Отговори
# 165
Добро септемврийско утро и от мен, прекрасни:heart_exl:Heart ExlHeart Exl

Йоанна, чести рожден ден (с малко закъснение) Hug Бъди здрава, влюбена и съвсем скоро - МАМА Kissing Heart По въпроса с пробиотиците, аз приемам ето тези: https://apteka.framar.bg/30044261/%D0%BC%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8 … D0%BE%D1%80%D1%81 и съм много доволна, защото ми беше писнало да ми изписват глобулки и медикаменти само заради течението, което ми се появяваше след овулация, а иначе не съм имала никакви симптоми като парене или сърбеж No Mouth Цената им в аптеката е около 40 лева, но мисля че си заслужават всяка стотинка.

Атана, виж колко хубаво се подрежда всичко при теб - удовлетворението да бъдеш оценен в професионален план, предстоящата мечтана сватба, а след това ти желая да дойде и бебешочето (а защо не и преди сватбата Smirk).

Блекче, за тази кистичка, където са ти я открили, не я мисли въобще... Стигнах до заключението, че в днешно време, с тези високотехнологични апарати се стига до предиагностициране. Едва ли не улавяме промени в телата си преди те самите да са разбрали какво се случва, а трябва да им имаме повече доверие (естествено като им предоставим необходимите условия за самолечение - спокойствие, сън и витаминозна храна) Hug

Невърче, за поликистозата не мога да изкажа мнение, но за четенето по форуми и психясването - е, и аз съм там Grinning Не спирам да чета за Хашимотото и бременността, и въпреки че имам зелена светлина да правим опити (ТСХ 2.4), то пак chicken out-вам... Ще си чакам да падне под 2 и тогава ще започнем, а и този месец нещо и гърло ме боля по време на овулацията и хич не ми беше до щракане... Оф, още един месец без опити, но явно така е трябвало да стане 🤷

# 166
Йоанка, и от мен честит рожден ден на патерички. Бъди здрава и усмихната и нещата ще се наредят.
За поликистозата- сори, никаква идея. Може би е добра идея да пишеш с момичетата от другата тема, те ще знаят повече.
Атана, вчера не те споменах- сори! Винаги съм твърдяла, че да си харесваш работата е едно от най-големите постижения на човека. Аз почти не познавам хора (включвам и себе си), които да са ок с работата си и истински да се енджойват, като тебе. Бъди успешна и все така упорита! Такива приятни моменти и удовлетвореност носят други хубави неща- може би следващото ще е бебе.

И аз имам ВЪПРОС!!!! МОЛЯ ЗА ПОМОЩ!
Нали ви казах, че ми капе косата. Реших да пробвам бабена рецепта с лучец и сега косата ми смърди на .....! Мих се 3 пъти снощи, различни шампоани и балсами, мазах се с лимон с есеншъл ойл, после апъл сйдер оцет с есеншъл ойл, оставях да стои и ПАК! Смърди, не се трае! Не знам какво да правя, помогнете ми! Знам, че поне една от вас е правила такава тъпотия и след това си е патила. Ще се ГРЪМА! Днес бях с качулка в метрото, за да не избия тълпата Sob

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 16:43 от Анонимен

# 167
Но при установяване на бременност се спирал. Това, което прочетох в интернет за забременяване и износване на бременност с ИР, не ме зарадва. Но с терапия всичко става.

Оп намерих си препоръките от др Начев. Но пак казвам аз съм (бях?) с много напреднало ИР. Аз го разбирам като забременея веднага да отида за преоценка.

Джули не знам съжалявам.

# 168
Дами, аз съм в чуденка. В сряда ще пускам LH, FSH, E2 и искам да пусна АМХ + Инхибин В, за да проверя ЯР, обаче много ми се свидят едни парички. 110 лв. са в пакет последните 2. Хем искам с готови резултати да ходя на преглед и не ми се чака, хем може да няма нужда.
Иначе, госпожата пак дойде. Поне не ме изтормози много. Наесен с песен.

