План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 115
  • 725
  •   1
Отговори
# 225
Нали чакахте резултат днес? Какво се случва?

Утре, като се запишат в ТУЕС, ще стане ясно дали се е освободило място в НПМГ. Днес не съм звъняла да питам, защото ламинираните оригинали станаха специалитет на тазгодишната кампания. Утре ще стане ясно има ли отписани деца.

# 226
НПМГ е единственото училище, което написа черно на бяло, че ученик, който не е предоставил оригинал на свидетелството, не е включен в класирането. Инициалите на приетите на четвърто класиране там не съвпадат с тези на приетите в ТУЕС. Силно се съмнявам да се освободи място в НПМГ. Не и по линия на ТУЕС. Ако някой е теглил документи от НПМГ, вече трябваше да е обявено свободно място.

# 227
Здраве да е. И аз силно се съмнявам. Шансовете са нищожни, както писах.

# 228
  • София
sculpture мисля че е необходимо пълномощно.А детето как реагира на всичко това?

# 229
Али, пазим я. Можем да я запишем във всяко частно и е спокойна. Лекарите не могат да разберат какво провокира имунната, за да произвежда антитела, които да атакуват съединителната тъкан. Днес давахме кръв за лаймска, от преди три години. Да изключим и това. Предстоят ни още изследвания, придружени с хоспитализация. Ориентирам се към по-спокойно училище, докато разберем къде е проблемът.

# 230
  • София
Съжалявам,не знаех,че има здравословен проблем.Дано скоро се разреши!
И дано намерите вашето местенце,защото тази неяснота неминуемо се отразява на детето!

# 231
Skulpture, успех с кандидатсването и, преди всичко, детето да е добре! Да се похвалиш скоро и за двете неща Heartbeat

# 232
Skulpture, за пореден път съм леко объркана от изписаното от теб. Би ли казала какъв е балът на момичето ти? Беше писала само, че сте под чертата с 3 т., но не стана ясно къде. Не даваш конкретна информация и факти, за да ти бъде помогнато адекватно и вече си мисля, че явно помощ не търсиш. Опитах набързо да намеря назад, за да не би грешката да е в мен и да не съм дочела, но пак нищо не ми се изясни. Обаче пък ми се наби плюенето ти по всички езикови (и не само!) гимназии до една, ще те цитирам с произволно запомнен израз - "Френската и руското са трагедия".  Разбира се, имаш право на мнение, но идеално училище няма и не мога да остана равнодушна към стреса за детето, което все още няма училище, особено със здравословните му специфики. Затова и реших най-добронамерено да отделя време и да опитам да вникна. Дотолкова обаче не можах да разбера и приема фантастичните врътки, които очакваше да се случат, че чак се зачудих да не би да тролстваш. Постът ми не е нападателен и обвинителен, напротив! Темата е за взаимопомощ и съпричастност, но е трудно да се осъществи при твоята монологичност. Най-сърдечно стискам палци момичето ти да е преди всичко здраво и спокойно!

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 09:57 от Сиси ♥♥

# 233
Сиси, за НПМГ последният влязъл беше с 408. Големи математици събират тази година. Това прави под 80 и на двата изпита и евентуално някоя петица в дипломата. Чак вече се радвам, че и ние не влезнахме там с 440, заради тазгодишните въртележки. Скулптурата се забавлява с нас. Ама никой не попита, какво се чака от министъра?

# 234
Добро утро!
Споделям ви последната публикация на Trayana Kayrakova за един усмихнат ден! Grinning

"Гледам, че редовно ме наглеждате. Обаче няма де да ме видите. За малко да отида на почивка през зимата. Затова трябва да направя дълбок поклон и да отперя специални благодарности на другарите от МОН. Направо си мечтаех за увеличаване на учебната година до края на юни, за късни дати за НВО и всичко, което правят в името на децата и учителите. Сбъдват мечтите ми тези хорица, как да не ги обичаш? Само дето аз обикновено още след 15 юни вече съм отхвърчала нейде по морето.  Пък тая година стана почти декември, поради гореспоменатите щастливи събития.
И затуй имам няколко предложения към тия хубави хора. Учителите нямат нужда от дълъг отпуск. Я им го направете десетина дена! Не стига, че ходят по половин ден на работа, нищо не правят, пият кафета и попълват разни документчета, ами и ваканция безкрайна. Ай стига бе! Като погледнеш, по цял ден работят с едни прекрасни деца, ученолюбиви, уважителни, знаещи и можещи. А какви родители само! Мине, не мине и водят я телевизия, я полиция, за да направят море от любов на някой учител.
После предлагам да отглеждаме учениците целогодишно в училище/ тук ще има вой от щастливи родители/. Може да им се идва на свиждане, щото ще трябват цигари и кафе, но принципно нека ги оставят денонощно в училище! Тъй и тъй училището е виновно за всичко, нека поне си го заслужи!
После с тия учителски заплати по 5 цифри е срамота и толкова много отпуска да искат. Моят мъж не вярва, че на фиша ми пише 3 цифри. Но щом така казват по телевизията, коя съм аз да споря бе!
Оффф, съвсем се отплеснах, извинетИ! Исках да ви кажа, че га скъсах синджиря след всички класирания, записвания, отписвания и панаири, ходих като за последно. Щотооооо, знам ли догодина кога баш ще свърши учебната година и за колко време. А как обиколих де що имаше море,мезе, планина, сланина, кър и гора предстои да разберете Simple Smile"

# 235
  • София
NStaneva, благодаря за споделеното. Винаги ме разсмиват и размислят постовете на Кайрякова.
Няма причина (и смисъл) да нападаме Sculpture. Тя, както и ние, е майка и иска най-доброто за детето си. Това, че повечето деца на форумни майки са ги приели на 1 или 2 класиране, не означава, трябва да спрем да сме съпричастни. Искрено пожелавам на девойката на Sculpture да успее да влезе в НПМГ. Аз се отчаях и вероятно ще пробваме догодина, ако има места с приравнителни.
Усмихнат и успешен ден на всички! Flowers Hibiscus

# 236
Знам бала на детето на Skulpture още преди да излезе класирането в НПМГ, всичко си отговаря на истината.
Ако реши - ще го сподели, ако не - нейно решение е.
Само те от темата останаха без училище, все още. Вярвам, че скоро ще се похвалят  Hug

# 237
70 процента от децата са приети някъде до второ класиране и деца и родители са приели, че дотам са им били възможностите. Да пратим писмо на СМГ, може да вземат скулптурчето и да не се хаби в НПМГ. За протокола моята дъщеря е приета по 5-то желание. Колкото - толкова. Искахме 73-то и НПМГ с немски, ама няма. Ако си поставя палатка пред 73-то ще я вземат ли, три точки и трябваха?

# 238
  • Sofia
За съжаление в училищата с НЕ след второ класиране въобще не се появиха свободни места за момичета. Можеше евентуално да се освободи в НЕГ, ако някое се престрашеше да пробва СМГ, но рискът беше неоправдано висок. За повечето девойки с бал 440-450 всичко свърши още на второ класиране.

Някой има ли идея в 35-то кой ще преподава НЕ на паралелката с математика? За класен ръководител е посочена госпожата по физкултура. За приятелка питам, може и на ЛС Kissing Heart

# 239
  • В средата на времето
galia_mi, защо така нападателно? Да не говорим, че подобни подмятания са грозни. В крайна сметка, всеки родител има право да решава дали да запише детето си на второ класиране и да спре или да продължи да участва до последно. Ти си взела решение за твоето дете, Skulpture - за нейното. Не смятам, че може да се говори тук за правилни и погрешни решения, а просто за различни такива.

Общи условия

Активация на акаунт