Отговори
# 300
Момичета, това схващане за утрогестана и дуфастона е напълно грешно и отивайки сега при един истински разбиращ лекар видях защо. Всички почнаха да го изписват, а това е пълна тъпотия! Аз дори бях с кървене, та за това ги приемах, но явно прекалено дълго и е нямало нужда. В следствие на този прогестерон имаме малформация на пъпната връв, която надявам се няма да попречи на бременността ми. Търсете второ мнение и не пийте просто така лекарства изписвани по телефона. Това е крайно безотговорно! Допълнително тези прогестерони, понеже подтискали производството на тестостерон, ако бебчето е момче, вредят за тестисите. Като цяло има доста причини да не се пият просто така.
Относно фракси, аз съм ужасена от игли и инжекции, много мразя. Е да, ама с фракси нямам проблем. Бия си го сама, нито ме боли, нито е нещо страшно. Спокойно за тези с тромбофилиите!
Марианка успех! Стискам ти силно палци и мисля, че скоро ще дойде твоя момент.
Успех и тези дни на всички нечакащи, дано се избиете коя по-напред да се похвали с двете черти! 😁 💙 💙 💙

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 13:51 от Joanaa

# 301
Постоянно го изписват тоя прогестерон ей така профилактично. Ужасно.

# 302
Адашче, знаеш си.. ❤

Mish.le & Rave са си направо за тест! ✊

За Фраксипарина/Клексана искам да се включа и да кажа, че няма абсолютно нищо страшно в това. Вече си го бия два месеца (започнах не веднага след + тест, а когато видяхме ембрион в матката,  т.е от 6-та г.с) и искам да кажа, че не боли. Понякога влиза по-трудно иглата, понякога стават синини (ако нацеля съд), друг път не, понякога щипе, друг път нищо не усещам. Няма закономерност , това установих , но със сигурност не е толкова страшно колкото звучи Simple Smile
Ще направя като се прибера или утре сутринта, ако изтрая. Имам купени шуар чек у дома.

# 303
Момичета, това схващане за утрогестана и дуфастона е напълно грешно и отивайки сега при един истински разбиращ лекар видях защо. Всички почнаха да го изписват, а това е пълна тъпотия! Аз дори бях с кървене, та за това ги приемах, но явно прекалено дълго и е нямало нужда. В следствие на този прогестерон имаме малформация на пъпната връв, която надявам се няма да попречи на бременността ми. Търсете второ мнение и не пийте просто така лекарства изписвани по телефона. Това е крайно безотговорно! Допълнително тези прогестерони, понеже подтискали производството на тестостерон, ако бебчето е момче, вредят за тестисите. Като цяло има доста причини да не се пият просто така.
Относно фракси, аз съм ужасена от игли и инжекции, много мразя. Е да, ама с фракси нямам проблем. Бия си го сама, нито ме боли, нито е нещо страшно. Спокойно за тези с тромбофилиите!
Марианка успех! Стискам ти силно палци и мисля, че скоро ще дойде твоя момент.
Успех и тези дни на всички нечакащи, дано се избиете коя по-напред да се похвали с двете черти! 😁 💙 💙 💙

Започнах сериозно да се замислям и аз дали да продължа да го слагам. Предният път когато стана ми го изписаха плюс нош па за задържане и то през устата. А сега като ми го каза чак се зачудих. Не знам дали ще мога да изтрая до Сряда, май ще прибягам в Понеделник на друго място, но дали ще се види не знам днес ми е 6ти ден закъснение. И си смених гинеколожката, защото много ме ядоса никакво внимание не ми обърна по телефона даже ми се накара да не говорим че изобщо не ме позна коя съм, разбирам че е адски много ангажирана и на ден и звънят хиляди, но все пак... Прецених че живот и здраве всичко да е наред мисля че няма как да разчитам на нея, за това се спрях на друг който ми препоръчаха

# 304
Антония, в кой град живееш? Може да ти препоръчаме свестен лекар.

# 305
Антония, в кой град живееш? Може да ти препоръчаме свестен лекар.
Абсурд, няма такъв тук от Ямбол съм. Иначе си ходих само при Цонева. Сега пак към Стара Загора при Иван Тодоров на него се спрях

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 14:49 от Антония Георгиева 625656

# 306
Не пиши два коментара един след друг, че ги трият. Редактирай си първия и добави това, което си написала във втория.