# 169
Мег, защо вместо този измислен инхибин Б, не отидеш да ти преброят антралните фоликули? Може и да ти е по-евтино, не знам. Жипиту не може ли да ти ги изпише?

Ив, кога ще правиш теста? На розовото море ли се пада да препикаеш?

# 170
Джули, и аз не знам какво да те посъветвам. Но съм чувала, че есенно време косопадът се увеличава и става забележим. Уж било нормално. Другото, за което се сещам, е хормоните..
Невърче, и аз го имам този синдром. Ще се радвам да обменим информация. няма да се предаваме
Меги, аз бих изследвала пролактин, тестостерон и ИР вместо инхибин и АМХ на първо време. Нещо за витамин Д ми се мерна някъде из статиите, че имал отношение към АМХ. Та при дефицит на вит.Д и изследванията не са реални.
А ти нали сега пиеш капки, за да го увеличиш.

# 171
Тестостерон ще пускам, заради пъпчасването, а пролактин изследвах скоро и е малко над средата на нормата, не знам дали пак да пускам, пък той трябва да е на чист ден.
Искам да съчетая всичко възможно за 3ти ден от цикъла, за да не се налага да чакам следващия.
А за ИР ще ми трябва малко повече време, предполагам (или не?), за обременяване с глюкоза. Седмица преди това трябва подготовка, да не се приемат въглехидрати и т.н... Това смятам да го направя след съгласуване с лекар, че не е само да те боцнат, да пийнеш глюкоза и пак да те боцнат.

Ще пусна само  ЛХ, ФСХ, Естрадиол и Тестостерон, тогава. Пък доки, каквото реши след това. Ще чакам, какво да правя.

Джулка, и аз не знам кое е по-добре, честно казано. Ще видим след 2 седмици какво ще ми препоръчат.

# 172
  • Plovdiv, Bulgaria

Аз ИР не знам много, момичета и аз съм нова с това, откриха ми го през май. От темата за ИР обаче разбрах че много доктори гледат само 2рия час, та Жасминче по тази логика твоето изследване ОК.

Това, което аз знам за ИР, че е хубаво да се видят резултати и на гладно, на 60та след глюкозата и на 120та. Моя инсулин например на 120та минута се качва и това нямаше да се разбере, ако нямаше и 60та минута. Някой пък имат добри резултати на гладно, но след обременяване се вижда проблема.

Доста ме болят мен яйчниците, дори като кихна, а имам поне 6 дни до цъкъл.. Доста неприятно чувство. Детето си дойде от село, почти цяло лято беше там, та сега съм си вкъщи да се погледаме малко Simple Smile

# 173
  • София
Здравейте, момичета! Здравей, септември!

Йоана, честит рожден ден и от мен, с леко закъснение! Пожелавам ти здраве и щастие!

Меги, и аз бих изследвала серумните нива на вит. Д и Б12. Пролактин + хормоните на  щитовидната жлеза, ако не си ги изследвала скоро, също е добра идея да пуснеш. Със смесени чувства съм към АМХ и Инхибин Б, затова... Grinning

Атана, много хубаво, наистина, е да намериш призванието си в професионален план! Някак си дава чувството за пълнота, сякаш животът е по-подреден, а така повлича и останалите аспекти със себе си Simple Smile

Арвен, относно pH-то на влагалището, не съм го тествала, но подозирам, че там не съм много гостоприемна Grinning На тази мисъл ме навява фактът, че след почти година опити без резултат, забременях в месеца, в който използвахме специален гел/лубрикант. Та си мисля, че имам някакъв проблем с ЦС или pH-то на влагалището. Струва си да се провери.

След кюретажа пих Омнибиотик заедно с антибиотика, който ми изписаха. Доста бях доволна от него, пих го 1 месец, направих още един месец почивка и мисля отново да го почна. Този, който Рени е пуснала, също изглежда добре. Сещам се, че някъде ми попадна и един, който е специален за влагалищната флора, ще го изровя.

Аз да се похваля. След като доки ни даде зелена светлина миналата седмица, бяхме решили да се пазим още един месец, за да станат пълни три от кюретажа, ама... сърце юнашко не трае, та вече си правим опити. Не много целенасочени, де, няма да следя нищо за сега. Но от другия месец мисля да вмъкна и гела към бойния арсенал, пък да видим Simple Smile

# 174
  • Варна
Борн, да ти кажа честно, на мен освен филми, друго не ми докараха изследванията на АМХ и Инхибин В. Моето АМХ беше ок, но Инхибин В беше 75, 4 при реф. ст-ти от 40 до 200. Еййй, като ревнах на 27 г., че не са ми качествени яйцеклетките, а и ФСХ беше тръгнало към горна граница - това беше Декември 2017 г. После се оказа, че съм със сериозен дефицит на вит.Д, с анемия и всичко това влияе и на тези изследвания ... Тогава 2018 г. Март месец бях при д-р Калчев ( репродуктивен специалист е в София), каза ми да не обръщам внимание на изследването, защото съм с яйчник и малко от другият все пак, и няма как да са 100 % реални резултатите при мен, че е по-важен броят на антралните фоликули и да си попълня дефицитите в организма.

# 175
Меги, не е нужно да избягваш въглехидрати за да направиш обременяване с глюкоза. Ако го направиш може да не е коректен резултата. Храни си се нормално, предната вечер не преяждай и на сутринта си направи изследванията на гладно. Важно е да си в покой по време на изследването.

# 176
Честит рожден ден на всички момичета,на патерици.Пожелавам ви да сте много здрави,щастливи и да сбъднете своята мечта,в най скоро време🎂🧸❤
Джули по повод лука😁Аз съм фризьор и да ти кажа,че сега започва сезона на косопада,аз лично се мия от няколко години с шампоан с чесън(не мирише) и хининова вода,нямам грам косопад.А най-полезното нещо е коприва с ракия,ако искате ще ви кажа как се прави,на доста хора помогнах😁😁😁А лука няма отмирисване,след няколко измивания ще се отмирише.
Пожелавам ви хубав ден❤

# 177
Iv, четох сега Sad Някои момичета си ходят вмирисани по 1- 2 месеца, ще се гръмна! Моля те, прати ми този шампоан с лук и хинин на лични, трябва да е без сулфат, защото съм след кератинова терапия, което също допринася за този проблем... Сори за спама, момичета.

И от мен хубав ден Simple Smile

# 178
Здравейте момичета
Джулка, не съм правила тази глупост с лука, а съм го мислила не веднъж, имам приятелка, която всяка късна есен го прави, но климатът тук е друг (при вас е доста по-влажно и мокро). От нея знам че трябва да се избягва навлажняването на косата навън, изпотяване и т.н., в смисъл че ако те навали дъжд и мирише много, но за отмирисване мисля че няма лек за момента, само ще си се отмирише до няколко седмици.
Меги аз съм против за АМХ и Инхибин, изследвала съм ги преди 1 година и после при репродуктивната ми се накара че няма смисъл от тях и само се дават едни пари, а другото което ми каза, че не я интересува Инхибин Б, колкото ФСХ, така че моя съвет е изследвания (особенно по-скъпите), след лекарска препоръка и то репродуктивна.

# 179
Джулка, баба ми едно време вареше на сестра ми коприва и после тя си миеше косата с водата от копривата. Тя още в пубертета имаше сериозен проблем с косата. Добре, че е рунтава и гъста 😂, та не ѝ личеше. Помогна ѝ тогава. Ама, сега къде ще търсиш коприва, не знам. Пробвай с някой шампоан, който съдържа.

Дефицит вече нямам на Д и б12, ама не са в добри стойности още, а ги приемам от март месец. Ще обсъдя с доки и това.

Общи условия

Активация на акаунт