План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 107
  • 725
  •   1
Отговори
# 255
Ceco1, честито! Браво на вас, че сте сбъднали мечта, много се радвам!

# 256
Дори да направят само това - във всеки един момент информацията за статута на децата в нея да бъде актуална, ще бъде огромен плюс.
Ама това никак не зависи от софтуера...
И според мен е слабото звено на цялата работа.
Трябва при всяка промяна на статуса (която се случва физически), някой да съобщава тази промяна на системата, в някакво регламентирано време (примерно до 15 мин.), и пак няма как да си сигурен, че се спазва. Освен ако не седиш на главата на служителката, и не го свърши пред теб.

# 257
Благодаря на всички за пожеланията!

Да, беше и риск, и треперене, и напрежение, при това сериозно. Предварително бях разяснил на сина всички аспекти от поемането на риска и той самият каза да действаме. Е, все пак крайното решение оставаше на нас с майка му. Едно от нещата, което мен лично ме накара да поемем риска беше, че никога нямаше да си простя, ако му бях отрязал желанието да следва мечтите си и да рискува, вместо да си стои на топличкото и сигурно местенце, което обаче не е това, което изцяло желае. Искам да продължава да бъде такъв, какъвто до сега сме го възпитали – борбен млад мъж, следващ и защитаващ мечтите и желанията си. Имаше и много труден период в спорта с чепат треньор, но успя да го преодолее, макар и с доста нерви, а понякога и с по някоя сълза от гняв и яд. Вярвам, че тези трудности и взимане на решения го каляват като характер.

Относно урокът, който му даде съдбата в тази кампания, а именно, че не му стигна малко, за да го приемат на 1во/2ро класиране и че са необходими допълнителни усилия за да постигнеш мечтите си, дано да го осъзнае и разбере....защото понякога може и да няма втори шанс.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 16:25 от Ceco1

# 258
  • София
Дори да направят само това - във всеки един момент информацията за статута на децата в нея да бъде актуална, ще бъде огромен плюс.
Трябва при всяка промяна на статуса (която се случва физически), някой да съобщава тази промяна на системата, в някакво регламентирано време (примерно до 15 мин.), и пак няма как да си сигурен, че се спазва. Освен ако не седиш на главата на служителката, и не го свърши пред теб.

Както си писахме желанията и никакъв служител не се намесваше в това, така всичко може да се направи до края на кампанията. Накрая системата в ден ХХ септември "затваря" и първият ден в училище, ако е необходимо още нещо да верифицира записването, се прави.

# 259
  • В средата на времето

Така е, не зависи. Но от МОН могат да спуснат една заповед до училищата за организация на дейности по своевременно цъкане в системата. Simple Smile)

За да осъществи човек мечтите си, си трябва работа и постоянство, но и щипка късмет понякога. Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 15:28 от Izida

# 260
  • Sofia
Относно урокът, който му даде съдбата в тази кампания, а именно, че не му стигна малко, за да го приемат на 1во/2ро класиране и че са необходими допълнителни усилия за да постигнеш мечтите си, дано да го осъзнае и разбере....защото понякога може и да няма втори шанс.

Мда, надявам се и моят син да го е разбрал! Мисля, че още в процеса на лятото с всичките терзания, през които минахме, той осъзна всичко! Едно малко разсейване и отпускане в неподходящия и единствен момент... Поздравявам ви, че сте постигнали това, което сте искали! Hands Plus1 Напълно разбирам през какво сте минали!

# 261
Браво на всички деца и родители, които рискуваха и успяха. Моето дете имаше желание да продължи в досегашното училище и приехме аргументите му. Само няколко деца напускат. Спокойни сме, познавайки средата, учителите и ведрата атмосфера.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 23:23 от ili1

# 262
galia_mi, защо така нападателно? Да не говорим, че подобни подмятания са грозни. В крайна сметка, всеки родител има право да решава дали да запише детето си на второ класиране и да спре или да продължи да участва.
Защото не мога да ожалвам някой с нереални очаквания, на когото не са му стигнали само едни 40 точки до второ класиране за желаното училище. За НПМГ нищо лошо не мисля, има много успешни деца, които са влезли. Може би след второ трябва да се канят първите десет резерви, за да остане консистентна групата в класа. Не очаквам да бяхме в тях, но ми изглежда по-често. Но пък и децата разминали се за две, три точки пак са в хубави училища.

# 263
Ceco1, заряза ме сам, ама сега се появи с чудесни новини. Честито. Браво за смелата игра и дано детето е щастливо там, това е най-важното. Simple Smile

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 18:39 от Na_Vesi_Pateto

# 264
  • Sofia
След напомняне от моя страна, преди около час получих отговор от НЕГ за поредността на подадените заявления за участие в 4-то класиране. Последните двама подали са двамата класирани след момчето с най-висок бал (той беше там още сутринта, когато и аз подадох).
Няма как да се разбере часът на подаване, но все пак някои изводи могат да се направят.

# 265
Защото не мога да ожалвам някой с нереални очаквания, на когото не са му стигнали само едни 40 точки до второ класиране за желаното училище. За НПМГ нищо лошо не мисля, има много успешни деца, които са влезли. Може би след второ трябва да се канят първите десет резерви, за да остане консиНстентна групата в класа. Не очаквам да бяхме в тях, но ми изглежда по-често. Но пък и децата разминали се за две, три точки пак са в хубави училища.
              Ей,че грубо! Какво значи "ожалвам"? Никой не е искал да го ожалвате.Успешни или неуспешни деца ще видим на края или по-точно няма да видим,а те сами ще се видят реализирани в живота си.Много от "неуспешните" ги знае целия свят,а успешните са ги забравили и то отдавна.Като пример - Стоичков оценен на тази възраст,като "неперспективен"! Smiling Imp За перспективните никой нищо не е чул!
               Не може от един изпит да прецениш кой какъв е и точно за това ми звучи грубо .

Последна редакция: чт, 05 сеп 2019, 19:11 от Didia

# 266
  • София
Anik , още когато разказваше своята история за НЕГ и за вашето злополучно теглене на документи, ми стана ясно, а и не само на мен, каква е играта. Най-вероятно тези деца са чакали в засада кой ще подаде и са имали вътрешна информация за баловете. Това, което е нечестно тук е удължаването на срока. Явно някой не е могъл да се придвижи навреме.

И на мен Skulpture в началото ми се виждаше хаотична,  а действията й нелогични, но всъщност тя е една от малкото най-последователни в желанията и исканията си. Затова от сърце й пожелах да успеят в НПМГ, защото знам какво е да искаш силно определено училище. Все още се надявам да се случат нещата за тях. Както виждам и тя не се е отказала. Детето е държало изпитите със сериозен здравословен проблем, който не е изключено да се е отключил и именно заради стреса, породен от тях. Само те си знаят през какво преминават.

Ceco1, много се радвам за вас. Чудесно е когато усилията се увенчаят с успех.

# 267
  • София
Няма как да се разбере часът на подаване, но все пак някои изводи могат да се направят.

Изводите си ги направихме още тогава след като писа какво се е случило.
За игрите и на НЕГ, и на СМГ. Сигурно им е редовна практика, но ние сега ги виждаме и ни остава едно горчиво чувство.

Защо трябва да я доработват ,като много по-лесно е да работи така,както работеше след първо класиране.Обявяват прием - доволните се записват,недоволните - подават заявление за продължаване на участието и така до последните единични бройки.Първо - длъжни да публикуват свободните места ,второ - участие в класиране - на всички желаещи ,подали заявление и трето - няма тичане с оргинали,копия и съмнения за далаверки и четвърто - не на последно място - не рискуваш мястото,което вече си извоювал..

И от къде ще се освободят места след 1-2 класиране, за да има разместване, ако всеки си пази мястото и си кандидатства до безкрай без да рискува нищо?
Трябва всички класирания да стават през системата, с еднакви правила и срокове за всички, но и с някакви ограничения по отношение на това колко пъти кандидат може да блокира едно място без да се запише на него.

Сесо1, поздравления!

# 268

И от къде ще се освободят места след 1-2 класиране, за да има разместване, ако всеки си пази мястото и си кандидатства до безкрай без да рискува нищо?
Трябва всички класирания да стават през системата, с еднакви правила и срокове за всички, но и с някакви ограничения по отношение на това колко пъти кандидат може да блокира едно място без да се запише на него.

Там от където се появиха за 3-то и следващите класирания.Елементарно е - доволен от класирането - записваш се,недоволен - продължаваш участие без да си изтегляш документите и ако те приемат и си доволен се записваш,ако не - оставаш на мястото си  и или се записваш или продължаваш следващо класиране.Какво толкова сложно има? След като можеше да сработи след първо класиране какъв е проблемът за следващите?Сега тичаш като луд,побъркваш всички около себе си и най-вече собственото си дете.

# 269
  • София
              Там от където се появиха за 3-то и следващите класирания.Елементарно е - доволен от класирането - записваш се,недоволен - продължаваш участие без да си изтегляш документите и ако те приемат и си доволен се записваш,ако не - оставаш на мястото си  и или се записваш или продължаваш следващо класиране.

Противоречиш си. Сега за трето и четвъртите (с малки изключения) класирания местата се освободиха от деца, които не са се записали или са изтеглили документите и са освободили място. Няма как хем всеки да си пази мястото, хем от някъде да се появят свободни, за да станат размествания.

Общи условия

Активация на акаунт