Сигурна съм, че има в темата момичета, които са от Ямбол и ще знаят някого. Може би в друг близък град?

# 307
Аз съм принципно от Ямбол. Знам, че много момичета ходят при др Антонова.

# 308
Аз съм принципно от Ямбол. Знам, че много момичета ходят при др Антонова.
При нея не съм ходила отидох тоест след операцията само за удължаване на болничен, но я нямаше, тогава разбрах че има сериозни здравословни проблеми сега не знам дали ще е там, може да питам. Иначе при Янчева, Ангелов и Мантарева, ми казваха всичко е ок няма проблеми спонтанен аборт чиста си никой нищо не видя ужас ви казвам. И за това сега направо не знам на кого мога да се доверя, освен на Цонева с която и от последният ни разговор установих че и на нея не мога да разчитам явно! Чета някакви отзиви хубави за Михайлова Сливен дали има някой от там да каже мнение

# 309
В Стара Загора знам, че Христов и Бузалов са големи специалисти. За Ямбол и Сливен нямам представа, но знам, че доста момичета от Ямбол ходят да раждат в някаква частна в Сливен - не й знам името, но сигурно е една , потърси там, ако искаш някой доктор Simple Smile

За ИМБ - не зависи от града и специалистите, понякога се открива много трудно. На мен (в София) ми отне 5-ма лекари, един ден престой в болницата, за да дойде на следващия ден 6-ти доктор, който да ми каже: “Ти имаш жив ембрион в тръбата...” 🙄🤭 Преди това се чудеха какво става ...

Та, точно от тоя доктор знам, че всякакви препарати за задържане ( от сорта на но шпа, прогестерони, интралипиди, ижекции за тромбофилии, аспирин протект и тн) се изписват само, когато се установи клинична бременност (т.е ембрион в матката).
В случая това АГ ти е изписало само вечер доколкото разбрах. По 2 хапчета ли?
2 хапчета принципно са 200 мг (едното е 100 мг), а 200 мг са безвредна доза прогестерон според СЗО.
На мен ми беше нанесло щети, защото вземах 3х2, тоест 600 мг и съм с тромбофилии.
Все пак избора е твой , но ако го започнеш не го спирай сама на своя воля, защото това вече е опасно преди 12/13 седмица.

# 310
В Стара Загора знам, че Христов и Бузалов са големи специалисти. За Ямбол и Сливен нямам представа, но знам, че доста момичета от Ямбол ходят да раждат в някаква частна в Сливен - не й знам името, но сигурно е една , потърси там, ако искаш някой доктор Simple Smile

За ИМБ - не зависи от града и специалистите, понякога се открива много трудно. На мен (в София) ми отне 5-ма лекари, един ден престой в болницата, за да дойде на следващия ден 6-ти доктор, който да ми каже: “Ти имаш жив ембрион в тръбата...” 🙄🤭 Преди това се чудеха какво става ...

Та, точно от тоя доктор знам, че всякакви препарати за задържане ( от сорта на но шпа, прогестерони, интралипиди, ижекции за тромбофилии, аспирин протект и тн) се изписват само, когато се установи клинична бременност (т.е ембрион в матката).
В случая това АГ ти е изписало само вечер доколкото разбрах. По 2 хапчета ли?
2 хапчета принципно са 200 мг (едното е 100 мг), а 200 мг са безвредна доза прогестерон според СЗО.
На мен ми беше нанесло щети, защото вземах 3х2, тоест 600 мг и съм с тромбофилии.
Все пак избора е твой , но ако го започнеш не го спирай сама на своя воля, защото това вече е опасно преди 12/13 седмица.
Утрогестана по 1 вечер влагалищно ми каза.

# 311
Момичета, направих теста. Май е положителен.Да се радвам ли?
Шуър чек, ден преди закъснение и не е със сутрешна урина

# 312
Май си е на радване Simple Smile

# 313
Момичета, направих теста. Май е положителен.Да се радвам ли?
Шуър чек, ден преди закъснение и не е със сутрешна урина
тихичко честито
🤗

# 314
Имам един тест още. Освен утре сутрин да го направя и него. Охх ако е станало, да знаете от оня гел ще е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт