Отговори
# 525
Добро утрооо!
Анетоо като цяло съм съгласна със съвета на гет риъл, то е и единственото логично нещо да направиш- не го информирай, малко преструвка и така. Дано помогне.
Обаче съм тотално НЕ съгласна с мнението, че мъжката психика е крехка, а особено несъгласна с това, че трябва да се пази. Направо ми иде да кажа що за глупост. Смисъл, нищо лично към гет риъл, хората сме отделни индивиди, някои сме със слаба воля и характер, други с по устойчива психика. В този смисъл някои хора ги “пазят”. Но подчертавам хора, не мъже единствено. Да не говорим, че това пазене винаги ми е било несправедливо. Откъде на къде аз ще се товаря, а друг човек ще го пазим.
Мъжете не са крехки, те са нашата упора. Нали? Няма да казвам силния пол, това е клише. Няма мъже и жени, има хора. Силни и слаби. Поговори с мъжа ти, дано намериш точните думи и малко да се “стегне” и да ти е подкрепа. Все пак от него се иска да прави секс. Не да ходи на химиотерапия (недай боже!!!!!) Да си направи една СГ (ако вече не е) и ако всичко е ок да се отпусне и да си гледа кефа. Ако не е ок резултата, да предприеме действия и просто да приеме, че това е една ваша съвместна борба. Просто секс.
Сори за чаршафа, дано не ми се обидиш, но да темата е дъвкана относно и СГ-та и всеки път ме жегва двойния стандарт мъже-жени. Секс по график е гадно, дори вярвам, че понякога пречи на забременяването чисто психологически. Обаче... ами и от двойката зависи да го преодолее и преобрази. Ако опитите са под година, особено ако има и вече детенце, е съвсем неоправдано целия стрес по мое мнение Simple Smile

# 526
Aneto аз на ММ не му обяснявам всичко. Не че не може да го понесе, но няма смисъл. Не знае за точна дата на О., за дата на цикъл, нито за лудото ми тестване преди датата. Ако има нещо ще му кажа, ама и сигурно му е ясно от рязкото зачестяване на щраканията Joy
Та в тази връзка приключихме за този месец с щракането по план, оттук нататък само за удоволствие. Започва се дъългото чакане тези 2 седмици, но ще гледам да се разсейвам, че доста ме напряга. Хубав ден на всички Hug

# 527
  • Варна
Добро утро, момичета!
Ivied, моето мнение е същото, даже откровено се дразня, когато някои жени съзнателно "пазят" мъжа си от дадена информация. Ами нас кой ни пази?!? Та нали сме партньори в живота, любовта, грижата, трябва да сме едно. Сяда се и се говори открито, има ли проблем, няма ли и се предприемат решения. Дали наистина е само от умората, може да има и друга причина, може да е физиологична или на психическа основа, но трябва да се разбере какво е, за да се предприемат точните мерки. А и това е само едно уведомяване, кога са благоприятните дни, че трябва да се действа, нали все пак и двамата искате дете, просто си го направете по-приятно, тук ти имаш по-важната роля. В съвместния живот, като минават годините става все по-трудно, преживяват се какви ли не катаклизми във връзките, в отношенията, ако един секс по график е проблем, другото как ще е?

# 528
Ох, мн чувствителни тия мъже, чак секс не могат да правят, пускам сълза 🤣

# 529
  • София
Моят отговор е точно отговор на конкретния пост, те са като скачени съдове Simple Smile
В друга сигуация добър съвет би бил друг.
Така че си стоя зад думите за конкретния случай - повече романтика, по-малко математика между двамата ще помогне много.
И пазене на конкретно тази психика, задължително!
Simple Smile

# 530
Добро утро! И моето мнение е, че не трябва да се пази  мъжката крехка психика...И при нас не беше лесно - от декември до април секс по график след леки стимулации и инжекции за предизвикване на О, след което имахме 48 часа да работим по въпроса. И на мен не ми беше до щракане след 10-12 часа работен ден и домакинска работа, или ставане в 4 сутринта да не изпуснем яйцето, ама стисках зъби и с всякакви женски хитрини се опитвах да му създам настроение. Имахме два-три разговора, когато не успяваше да изпълни поставената цел, за това кой какво и колко иска, но най-големият скандал се получи, когато след инвитро процедурата, която понесох много тежко, той се оплака колко трудно му било да даде материал, защото нямало подходящи условия... Та си поговорихме отново, и от тогава няма мрънкане, като кажа време е, не мрънка а изпълнява. След 16 годишна връзка не е лесно, и май сме намалили щракането за удоволствие, за сметка на това около О, но е важно какво искаме и двамата, преживява се всичко.

# 531
По повод мъжката психика искам да кажа , че за 2,6г никога не съм пазила психиката на мъжа ми. Имало и секс по график, и ходене по изследвания (лично той към 5 пъти е свършвал в чашка) , и много рев, драма, сълзи,сополи. Имало е разговори за осиновяване дори. След моята ИМБ - аз го видях да плаче за пръв път със сълзи в коридора на болницата...
Това ни сплоти - много! Направи ни истинско семейство, да сме готови да се борим заедно (а не всеки за себе си ) за бебенцето си. Да сме партньори в живота и да разчитаме един на друг , да се крепим в трудните моменти. Силно вярвам, че двойките преминали през трудния път на стерилитета се сплотяват в определен аспект повече и това помага.

# 532
То може би няма верен и неверен подход в тези неща. Всеки намира решение за своята връзка. Просто живота ни среща с трудности, и както едни посрещаме заедно, така и тази. Тук говорим ако действително бебето много се бави и има някакви пречки по пътя. Говори се и така...
За мен и моя мъж сме намерили следното решение: щракането за кеф е преди и след бебето Grinning като правим бебе и двамата приемаме, че това си ни е задължение, но пък приятно такова. По ли е приятно да измие чиниите човек вместо секс? Grinning И той веднъж дваж си направи устата, че по график не било ок, говорихме, обясних му аз как виждам нещата, и за щастие се съгласи с мен. Сега и той ме разпитва кога е О, кога почваме работа, даже ми напомня понякога(не че съм забравила!). Та за нашата двойка, това работи, вършим работа, романтика рядко има, но пак ни е хубаво, защото си правим детенце.
Simple Smile

# 533
Съгласна съм с теб Ив. Аз точно заради това го държах в час. Не го жалех, ама ето какво се случва. И понеже не работим за първо дете си мисля, че не му е толкова важно колкото на мен. По скоро е на принципа "ако стане".

# 534
И аз смятам, че няма нужда от щадене на мъжете. В крайна смекта бебето се прави и от двамата и ако сега не е готов на малко повече усилия, то после какво ще прави. И ние имаме понякога нуспешни финали и аз се сърдех и обвинявах, но с времето се научих на търпение. В крайна сметка все някога ще стане, нали Simple Smile
п.с. Имам четри дни до датата на лелята и така ме сърбят ръцете за тест, ама е рано Neutral Face

Последна редакция: ср, 11 сеп 2019, 10:39 от D1d3t0

# 535
Съгласна съм с теб Ив. Аз точно заради това го държах в час. Не го жалех, ама ето какво се случва. И понеже не работим за първо дете си мисля, че не му е толкова важно колкото на мен. По скоро е на принципа "ако стане".
Значи според мене ето това ти е коза, като си имате дете и му е “ако стане” просто да не се впряга толкоз та чак да блокира, а да се кефи на щракането на промоция. Божке имам няколко приятели от мъжки пол дето душа и свят дават някой да ги юрка да щракат! Grinning погледнете нещата от забавната страна. Според мен той сам си създава стрес. Нищо кой знае какво не е да щракне няколко пъти в подходящите моменти. Гледай и ти да не го пресираш допълнително, че не се получава и тн, тези страхове тук си ги споделяй Simple Smile

# 536
ММ като го гледаш отстрани е много силен психически . Рядко плаче , рядко се оплаква (единствено се оплаква ,когато е имал тежък работен ден , но колкото и да е изморен винаги гледа да ми угоди) общо взето уж е силен психически . Проблема му е ,че го е страх да прави каквито и да е било изследвания за да не се окаже проблема в него , това не би го преодолял , колкото и пъти да му обяснявам ,че всичко е поправимо и медицината е доста напреднала във всички параграфи . Просто го е страх, но ми обеща ,че ако и тези три месеца не се получи отиваме да дава материал. Даже понякога се шегува , че тези "деца" , които ще даде на чашката са си за мен и не му се иска да ги дава на някакви доктори.😁
Колкото до щракането почти винаги за нас е удоволствие,  и го държа в течение кога е О . Всяка сутрин преди да излезе ме "подсеща" , че трябва да си пия лекарствата и ми звъни по 300 пъти да ме пита дали съм ги изпила . Преди няколко дни бях говорила с мама по телефона и и казах ,че точно на сватбата (на приятелско семейство) аз трябва да бъда в цикъл , и вчера бяхме на пазар  харесах си бял панталон , и той "-Не си го взимай за сватбата ,че ще го изцапаш.) И аз направо ей така 😯 . Аз забравих , а той не . Смятам ,че когато мъжете са съпричастни и споделяме с тях мъката , страховете , отчаянието  и всичко останало , връзката става по-силна , и точно това ще помогне много , когато един ден се роди мечтаното бебе . Всеки човек го е страх от нещо , важното е да намери подкрепа и разбирателство в партньора си , нали затова сме двойка . Една душа , две тела.

# 537
  • Варна
Това, че са опити са второ дете изобщо не значи, че  са по-малко значими от тези за първо, даже понякога борбата е по-тежка, ама това е от моя опит и моята камбанария. Желанието за още едно дете е толкова силно, колкото и за първото, а страховете са още по-големи поне при мен. В крайна сметка всеки трябва да направи това, което ще го направи щастлив и да се бори докато има сили, и докато е здравословно разбира се. Болна ми е тази тема, защото знам през какво минах, за да имаме синът ни и ММ беше сигурен, че с второто нещата ще се случат по-лесно, да ама не ... Понякога му мрънкам, за да прави изследвания, понеже се изцепва, че са ненужни, но поне се съобразява и ме слуша. Все пак нещата се променят и при мъжа, и при жената с течение на времето.

# 538
Аз също съм на мнение , че мъжете са силния пол и трябва да сме силни поне по равно , да , ама не ! Всеки човек е различен и не можем да ги слагаме под общ знаменател . Точно за това напълно подкрепям мнението на ГЕТ рийл . Щом този мъж се натоварва и притеснява , значи със сигурност ще му помогне малко разпускане ... Моят мъж примерно не е на мнение “на всяка цена” и не е вглъбен в идеята като мен . Точно по тази причина , при него секса винаги е за удоволствие . Доколкото аз от сметки и надяване да я хванем вече тая О , ми минава мерака и желанието и се превръща в секс с цел , не и с удоволствие . Мисля , че всички знаем за какво говоря . Различно е да си в началото на опитите , различно е , когато са минали много месеци и идеята става още по натрапчива . И всеки човек реагира различно на неуспеха , следователно към всеки правния подход е различен . 👌

# 539
Та в тази връзка приключихме за този месец с щракането по план, оттук нататък само за удоволствие. Започва се дъългото чакане тези 2 седмици, но ще гледам да се разсейвам, че доста ме напряга. Хубав ден на всички Hug
и ние сме така. По календарче и изчисления, трябва да е минала О, но вече ме е яд, че не се тествах. Не усетих никаква промяна в тялото си, нито пък в ЦС. Може и изобщо да нямам овулация, това не е проверявано от предишната ми бременност преди 8 години Persevere Следващият месец тестове и доктор.
Иначе шест дни подред щракане на моя май му дойде в повече. На мен не Laughing
И за мен слудващите 2 седмици ще са безкрайно дълги, но вече не съм такъв оптимист Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт