Отговори
# 180
,аз лично се мия от няколко години с шампоан с чесън(не мирише) и хининова вода,нямам грам косопад.

И аз искам инфо за този шампоан.

# 181
Джулс, косопада може да е резултат от Хашимото. Ако не си пускала скоро изследвания провери си хормоните. Добре е да видиш и желязо и феритин!

# 182
Пуснах, Сис, утре ще пускам и други. Чакам резултати. А междувременно ние ще се пазим, защото започвам хапчета за прочистване на адреналите. До инвитрото трябва да съм изчистена!

# 183
Успешен нов месец, момичета! Хайде само положителни тестове, и от другия всички заедно в отчетните!
Аз съм си явно все още на принципа, че човек кавото сам си направи, никой друг не може да му го направи, и изкарах целия уикенд по спешни отделения...В събота пробвах да си сцепя дебелата глава на ръба на багажника на колата, с аркада и огромна синя цицина като резултат, а вчера почти си отрязах върха на палеца, и айде пак да ме шият...
Та след тоя тройнокритичен уикенд днес си викам, 11 ден след О, що да не взема да направя и аз един тест, ама беше толкова отрицателен, че повече няма и накъде Simple Smile Ще почакам още малко, с надеждата лелката да не идва, и пак тест, поне съм се заредила.

# 184
Марго, ужас! Отиди на църква и раздай, или почерпи някого с едно кафе, за да не ти се случват такива неща. Важното е че си жива и си мислиш и за тестове дори Simple Smile За нещата, които сами си причиняваме- точно в тази ситуация съм и аз. Много сме зле понякога.

Локо фен, как е в СФ, завърна ли се?

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 16:40 от Анонимен

# 185
  • София
За косопад при мен безотказно действат корени от коприва. Купуват се опаковани от аптеката, на самата опаковка пише как точно се приготвят. Косата се измива, изплаква и след това се изплаква само с отварата от коприва и така се суши. Не мирише.
Сега, ако има някакъв здравословен проблем зад този косопад, не знам.

# 186
Mia, имам бая коприва, сушена, от времето, когато имах анемия(и сега може да е това). Довечера ще сваря и пак ще поливам. Но съм решила да намажа скалпа с есеншън ойл и кокосово масло и да постои 10-15 мин за мириса. Не знам колко е ок да си мия косата всеки ден (суха ми е), ама какъв друг избор имаме. Ей тва е- учим се от грешките си!

# 187
  • София
Виж в нета какво количество коприва в какво количество вода се слага. Не знам дали ако е по-силен разтвора .... да не доведе до нещо кофти. Имам предвид алергична реакция някаква, обрив по скалпа, знам ли.
А моето беше корени от коприва, не листа, но съм чела, че и листата действат много добре при косопад.
А това, че е суха косата - не се ли изсушава повече като се мие всекидневно? Моята пък е мазна. Преди я миех всеки ден, сега достигнах до през ден - два и да ти кажа много по-добре е положението и не се омазнява толкова.

# 188
Джулии, завърнах се аз в столицата и съм си на работа от днес. Не си е работа това. От обяд ми се зави свят нещо сигурно от трудово-работната атмосфера Simple Smile
Вчера се завърнахме и към 20:30 докато с ММ си разхождахме кучето в тъмното на повод, от поляната до алеята в гръб ни нападна едно хъски. ММ вдигна кучо във въздуха, но онова магаре скачаше и нашия вълк се изхлузи от нагръдника и стана един варгал на земята..Няма да ви казвам как щеше да ми се пръсне сърцето и няма разтърваване. Нашия се хвърля да хапе и лае едновременно, а собственика на Демон (така се казва хъскито) едвам се дотътри от другия край на поляната да каже на ММ да не викал ?! Накрая успяхме да се измъкнем, но се видяхме в кръв и двамата с ММ, която се оказа от ухото на нашия - малко го е удраскал по ухото и по врата. Та супер уелкъм парти имахме след почивката.
Джулка, за косата исках да ти обадя за едни конски витамини от ветеринарната аптека. Доста хора, включително и майка ми си правят маска с тях. Против косопад и за заздравяване на козината Grinning Ама не знам на Острова дали имат такива богатства по вет аптеките или тамошните коне са с буйна грива Grinning
Другата сряда е операцията на ММ и започва да ме стяга под лъжичката...понеже съм чела прекалено много очевидно,ама си трая пред него.

Едит : Rave, точно тривитаминол бяха витамините, чудех се как се казваха Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 17:00 от lokofenka

# 189
  • София
За косопад, а и за подхранване - AD3E
/т.нар тривитаминол - правят се маски с него 2 пъти в месеца/ и Дермокан /това е шампоан за коне, използва се както нормалния шампоан/.

Айде, почти свърши гадния понеделник, ура !

Последна редакция: пн, 02 сеп 2019, 17:02 от rave

# 190
за подхранване на косата ползвам рициново и бадемово масло, както и кератин, много добре действа.
Честит рожден ден на Йоанна на патеричка Simple Smile

# 191
Джулс, представям си колко е ужасно да ти мирише така гадно косата и да се притесняваш, но това с качулката в метрото ме развесели. И аз мисля, че с времето просто ще се отмирише.  Аз също обаче го имам този проблем с косопада и не съм открила решение все още, а е нещо страшно и то целогодишно...

Меги, в Рамус ли ги пускаш? И аз съм ги пускала там и двата в пакет са 110лв, а съм проверявала в куп други лаборатории и никъде не са толкова скъпи, та ако имаш възможност, виж и на друго място. Аз все повече се замислям вече, ако се реша пак да изследвам ЯР, дали да не пусна само АМХ, никой не ми го гледа това Инхибин Б, а и за ин витро май гледат само АМХ... Не знам, може и изобщо да не пускам, ако не се наложи, да не се шашкам излишно, моето и без това беше около 6,5. Инхибин Б ми беше над горната граница и едно АГ ми каза, че не било високо, защото съм имала кой знае колко хубав ЯР, а защото съм имала ендометриоза. Ай сиктир да си гледат работата тия изследвания... Grinning

Марго, ужас, бързо да се възстановяваш!

За работата - аз винаги съм си харесвала професията. Имах проблем с хората, с които работя, все попадах на интриганти и кофти работодатели, но сега вече мисля, че си попаднах на мястото и ходя с голямо желание на работа, дори миналата седмица се замислих, че щом чакаш понеделника с по-голямо нетърпение от петъка, значи сигурно работиш на правилното място. Сега, откакто работя изобщо, за пръв път ми се случва да ме е яд, че ще има 3 почивни дни тази седмица... Grinning

# 192
И аз тук да добавя коментар, че виждам Слънчогледчето е писала за хормоните.. Да си гледат работата хормоните, ще ги вкараме в релси и ще дойде чудото и при нас! Тогава ще сме най-щастливите родители и вярвам, че ще отгледаме щастливи и добри деца, деца за пример,!
Та по повод хормоните - АМХ и Инхибин Б. Ендокриноложката искаше да пусна само ТСХ и АМХ. Каза, че при поликистоза Инхибинът ще е на горната граница или над нея и няма смисъл да си давам парите. Добави, че най-вероятно и АМХ ще е така. Но ми каза да си го пусна. Днес излезе при мен АМХ 11.6 (реф.ст. 0.7-12.6, 3 ден МЦ 0.7- 10.6). Тези хормони май се гледат дали при стимулация тялото ще отговори адекватно. Както и да е. Само излишни нерви и пари, а и време... Но накрая ще си заслужава! Сигурна съм 💗

# 193
Здравейте момичета.

Джулс, страхотна тема Simple Smile

Цопкам се тук.
Днес моята щерка се завръща, имах много, много, много работа, но пак успяхме да се обичаме с ММ. Този месец както ви казах не стм мерила нищо, нито тестове, а и с този последния цикъл дори не знам кой ден да броя за първи. Ако е писано ще стане.
И на мен ми пада много косата, но сега от както пия Л-Тироксин драстично намаля. Една приятелка маже с мед и твърди, че има ефект, аз не съм пробвала. А за шампоан с чесън съм чувала, че и мъже го ползват и има ефект.
Стискам палци на всички,гушки, цунки 😘😘😘

# 194
Здравейте момичета записвам и аз в новата темичка! Писах и в старата за прекарана извънматочна Декември и възобновени опити от юни(през месец)! Така на кратко Юни-нищо, Юли-пропуснахме, Август трябваше да ми дойде на 31,но няма никой трети ден. Правих тест 3 броя за 3 дена от събота и току що третият, втори бледи чертички. Овуто ми беше от 18,19 с тест лентички го следя от юли някъде на 10я ден ми е макар че цикълът ми е през 22 23 дена. Мисля че на 19 трябва да е станало бебето, но защо са още бледи чертичките! Започвам да изпадам в паника, да не се случи същото нещо, опитвам се да се успокоя, но е много трудно! Иначе от симптоми гърдите са ми болезнени и кръстът много ме боли, все едно всеки момент ще ми дойде. Дали още е рано за хубави чертички. Не знам как ще чакам. Вчера като си направих теста на обяд и като видях втората бледа и така си поплаках вместо да се радвам аз се върнах назад и започнах да си мисля глупости!

Общи условия

Активация на акаунт