Отговори
# 480
  • София
Хммм, т.е. не си имала нормален цикъл, така ли?

ами след юли не .... уж липсата на жълто тяло не предполага ИМ, но на всяко кървене се панирам...

# 481
Шантал, не мога да повярвам вече колко време седиш в неведение. За здравето ти става дума. Толкова време след бх седиш в тая ситуация без нормален цикъл, не се ли притесняваш, погрижи се за себе си, вземи мерки, не е нормално да не идва

# 482
Шантал, то при последна менструация преди 2 месеца, ако имаше ИМБ - щеше вече да се е разбрало, поне така мисля. При мене се разбра в 6 г.с. (ЧХГ 360)
А защо липсата на жълто тяло да изключва ИМБ?
Според мене твоя случай не е с ИМБ де, но мисля, че Бъндъл е права и е добре да посетиш доктор, за да види какво е положението. Дано не е нищо сериозно, разбира се! 🍀

# 483
  • София
последно бях на преглед на 23 08, бяхме се разбрали за контролен в началото на септември, т.е. утре.... никога не съм имала проблеми с цикъла, не ми се е налагало и да пия хормонални лекарства, освен противозачатъчните.Всъщност възможно ли е объркване заради утрогестана и дуфастона?

# 484
До скоро ходих само при Цонева, но след последният ни разговор, за жалост макар и за мен да е най добрият специалист до момента при когото съм ходила, разбрах че не мога да разчитам на нея и леля ми препоръча Бузалов и Иван Тодоров на когото звъннах, защото Бузалов почваше от следобяд. Дано съм направила правилният избор ходила ли си при него. Много хубаво впечатление ми направи, въпреки че имаше пациентки ми отдели внимание и ме изслуша през какво съм минала разбрахме се за час и затворихме нали, след 5 минутки ме набра пак и ми каза да започна да пия витамини дотал хертц актив мама 2 пъти на ден, неофолик мета и утрогестан по 1 таблетка вечер влагалищно.

Скрит текст:
Аз имам много специфично лошо мнение за Цонева. Тази женица и майка си продава за пари.
Следващия разказ не е за хора със слаби сърца, лесно раними и засягащи се
Много пъти съм разказвала случея, който тази "дкторка" получва стабилна сума пари, за да убие здрав плод в 6 месец от бременността , защото бебето било нежелано (от родителите на родилката)и я убеждават да го махне. Та милата женица оставя момичето да изроди мъртвото си дете на леглото в стаята, в подлога без лекар, акушер или някой друг. Всички лекари отказали помощ, защото знаели , че е пациентка на Цонева, а славата и се носи и никой не смее да рискува репутацията си. Майка ми е помогнала на момичето да изроди бебето. От там зная историята. Не е този чул, онзи казал.
Друг случей е , че махна бременност на 16 годишна пациентка, без знанието на родителите и , срещу стабилна сума пари, отново.
Отдавана не смятам, че това е добър лекар. Този, който извършва всякакви услуги , заради пари не е лекар ,а  продавач и не се знае какво би искала да продаде, особено на първескиня.
Бузалов е известен и го цанят като един от най-добрите. Честно казано май е специализиран много повече с проблемите свързани с доброкачествени и злокачествени образувания, отколкото със следене на бременност. Имаше по едно време оплаквания точно по този повод.
За Тодоров съм чувала много положителни мнения, но не съм го посещавала
Мога да ти предложа д-р Начева в Трета поликлиника. Не връща хора, дори и без записан час. Смятам при нея да се следя. Препоръчана ми е и от две приятелки, които се следиха при нея, едната и роди при нея, но не и е взела и един лев. Много присърце взе историята ми. Даде ми телефона си на един от прегледите и ми каза, че мога да и звъня когато е нужно. Дори ме кара да звънна след работното и време, когато излезе третия резултат ЧХГ, защото се беше притеснила , че не вървят нещата на добре, но всичко се размина. Общо взето не насилва нещата, не ми изписа ненужни лекарства, обича да оставя нещата да се случат по възможно най-естествения път. Дебеличка съм и винаги ме гледа на вагинален, много търси, не се отказва лесно. Особено, като търси точката на втората седмица закъснение. За момента съм с добри впечатления от нея. Апаратурата е добра

# 485
Здравейте и от мен! Радвам се, че вече мога да пиша в темите за бебенца съвсем сериозно - с мъжа ми решихме да имаме детенце и вече вълнението ни е огромно и тръпнещо в очакване на щастливата новина. По принцип съм много притеснителна и си казвам - Леле, колко време мина, а нищо не се е случило, а то е минал само месец и половина. 🤔🙄🤭😀 Надявам се да се случи по-скоро, аз съм на 20 години, а той на 21. Ще ми бъде от полза, ако имате възможност да ми кажете дали следенето на цикъла и овулацията в приложение на телефона са добри? Благодаря на всички отзовали се, дано по-скоро видим както и аз, така и вие двете чертички. Успех! 🌺

# 486
  • Варна
Добро утрооо, момичета!  🌹
bat_mam, много лекари има такива за съжаление ...
no name,  добре дошла и скорошен успех ви пожелавам! Напомняш ми на мен, преди почти 10 години, дано при вас се случат лесно и безпроблемно нещата Simple Smile  На телефонни приложения не бих вярвала. Има тестове за овулация, виж в темата за тях е обяснено всичко подробно, със сигурност ще са ти от полза. Можеш да отидеш на профилактичен преглед, да пуснеш обикновена микробиология, да ти огледат яйчниците, дебелината на лигавицата на матката, ей така просто профилактика.
Шантал, извинявай, че ровя, но ти падащо ЧХГ видя ли, проследи ли какво се случва, не само ехографски?
Хубав ден на всички!

# 487
  • София
падащо чхг не съм следила.... докторката видя 3см киста на левият яйчник, досега не се виждаше нищо на нито един яйчник... изписа Линдинет и в петък пак да се видим. Нещо ми идва много на народни последните няколко месеца....

# 488
  • Blondeville
Шантал, трябва да си пуснеш ЧХГ да видиш, че пада, подкрепям момичетата, че много дълго време чакаш в неведение и така само повече се напрягаш. При непотвърдено спадане на ЧХГ, пиенето на дуфастон/утрогестан според мен вреди, защо пречи да се изчистиш, залъгва тялото да поддържа неразвиваща се бременност. Пусни едно ЧХГ и иди пак на лекар. Досега вече трябваше да имаш цикъл.

# 489
На базата на какво сега пък противозачатъчни ще пиеш? Това е пълен абсурд, защо не отидеш на нормален лекар, не те ли смущава, че тази те лекува вече почти месец и нямаш още цикъл? Съвсем ще стане мазало с тия хормони. Човек сам ако не иска да си помогне, няма как.

# 490
  • Бургас
Шантал и аз съм на мнение да отидеш при друг лекар.
При моята БХБ следяхме ЧХГ, докато започна да пада. След това ми дойде нормален цикъл и едва след него доктора ме извика, за да огледа дали всичко е наред. При теб мно се проточиха нещата. Потърси и второ мнение.

Антония, въпреки високото ЧХГ според мен си отишла рано на преглед и затова не се вижда нищо. Аз също нямам търпение, но си запазих час чак за 19.09, защото ще се филмирам, ако отида и нищо не се види. Стискам ти палци! 😊

Добре дошли на новите и да не се задържате много тук!

# 491
Шантал и аз съм на мнение да отидеш при друг лекар.
При моята БХБ следяхме ЧХГ, докато започна да пада. След това ми дойде нормален цикъл и едва след него доктора ме извика, за да огледа дали всичко е наред. При теб мно се проточиха нещата. Потърси и второ мнение.

Антония, въпреки високото ЧХГ според мен си отишла рано на преглед и затова не се вижда нищо. Аз също нямам търпение, но си запазих час чак за 19.09, защото ще се филмирам, ако отида и нищо не се види. Стискам ти палци! 😊

Добре дошли на новите и да не се задържате много тук!
Така, само се вкарах във филма от нетърпение пък дай боже всичко да е наред, ще видим утре в Стара Загора след прегледа какво ще стане, надеждата умира последна! На теб ти пожелавам на 19 всичко да е наред и да се включиш със прекрасната новина!

# 492
  • София
На базата на какво сега пък противозачатъчни ще пиеш? Това е пълен абсурд, защо не отидеш на нормален лекар, не те ли смущава, че тази те лекува вече почти месец и нямаш още цикъл? Съвсем ще стане мазало с тия хормони. Човек сам ако не иска да си помогне, няма как.

Докторката си е съвсем нормална, ходя при нея последните 4 години. При предната БХ нямаше такива проблеми, сега изписва противозачатъчните, за да спре кървенето и да предизвика цикъл другият месец.

# 493
  • София/Севлиево
Добро утро момичета.Много сте изписали,от последния път(цели 15 страници),така че минавам да пожелая на всички прекрасен септемврийски ден и се връщам назад да чета.

# 494
  • Варна
Шантал, бих ти писала на лично, за да не занимаваме цялата аудитория, но смятам, че може да е полезно някой с подобен случай да прочете това, което ще напиша. Разбирам, че харесваш лекарката си, но поведението и решенията, които взима спрямо теб са неадекватни. 1-во: Не може една бременност да се обяви за биохимична без да се проследи спадащо ЧХГ, при положение, че нищо не се вижда в матката, а ти така и нямаш нормален цикъл все още. Тази удебелена лигавицата от бременността тогава къде отива, нали трябва да се изхвърли? 2-ро: Имаш зацапвания, болки ( които определяш като ПМС), това не те ли притеснява? Не си потърсила дори други мнения, но приемаш да пиеш хормони. 3-то: Сега ново 20 - лекарката ти вижда киста на яйчника. Кога я видя, изведнъж ли се появи, какви са ѝ размерите? Дали е киста наистина? По-добре провери и направи някой друг излишен преглед, отколкото да пропуснеш нещо. Пиша ти всичко това с най-добри чувства, като човек, който си е изпатил много и то от " светила". Не можеш да вярваш сляпо на някого само, защото го харесваш и не искаш да се напрягаш.

Общи условия

Активация на акаунт