Отговори
# 690
HeartpulseRageRageДжули, да не съм течула да казваш повече, че няма да имате дете. Даже не си го и помисляй Rage

Вярвай, внуши си, ако ще бъди налудничево вярваща, че ще стане.
Казвам ти това от позицията на човек очакващ детето повече от 6 години. Не съм се отказала да вярвам и да се надявам. Не ми е помогнало както знаете до този момент, но иначе щеше да ми е по-тежко.

В момент на отчаяние веднъж казах на съпуга си: "Дори и да нямаме дете, аз съм щастлива, че имам точно теб."

За мен философията по темата дете е следната: Когато ми е писано да бъда майка да не пренебрегвам съпруга си по никакъв начин. Той ще е винаги до мен, докато детето, като порасне и ще ни изостави Smiley Предполагам, че двата вида любов (към детето и мъжа ми) ще са различни, така че никога не бих степенувала любовта към единия или другия.

Имате страхотни предложения за новата тема. Чакам я с нетърпение Heartpulse

# 691
Rave док ми я даде заради инсулинова резистентност , ВМ-НВХ така се казва. Плюс 3 месеца ОК и инофолик комби, хормоните са ми бозица Simple Smile т.е. доста разбъркани. На контролен преглед декември и надявам се без ОК вече.

# 692
Джули, искам да ти кажа, че и аз така се чувствам повечето време. Наистина. Но съм сигурна , че си имаш своите поводи за радост и благодарност-наблегни на тях. Знам, че звучи клиширано, но всеки носи своя кръст и това, че се бави едно бебе , и бял кахър на фона на всички евентуални несгоди в живота.
Пример-на моя близка приятелка детето се роди с тежко заболяване, имаше риск да е със забавено развитие , оперираха му мозъка на 5 месеца и засега слава Богу се развива добре. Всичко понесе мъжки.
Вярвайте или не, има жени по и над 35 все още без партньор в живота. За мен гова е по-големя мъка от тази, която ние изживяваме. Двама сме, здрави сме, не сме престарели ехее, знам, че ще се случи. Женени сме от 4 години, така че година и 9 месеца не е толкова време Wink))
И ако ти е толкова криво , не бави инвитрото. Че е то не е универсално решение-чакаме, разчитаме, а то вземе че и там не стане.
Няма ли как да го направиш в Бг? Тук става и по -бързо и по-евтино.
Да ви кажа мен какво ме спира още от същинското, стимулирано инвитро - страховете как ще повлияе на собственото ми здраве и надеждата, че ще се случи по ест.път.

# 693
Джулс 🤗 никога не губи надежда ... бебето ще дойде , но явно по-бавно отколкото ни се иска ... Знам , че е трудно , аз и Скорпи сме в темата от 2015 . Знаеш ли колко момичета изпратихме , колко чужди + видяхме , колко пъти темата се напълни и изпразни , а ние сме като статуи в нея ... и въпреки това , не губим надежда , че един ден нещата ще се случат . Макар надеждата да намалява с времето , все още тя ни крепи ❤

# 694
  • София
Момичета, да се отчета.

Док ме вика след седмица на фоликулометрия.
Относно тестовете за овулация - не били изобщо надеждни.
Иска дотогава да направим и спермограма.
Каза, че утре ми е последен шанс за този цикъл да пусна хормони, ако не - ще остане за другия месец, така че ще се постарая да свърша и това. Сега ще търся лаборатория, която работи в събота.

Това е... За пръв път ходя при него, всичко мина доста телеграфно, общо 15на минути, но се надявам, че като има готови изследвания, няма да е така пестелив словом.
Каза, че това са трите основни стъпки, и съм доволна, че ще можем да ги отметнем наведнъж.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 16:14 от rave

# 695
Arven , андрофлор ли правихте в Геника? При ММ Март и Април бяха кофти изследванията там, явно това беше причина и за ниския % морфология. Той изкара два курса АБ - 10 дена вибрамицин и 14 дена лефлокс. После СГ му беше по-добре и две месеца след това нещата се случиха. Но те разбирам защото и аз се бях отчаяла много 😬 При мен беше излязло всичко чисто, а при него - проблем 🤷♀

По темата “защо бебето се бави и защо все на мен” - и аз съм била там над 2 години. Осъзнах, че самосъжалението няма да ми помогне. Осъзнах обаче и нещо друго - че без деца мога да живея, но без ММ - категорично не!
За мен това е най-голямата трагедия в живота - да нямаш спътник и партньор в живота , да си сам и да умреш сам - да няма на кого да опаковаш един подарък, ей така, без повод 😥
Децата ще дойдат, вярвам, че всяка двойка може да има деца - с асистирана репродукция или не. Бях чела някаква статистика на СЗО , че 98% от двойките ще заченат своето дете по ест.път в рамките на 4 години (че какво са 4 години от живота?!?🧐) Останалите 2% ще им се наложи да прибегнат до асистирана репродукция. Тъй като моята племеница е ин витро бебе съм доста сантиментална към “бебетата в епруветка” 😍

Рейв, Кандиларов до НДК работят в събота и са добри за хормони Wink

# 696
Sunshine9051, 100% Hands Plus1
Гига лайк Grinning

# 697
Да, Да, Да, sunshine. Без дете мога , но без ММ - не!!
Прегръдки HeartHug

# 698
Дали мечтая?! мечтая и още как! непрекъснато си представям много конкретни ситуации с бременност, с бебе и порастващо детенце. Не само мечтая .. планирам! Може да са ми много криви сметките и да ме съкруши неуспехът, но такава съм аз. Почивка си запазваме година напред, тъй като сме голяма група и после е невъзможно да си намерим места.. Е, този път вместо стандартното студио запазих апартамент. Може и да се окаже, че ще сме си пак същите обитатели, но на по-широко Rolling Eyes

Относно яда, че нещо не е наред. Умишлено не съм разказвала цялата драма покрай мен, за да не плаша бъдещите мами (каквито са всички тук). Това, което ми се случи е някаква минимална стойност в статистиката и самия факт, че аз съм пак тук и се "редя" за бебе означава, че смятам, че просто съм оцелила много къса клечка. Моят яд е още по-голям, защото мен ме "развалиха" докторите. Сега дори да забременея, шансът да износя бебе не е много голям. Ако трябва да махна здраво бебе и да не мога да имам други деца, заради нечия грешка... говорете ми за яд. Крепи ме някаква огромна надежда, че онзи, мъничкият шанс да стигнем до щастлив финал ще надделее. Hands Pray

# 699
  • София
Sunshine9051, мерси !
Но НДК ми е бая далечко... А какво значи добра за хормони ? Нали все е лаборатория, или не е така Rolling Eyes.
Каза да пусна FSH, LH, антимюлеров хормон и още два, които не мога да разчета на листчето Grinning.

И аз смятам, че да си сам, е най-голямата трагедия.
И това като се има предвид, че съм си темерут и в голяма степен саможива.
Имам позната, знаем се от 20 годишни, та още откакто я познавам, тя беше твърдо решена, че не иска деца... Така е и до днес, даже се хвали че нежеланието й за дете се засилва с всяка следваща година. ОК, това го приемам, не всяка жена иска да бъде майка... Обаче
на всичкото отгоре и мъж не ще, по мое мнение си е мъжемразка, за тези всичките години имаше само една връзка, човекът я носеше на ръце, умираше за нея, но тя направи всичко възможно да се разделят...
Сега е на 34, постоянно обяснява колко й е добре, обаче аз твърдо вярвам, че един ден ще се усети... Но ще е късно.

По другата тема едва ли мога да давам съвети, тъй като самата аз напоследък съм се сдухала. И това на фона на нашите 10месечни опити, които са смешно време в сравнение с някои тук.
Може би от всичко изписано, най-правилно е това - да не се отказваш.
Естествено, или в епруветка, та дори и осиновено - мечтата ще се случи.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 16:52 от rave

# 700
Ни ма бийте с камъни, не знам какво ще кажат момичетата, които вече имат деца, но аз като прегърна дъщеря ми и....без всеки един човек на тая планета мога да живея, но без нея НЕ. Не искам да звучи сякаш не обичам мъжа ми, или майка ми, сестра ми, баща ми. Обаче детето ми е над мен дори. Друг е въпросът, че не помня какво съм мислила преди да я има. Аз я пожелах и тя стана веднага. Откакто съм в тази тема се чуствам толкова благодарна. За детето ми и за вас, че ми отваряте очите. Иначе щях да съм една от многото, които в ежедневието забравят какъв дар имат.

# 701
Ще се включа набързо,понеже от няколко дни,както споделих се успокоих и си позволявам да се зарадвам-макар да пазя винаги страх.Просот се случва.Аз не забравям какво ми беше и как си задавах въпроса-защо не става,кога ще стане,дали ще стане...Тогава ММ и сега винаги ми казва с усмивка-Всичко ще бъде наред!И точно това имах и имам нужда да чуя.Това ме е успокоявало,като видя,че близките ми са спокойни.И преди мечтаех,сега от онзи ден съм по-смела и паралелно със страха си разглеждам неща и си мисля.Няма нищо лошо човек да визуализира мечтите си.Simple SmileПожелавам Ви да се случат по-бързо нещата,особено на познатите лица,откакто започнах да чета и пиша във форума.Трябва да си бъдете опора,за да не пада духа.Прегръдки!Пускам син прашец над Вас!

# 702
Sunshine9051, мерси !
Но НДК ми е бая далечко... А какво значи добра за хормони ? Нали все е лаборатория, или не е така Rolling Eyes.
Каза да пусна FSH, LH, антимюлеров хормон и още два, които не мога да разчета на листчето Grinning.

Ами, Рейв, по мое скромно мнение не всички лаборатории са читави. На Кандиларов и Бодимед казват, че са им най-добри апаратурите и съответно най-добре калибрирани. За фини хормони като тези - това си е важно. Като ще си даваш парите, гледай да ги дадеш за качествена услуга. Повечето АГ/репродуктивни не се кефят много например на Рамус, а аз наскоро четох и статия за тях, че масово изкарват сгрешени резултати и са затворили няколко вече ... 😬
В никакъв случай не искам да звуча осъдително, обаче аз в тая борба съм ходила до другия край на София , когато се налага, в колкото часа се налага и х 2-3 часа съм висяла пред лекарски кабинети.
Като трябва да се направи веднъж някакво изследване - отиваш и го правиш на място, на което ще е най-акуратно. Simple Smile

Иначе по темата за децата и мъжете - сега мога без деца, но не и без мъжът ми. Когато живот и здраве се роди бебето, едва ли ще мога да го кажа. Детето е най-важното нещо за една майка, но това няма как да го разбере една жена докато не стане майка..

Например сега, бия ежедневно инжекциите, боли ме, целия ми корем е син, понякога се убождам зверски, текат ми сълзи...знам какви рискове за своето здраве поемам биейки клексана и пак го правя -  за да може бебето да е добре, да има шанса да се роди живо и здраво, защото всичко друго няма значение, ако накрая детето ти спи до теб Simple Smile

# 703
Аз просто съм си песимист по припода, въпреки че винаги ми е бил ок животът(до колкото е възможно). Или поне така ми се струва на мен. Но съм и борбена. Много. Не че в случая има значение. По-важна тук е психиката и как възприемаме случващото се. Просто се пуснах по течението, защото разбрах, че ако ще и на ръце да ходя, нещата няма да се случат, когато аз искам. Ще дойдат/или не, когато онзи- горе е решил. И продължавам. И чакам. А мразя да чакам, толкова го ненавиждам това нящо! Всички чакаме де. И въртим и сучем, и пак сме си у бг мама, да си говорим за бебета:)

# 704
Ще стане, няма как да не стане!
Приеми, че чакането е изпитанието, през което трябва да преминеш! Поне аз гледам така да го мисля. Честно казано мен не ме е страх, че няма да стане, а от това, че вече съм на 34 години, живот и здраве ако забременея скоро би следвало да родя на 35 и се чувствам направо възрастна. Знам, че не е така, но.... всичко е в главата.
п.с name1912, забранила си си ЛС и не мога да ти отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт