,  а ужасно много ми се спи . Цял ден ми се върти в главата СПКЯ СПКЯ СПКЯ . Полудявам тотално , само четене в интернет , и като чета ,че жените се борят по 3 , 4 години лошо ми става. Преди малко прочетох , че при СПКЯ кистичките трябва да са 12 и повече на брои, но аз моите не мога да ги преброя . И на мен хормоните са ми добре с изключение на пролактина , които е 590 . Понякога искам да не знам толкова много и да няма толкова информация в интернет ,че вече тотално изтрещях. И между другото да попитам АГ ми каза да пия дуфастона от 16-ти ден,  а аз съм засичала О с тестове на 26-тия ден , не знам колко са верни ,през останалото време си бяха отрицателни, само тогава бяха положителни. А и съм с по-дълаг Ц . Не е ли рано от 16-ти ден ? (Казала съм и цялата информация , и пак реши да е от 16-тия ден) . Както казват хората, всичко стана ПАПРИКАШ .
Добре,  че ви има за да се оплаквам на някои ,които ме разбира! Гушшшшш 🤗❤

Редактирам  се за да кача снимки на Я .
Има ли някаква промяна според вас ?

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 00:01 от Neverstopdreaming

# 158
Милички,  ами мене сън не ме хваща,  а ужасно много ми се спи . Цял ден ми се върти в главата СПКЯ СПКЯ СПКЯ . Полудявам тотално , само четене в интернет , и като чета ,че жените се борят по 3 , 4 години лошо ми става. Преди малко прочетох , че при СПКЯ кистичките трябва да са 12 и повече на брои, но аз моите не мога да ги преброя . И на мен хормоните са ми добре с изключение на пролактина , които е 590 . Понякога искам да не знам толкова много и да няма толкова информация в интернет ,че вече тотално изтрещях. И между другото да попитам АГ ми каза да пия дуфастона от 16-ти ден,  а аз съм засичала О с тестове на 26-тия ден , не знам колко са верни ,през останалото време си бяха отрицателни, само тогава бяха положителни. А и съм с по-дълаг Ц . Не е ли рано от 16-ти ден ? (Казала съм и цялата информация , и пак реши да е от 16-тия ден) . Както казват хората, всичко стана ПАПРИКАШ .
Добре,  че ви има за да се оплаквам на някои ,които ме разбира! Гушшшшш 🤗❤

Редактирам  се за да кача снимки на Я .
Има ли някаква промяна според вас ?

Миличка, много е трудно да се каже дали има главоломна промяна, защото да ги броим е безмислено. Вижда се, че пак има доста кистички. Има тема за жени с поликистоза. Мисля, че там биха ти отговорили по-обстойно на въпроса за процедура и лечение. Ако питаш мен потърси мнения за Аг-та , които тесно се занимават с този тип проблеми. .
Доколкото знам в БГ се "лекува" с противозачатъчни, или поне доста АГ-та така процедират, но съм чувала за добри чуждестранни практики в тази насока с удивителни резултати.  Можеш да потърсиш овладяването как е и всичко е проба грешка. Едни неща действат добре на едни, други на други.
 Не чети кой, колко се е борил за дете. Имам приятелка с такова, а колко бързо забременя питай мъжа и . Сума ти време седя с глава между краката и питаше как стана. (още на 1-ви месец след като се загаджиха). Варианти и случаи колкото искаш. Може някой освен това да има и друго съпътстващо заболяване , други усложнения. Няма два еднакви случея и точна рецепта. Не се паникьосвай излишно.
Имам някакъв спомен ,че при поликистоза тестовете за ову не са достоверни, но нека и друг се изкаже по въпроса

# 159

Честит да бъде Септември. Ах как обичам този месец!! Вчера бях рожденичка, но не само за това. Обожавам падналите листа. Типлите дни и хладни вечери.
Още от дете се вълнувах, бързо ми омръзваше ваканцията. Дойдеше ли септември ни водеха на шопинг, нови дрехи, обувки, чанта.. ех, че беше хубаво.
Да не си помислите, че гола съм ходела през другото време 😂😂😂, не съм, ама много се вълнувах.
Сравнявам месеца с нещо ново, нещо което предстои, сякаш света се събужда. Аромата на лютеница и печени чушки по уличките на града. Ммммм добро утро момичета.
Размечтах се!
Нека бъде септември!

Ние сме в период на шракане, овулацията е тук някъде. Утре съм на преглед дали е минала.
Успех и много чертички през новият месец. Вече е хладно ще се гушкаме по често. 🤰🏻🤰🏻🤰🏻

# 160
Йоанка, честит рожден ден! Бъди много здрава, щастлива, обичана и с лекота сбъдвай мечтите си, но първо най-голямата! Wink
Ти описа точно моята представа за септември. И аз съм така развълнувана безпричинно. Grinning Нямам какво да очаквам този месец, но ми е топло на душата. Simple Smile

# 161
И между другото да попитам АГ ми каза да пия дуфастона от 16-ти ден,  а аз съм засичала О с тестове на 26-тия ден , не знам колко са верни ,през останалото време си бяха отрицателни, само тогава бяха положителни. А и съм с по-дълаг Ц . Не е ли рано от 16-ти ден ?

Рано е. Трябва след овулация, защото иначе действа като противозачатъчно. Консултирай се пак, ако трябва с някой друг, кажи че си с късна овулация. Може дуфастона да ти нормализира цикъла.

Аз ИР не знам много, момичета и аз съм нова с това, откриха ми го през май. От темата за ИР обаче разбрах че много доктори гледат само 2рия час, та Жасминче по тази логика твоето изследване ОК.
Йоана честит рожден ден, знаеш какво пожелавам Simple Smile

Много хубаво стискате палци - този месец имах овулация! С опитите също се справихме много добре!
Явно всички сме към Гърция, ние ще тръгнем към 6ти.

п.п. ще пусна обновен списък в сряда, давайте ако иска някой да го добавя или ако има промени на лични съобщения.

# 162
Neverstopdreaming, аз съм с СПКЯ ... Моята лекарка не ме лекува с хормони, през последната година съм пила два пъти.. веднъж ноември, за да ми спре Ц, т.к ми беше 15 дневен. И веднъж през март, за да го предизвикам. Т.к имах 80 дни без Grinning
Изписа ми инфолик комби 2*1, хром, започнах диета и спорт...
П.С моите яйчници бяха по-зле от твоите, една докторка преди тази АГ ме пращаше на операция и каза, че тази година няма да забременея.. и аз като тебе с  съм с късна О и дълъг Ц, не знам дали бих пила хапчетата точно преди О, винаги може да се съветваш с друг лекар, но пък щом ти е казвала, че няма да имаш проблем, да не те объркам..

Честит рожден ден на рожденничката, да си жива, здрава и много щастлива! И аз съм септемврийско бебе и имам сантименталност към месеца Blush

# 163
  • Варна
Добро утро, момичета! Нека да ви е на късмет новият месец!
Never, не знам в кой град си, но проучи и потърси, и друго мнение. Дуфастон преди О. може да я подтисне, а ти споделяш, че при теб е след 16-ти ден. Има начин да повлияеш на СПКЯ и е важно да се разбере, дали става въпрос за СПКЯ или ПКЯ, защото има разлика.
Момичета, случайно някоя от вас да си е поръчвала от ръкавиците, които измерват влагалищното PH ? Много ме изкушават мен, особено след като PH -то ми е нарушено, то е ясно, че бебе няма как да стане, докато не се нормализира.
За пробиотиците да споделя, че се чувствам много добре, откакто приемам. За съжаление в последните години изпих много антибиотици покрай боледуванията на синът ми, все едно и аз ходя на детска градина ...
И още един въпрос имам 😁 Откъде си поръчвате тестове за О. и за бременност? Ползвала на Клиър Ову и Лейди тест, доволна съм, но ми писна всеки месец да давам толкова пари, че и за ЧХГ тестове ... Всеки път започвам да се тествам на 11-ти ден след О., тъй като съм с тромбофилия и е много важно да разбера веднага, ако има имплантация, за да започна с инжекциите.
След БХ не е необходимо да се чака дори и един цикъл. Все пак няма нарушаване на лигавицата, няма инструментална намеса, не е нужно време нито за физическо, нито за психическо възстановяване. Имала съм БХ преди да забременея със синът ми, тогава се оказа, че съм с нисък прогестерон и приемах следващите месеци Утрогестан след доказана О.
Успешен ден на всички!
П.С. Борн, мило е, че те помни жената. Много е хубаво да срещнеш разбиране и подкрепа в такъв момент!

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 10:24 от Arven_89

# 164
Йоанка, честит рожден ден! Бъди, здрава, щастлива, обичана и нека късмета винаги бъде с теб! 🎂💐

Невър, може би иска да ти регулира О. При мен така се беше получило - с дуфастона я докарахме да е между 13 и 15 ден. Съответно от първия месец, в който док каза, е ще е в този период забременях. Ако пък не си сигурна винаги можеш да отидеш за 2ро мнение. Успех! 😘

Общи условия

Активация на акаунт