Отговори
# 705
Аз съм ви споделяла, че бях забременяла миналата година. Как е станало идея си нямам (пазехме се с прекъснат полов акт) бяхме си заедно с ММ, сгодени, абе изобщо всичко беше точно, да обаче бях взимала много силни антибиотици и то в продължение на месеци и нямаше как да задържа бебето. Решихме, че следващия път всичко ще е наред и ще е планувано и изобщо идилия. Купихме си жилище, подредихме си живота, обаче бебето не идва. И тук са моите терзания от една страна се успокоявах, че щом веднъж е станало пак ще стане, но с всеки месец усещам как започвам да ставам и аз все по-песимистична "а ако не стане?'" а ако това ми е бил шанса и съм го изпуснала? "" а ако нещо от кюретажа няма да мога да забременея пак? " Гледам като ми дойдат тия мисли в главата веднага да ги отпращам, но подсъзнателно ме е страх. Не знам в каква връзка го написах, но ей така да го споделя с някой.. П. С и аз мрааазя да чакам, но живота явно иска да ми даде урок да съм търпелива..

# 706
Аз не искам да повдигам темата за аборта по желание в тази тема точно. Само ще кажа, че преди го разбирах, дори мислех, че бих го направила ако се “наложи”. Сега след като имам дете, дори едничката мисъл ме влудява и всячески се опитвам да мисля за друго и да я изтласкам.
Какво да кажа...съдби много, дано има много желани, обичани деца тук.

# 707
Аз не искам да повдигам темата за аборта по желание в тази тема точно. Само ще кажа, че преди го разбирах, дори мислех, че бих го направила ако се “наложи”. Сега след като имам дете, дори едничката мисъл ме влудява и всячески се опитвам да мисля за друго и да я изтласкам.
Е то не беше точно по желание, но както и да е.

# 708
Е то не беше точно по желание, но както и да е.
Аз не визирах точно теб, но думата аборт веднага ми асоциира тези мисли...
Така или иначе това е много личен избор, не исках да звучи сякаш осъждам подобно решение. Дори да е така при някои обстоятелства, вобще не ми е мястото да се правя на господ. Simple Smile

# 709
Момичета, от дни не мога да спя- само мисля и премислям дали да пускам ДНК анализа за генетичния тромбофилии. Хем искам, хем ме е страх какво ще излезе. Не знам психически дали съм готова да понеса "диагнозата", дали при проблем съм готова да съм 9 месеца на инжекции. Мислех, че след посещението на АГ ще ми се изясни, но тя само смотолеви, че някои имат една безпроблемна бременност, а после 2,3,4 аборта и чак тогава се сещат за тези изследвания.
Въпросите, които ме тормозят, са хиляди.
Ако го направя и излезе, някоя тромбофилия- не знам как ще го понеса.
А ако не го направя и забременея и , не дай Боже, се случи нещо- ще се обвинявам, че не съм обърнала внимание. На страшен кръстопът съм.

# 710
Момичета, от дни не мога да спя- само мисля и премислям дали да пускам ДНК анализа за генетичния тромбофилии. Хем искам, хем ме е страх какво ще излезе. Не знам психически дали съм готова да понеса "диагнозата", дали при проблем съм готова да съм 9 месеца на инжекции. Мислех, че след посещението на АГ ще ми се изясни, но тя само смотолеви, че някои имат една безпроблемна бременност, а после 2,3,4 аборта и чак тогава се сещат за тези изследвания.
Въпросите, които ме тормозят, са хиляди.
Ако го направя и излезе, някоя тромбофилия- не знам как ще го понеса.
А ако не го направя и забременея и , не дай Боже, се случи нещо- ще се обвинявам, че не съм обърнала внимание. На страшен кръстопът съм.
Давай смело! Много по-добре е да знаеш и дори да има нещо да се взимат мерки.

# 711
Пускай ги, няма да сбъркаш - само ще са ти от полза. Аз бях пред същата дилема, но ги пуснах тогава.
Нямам аборти, но сестра ми има открита тромбофилия (без аборти и тя) и заради нея реших и аз да пусна. Не съжалявам..
Поплаках в началото като разбрах, че имам мутации, признавам, че и сега много ме е страх, но вярвам, че е по-добре човек да е информиран.
Моят АГ веднага ми назначи терапия, каза , че няма намерение да чака да имам 2-3 аборта, за да ми назначи терапия при положение, че 2.6г съм го чакала това бебе 🧐

# 712
  • София
Sunshine9051, мерси !
Но НДК ми е бая далечко... А какво значи добра за хормони ? Нали все е лаборатория, или не е така Rolling Eyes.
Каза да пусна FSH, LH, антимюлеров хормон и още два, които не мога да разчета на листчето Grinning.

Ами, Рейв, по мое скромно мнение не всички лаборатории са читави. На Кандиларов и Бодимед казват, че са им най-добри апаратурите и съответно най-добре калибрирани. За фини хормони като тези - това си е важно. Като ще си даваш парите, гледай да ги дадеш за качествена услуга. Повечето АГ/репродуктивни не се кефят много например на Рамус, а аз наскоро четох и статия за тях, че масово изкарват сгрешени резултати и са затворили няколко вече ... 😬
В никакъв случай не искам да звуча осъдително, обаче аз в тая борба съм ходила до другия край на София , когато се налага, в колкото часа се налага и х 2-3 часа съм висяла пред лекарски кабинети.
Като трябва да се направи веднъж някакво изследване - отиваш и го правиш на място, на което ще е най-акуратно. Simple Smile

Иначе по темата за децата и мъжете - сега мога без деца, но не и без мъжът ми. Когато живот и здраве се роди бебето, едва ли ще мога да го кажа. Детето е най-важното нещо за една майка, но това няма как да го разбере една жена докато не стане майка..

Например сега, бия ежедневно инжекциите, боли ме, целия ми корем е син, понякога се убождам зверски, текат ми сълзи...знам какви рискове за своето здраве поемам биейки клексана и пак го правя -  за да може бебето да е добре, да има шанса да се роди живо и здраво, защото всичко друго няма значение, ако накрая детето ти спи до теб Simple Smile

И аз не исках да звуча сякаш мрънкам или се оплаквам, не ми е проблем да отида където трябва и да чакам колкото трябва, просто утре съм и на работа...  09.30 трябва да съм на линия, а Кандиларов видях, че отварят от 08.30... в същото време мнооого ми се иска другата седмица да отида с всичките изследвания накуп !
Но ти си права... Ще опитам за утре, щом е най-добре там /имам ти пълно доверие Kissing Heart/, ако не успея, ще остане за другия месец и това е.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 18:48 от rave

# 713
Чакайте да се намеся малко по темата, може да е полезно... Знаете историята ми. 2 аборта, последваха редица изследвания и само една нискорискова мутация на тромбофилия. След срещата ми с д-р Сигридов миналата седмица, той веднага отсече, че реално аз нямам проблем  с тромбофилията, предвид възрастта ми и състоянието на бебето и моето в момента. Каза, че много по-вероятна причина за абортите ми е двурогата матка, при което аз: А? Кво каза? 🤔 Ами никой от няколкото лекари, при които съм ходила до момента и са ми пуснали една камара изследвания не видя тая пуста двурога матка! Съответно понеже приемах прогестерон трябваше да го спра и да пусна изследвания днес. И познайте, оказа се че изобщо нямам нужда от фракси, дори съм алергична, а кръвта ми е май доста поразредена вече... Общо взето 3 месеца бодене, може би напразно. Та дории да ви излезе някаква мутация, това не е гаранция, че имате нужда от терапия и това е правилното решение. Нещата просто се следят и се преценява според случая... Дори доста лекари твърдят, че ранните аборти няма как да са от тромбофилиите. Причината трябва да се търси някъде другаде. Съвета ми е, ако се притеснявате, пуснете си ги, за да знаете, но не се плашете, че ако излезе нещо, на всяка цена ще сте на фракси! Плюс това аз нищо страшно не виждам в поставянето им, нито боли, нито е голяма и лоша иглата. Мини вампирче, а ако е нужно и помага на бебчето ви с кеф ще си го поставяте. Дано все съм била полезна на някого тук. 😊❤

# 714
Хаха, точно така, въртим сучем и пак сме чакащи, у форума.
Форумът за мен поне е ценен, защото ми дава утеха и съвети от други жени в сходно на моето положение.  Носи ми надежда.
Но дори и само да ни накара да осъзнаем за какво да сме благодарни в живота си - това е много. Всяка от нас е уникална със своята история и всяка си прави своите изводи, четейки опита на другата. Нека да е виртуално или имагинерно, на мен тази подкрепа ми е нужна и ценна, и съм благодарна и на всички вас.

Изпращам ви поздрави от мястото, на което сме. Най-накрая се затопли и си подадох носа навън.

# 715
Много благодаря за отговорите, момичета!

# 716
Цоп, в новата тема Simple Smile

Кийп, много пийсфул изглежда, ай лов ит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт