Отговори
# 345
  • София
Чакай, чакай... какво за отрицателния резус фактор? Grinning Аз съм с такъв, а мъжът ми е с положителен и знам, че трябва да се правят изследвания за антитела и да се бият някакви инжекции. Нещо друго има ли, което трябва да знам?
Само това, обаче до 10 седмица ми казваха “има време, рано е” и така и не го изследвахме. След загубата ми биха антиДгамаглонулина (ако правилно го изписвам), така че сега за следваща ще имам повече защита.
Но просто го държа в главата си в същия списък, за да съм сигурна, че и това ще изследвам при следващ успех.

Дидето, за инсеминация и на мен. ми е интересно да прочета, защото в самата тема навлизат в отделни детайли и фактически никой не е описал точно процеса от начало до край.

# 346
Добрютро Simple Smile
Инсето - зависи дали се прави със стимулация или без стимулация(на ЕЦ), ако е със стимулация от началото на месечния цикъп се отива при доктора, който ще го прави и се назначават хапчетата, които ще стимулират О. -може да са фемара, може да са кломифен цитрат (аз бих избрала второто).
Проследява се на УЗ нарастването на фоликулите (колко доминантни има) , таймира се овулацията (посредством инжекция), от мъжа се взема материал (пресен - на 3/5 ден въздържание като най-добре три пълно дни), пречиства се материала, отделят се най-добрите и бързи плувци и посредством тънък катетър се вкарват в матката. Оттам насетне е тяхна работа да се ориентират да се насочат към правилната тръба, да хванат яйцето, да го оплодят и да се имплантира.
Инсето е с много ниска успеваемост. Подходящо е за жени, които имат проблеми с О, не толкова за жени с други проблеми. Уж го водят подходящо и за двойки с мъжки фактор.
Инсето за мене лично е един скъп секс, не познавам жени, забременели от инсе, именно защото успеваемостта му е ниска и не е решение за всеки тип проблеми.
Предимството му е, че що-годе читави сперматозоиди ще попаднат на мястото на събитието , когато се е отделила яйцеклетката. Нищо повече.
Само по себе си това не е кой знае какво, защото оплождането става лесно, но имплантацията е трудното в цялата работа, това е загадката за медицината - кое повлиява имплантацията. 1 на всеки 5 оплодени яйцеклетки се имплантира.
Именно това е проблема в забременяването, не самото оплождане.
Когато ми правиха ТВЛ , Семерджиева ми направи “скрачинг” на матката - надраскване на лигавицата , което е предпоставка, за по-лесна имплантация, тъй като по-гладката стена е по-трудна за “окупиране” 🤣
Това явно също ми помогна в известен смисъл.

Говорете с докторите си, момичета, интересувайте се. Те, ако искат да ви правят инсе, трябва да ви обяснят в детайли всичко и защо според тях инсето е именно за вас. Предполагам също знаете, че инсе се прави само след проверена проходимост на маточните тръби.
Успех! Дано съм помогнала!😊

# 347
Много добре го е описала Вики.
Аз само ще добавя, че тук в Бг с 4 инсеминации и трансфера може да се кандидатства за финансиране за инвитро. Облекчение си е, иначе една същинска процедура отива над 5к.
Бих добавила, че при мен конкретно стимулацията за инсе и за инвитро на ЕЦ беше една и съща. В този смисъл ако вървят повече ф., съм си мислила , че е по-добре да се пунктират я., но когато правих инсе, това не го знаех , че стимулацията може да е същата. В темата за инсеминацията не се пише почти нищо, сама трябваше да си извървя пътя и направя изводите

Също така много и самите доктори сякаш не разчитат на тази процедура, но оттам се почва. Най-малкото да става всичко постепенно, а и ако стане, се спестяват бъдещи разходи и неразположения, свързани с по-сериозните АРТ методи.
На мен вторият път ми беше и болезнено. Много зависи кой я прави-интересувай се кой ще я прави, не се съгласявай да е някоя случайна акушерка или спезиализант.

Успеех , хубава събота

# 348
Най-после плюсчеее! 🥰
Честито мишле леко бременеене и до финал , пожелавам ти най-сладкото бебче или защо пък не и бебчета! 🙏👼
Покрай мен нищо ново . Имам една питанка,  колко време след като спра дуфастона трябва да ми дойде?  
Редактирам да честитя малкия мъж на Съншайн , да расте жив здрав и много много щастлив! 💙 

# 349
Мишле тихо честито, благодаря че сподели с нас. До успешен финал.
Много се смях на фалшивите + Джули твоя изглежда доста автентично.
Честито синьо Джоанка, благодаря за прашеца.
Честито и на теб Блекче.
Жасмин иска ми се да останеш, ти си първата която ме накара да се чувствам добре в темата.
Аз знам за момиче забременяло от инсе. Според мен инсе е за хора дето не щракат достатъно. Ако няма О с инсе няма да стане.
Ние сме на море в Гърция, почиваме и чакаме да дойде време за тест.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 11:56 от Аudrei

# 350
Мишле, честито. Точно от това имахме нужда. Успех до финал.

Sunshine9051, много точно казано. Но лично моето мнение е че въпреки наистина много ниския процент успеваемост на инсеминациите си струва да се пробва преди да се включи тежката артилерия.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2019, 11:02 от MarianaKV

# 351
Благодаря ви за изчерпателните отговори!
Обмисляме да я направим следващия месец в репродуктивна клиника тук във Варна и за това съм на етап събиране на информация! А до там се стигна след 2 години къде редовни, къде не опити и с резултат един ранен мисед м. Април. Реално проблем и при двамата до сега не е открит, СГ е чудесна, моите хормони са долу горе добре, последните три месеца съм с доказана О, но пак нищо. Та мисля това да е следващата стъпка преди инвитро. Омръзна ми да чакам и да се надявам всеки месец, а времето си лети и годините ни се натрупаха.

# 352
Здравейте, от около половин година с приятеля ми бебеправим, но неуспешно. Миналият месец цикълът ми беше необичайно слаб, а този 4 дни преди датата на очаквана М получих кафениково зацапване. Вече трети ден съм така, изчетох какво ли не, правих тест за бременност, който беше отрицателен още в първия ден на зацапването. Ще посетя лекар веднага след края на въпросното зацапване. Въпроса ми е дали е възможно да е бременност, да повторя ли пак тест.. И изобщо имала ли е някоя от вас подобно зацапване?? Благодаря предварително

# 353
D1d3t0, правилно решение. Самия разговор с репродуктивния според мен ще ти подейства успокоително. Изследвали ли сте за хламидия?
Ориентирала ли си се за клиника и доктор?

# 354
Марианка, не сме, ама май ще трябва и това да направим. Иначе ходя при д-р Монастирска в Олимед от известно време. Първата е която детаилно ми обясни какво що е по изследванията и цветната снимка. За инсеминацията не съм я разпитвала, защото все още се надявахме да се случат естествено нещата. Та освен, ако не е станало чудо и сме успели да хванем последния влак на О, че мн подрани този месец, чакам лелката и на третия ден съм при нея, за да започнем.

# 355
Lokofenka, и ти си за тест. Не се притеснявай никой няма да разбере. Аз миналия месец бях при приятелка, влязох до тоалетна направих си го и си излезнах.  
Simple Smile
Допълвам се, събудих се от вълнение сутринта да направя втория тест, но аз ли направих нещо или е дефектен изобщо нямаше никакви черти. Чудя се сега да купувам ли друг като излезна.

# 356
Диди, повечето лекари преди инсе така или иначе правят тест за хламидия, уреа и микоплазма - поне в София, в клиниките, които аз съм посещавала. ЦС също, ако не си правила, то те ще направят. На някои места изследват и предварително еякулата на мъжа - МБ, хламидии и тн.

Мишле, аз не виждам смисъл в повтарянето на пикливи тестове, когато са очевидно положителни.
Ако искаш успокоение преди преглед - само ЧХГ през 48 часа може да ти го донесе и ще е достоверно.

Бебс, аз имах такова в продължение на 6-7 месеца (3 дни преди датата започваше кафяво зацапване и после тръгваше лелката). Всеки Божи месец мислех, че е имплантационно 🤷♀
Еми, не беше..но важното , че не беше и нищо страшно. Уж някои лекари го свързват с липса на прогестерон, моя тогава беше ок..обясниха ми, че се случва.
Ако искаш все пак се консултирай с твоето си АГ най-добре Simple Smile
Ако са минали 13-14 дни от О. теста ще отчете макар и бледа втора черта, ако има бременност. ЧХГ ще е към 40 (средно, нали, това не е математика и точна наука) Simple Smile

# 357
Най-после плюсчеее! 🥰
Честито мишле леко бременеене и до финал , пожелавам ти най-сладкото бебче или защо пък не и бебчета! 🙏👼
Покрай мен нищо ново . Имам една питанка,  колко време след като спра дуфастона трябва да ми дойде?  
Редактирам да честитя малкия мъж на Съншайн , да расте жив здрав и много много щастлив! 💙 
Мисля, че до 7 дни е прието. На мен ми дойде 2 дни след като го спрях. Четвъртък ми беше последното хапче и в събота ми дойде.

# 358
Ами и аз да се разпиша с един нов цикъл освен, знаех си, че няма да ми се размине След почти година очакване малко се примиряваш с неуспехите. Simple Smile

# 359
Тихичко честито, мишле! Знаех си аз, че все някой тези дни ще покаже две чертички. При мен все още нищо, М въпреки всички признаци не идва, днес пак направих тест, но на обяд, че сутринта забравих, и пак беше отрицателен. Ако не дойде лелката, ще се тествам и следващите дни, но не вярвам да е станало нещо, признаци освен на М, на друго нямам...

Общи условия

Активация на акаунт