План-прием утвърден! ОСМИ клас е пред мен.

• 49 028
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Ми, Дидева, не всички сме еднакви. Аз съм праволинейна и първосигнална. Казвам нещата в прав текст. Последователна и в никакъв случай хаотична.

И доста крайна по отношение на езиковите. Да си натикам детето, заради следването в чужбина. Искам моето да учи и се развива тук. На къде отиваме, ако децата ни излязат навън. Кой остава тук? Лекари нямаме. Учители нямаме. И какво ли имаме вече.

# 556
  • София
Утвърдихме го план-приемът на набор 2005. Всички деца са записани. Приключихме с въпроса. Mask
Успех на детето в новото училище и бързо овладяване на здравословните проблеми, Skulpture!

Чета ви редовно, но така са ме затрупали работа и проблеми в офиса, че нямам сили два реда да драсна. По много въпроси исках да се изкажа, но докато се включа и вие сте сменили темата.

мартеа, или аз нещо не съм разбрала, или нашата паралелка е с по-скъпи учебници. А дано е първото!

M_I_A, стискам палци бързо да намери приятели дъщеря ти. Сигурно не ѝ е лесно, всичко ѝ е ново и е сама.

ЕлиТ, не можеш да намериш школа с удобни часове ли? Аз записах щерката в съботна група. Не успях да вместя и тренировките, и АЕ от понеделник до петък. Не ми се искаше и тази година уикендите ни да са блокирани, но това е положението.

Aleksandropulis, много ми харесва практиката с учебниците във вашето училище.

Детето ще ходи с новите си съученици на концерта на Кока Кола утре. Брат ѝ ще отиде с нея, но не може да остане повече от час. Чудя се дали да отида и аз или само да си я прибера.

# 557
  • В средата на времето
Искам моето да учи и се развива тук. На къде отиваме, ако децата ни излязат навън.

Ами ако твоето след 5 години реши, че иска да учи навън, какво, ще я спреш ли?

# 558
Спунк, аз ще я прибера само, но ще се чуваме с нея, сигурно ще са с Мила, ще я питам Simple Smile

# 559
  • София
Успех и от мен на малкото скулптурче в новото училище! И най-вече здравословните проблеми да бъдат забравени!
Как ще процедирате с финансите на децата? Ориентировъчно колко джобни на ден? Аз си мисля да ѝ ги вдигна на 5 лв. А тя веднага ми обяви, че можело и да си носи храна в кутия и да си ги спестява. Предвид интеграцията я посъветвах първоначално да се храни с другите. Но и съм сигурна, че само желанието ѝ за пестене е голямо, а волята не е.

# 560
  • Sofia

Пак се шокирах......НПМГ как може да им се направи проверка.?
Дете от по- нискобалово училище твърди, че сега отива там... с връзки...е до кога с тези истории в нашата държава?

Само мога да кажа, че по списък нашия клас е 26 бр. Как, кога стават тия неща "с връзки" не знам. Може пък само да се хвали детето, а реално да не е както казва.
[/quote]
Класът на синът ми пък са 28 деца .

# 561
  • София
Спунк, аз ще я прибера само, но ще се чуваме с нея, сигурно ще са с Мила, ще я питам Simple Smile
Заедно са, питах. Организирали са се децата.
Аз я пуснах, защото и тя ми разреши да дойда на 16ти. Grinning

Първоначално няма да ѝ увеличавам джобните, но ако видим, че не ѝ стигат, ще го направя. Тя и преди се движеше в този район и предполагам, че сега няма да са ѝ необходими повече пари за закуска.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2019, 23:36 от Спунк

# 562
Спунк, сигурно е второто обаче. Платихме ги вече даже - 132 лв за 3 учебника, 3 учебни тетрадки и 1 граматика. Имаме още 3 съученика от нашия клас в темата, да кажат и те, но съм убедена, че това платихме Simple Smile

# 563
Искам моето да учи и се развива тук. На къде отиваме, ако децата ни излязат навън.

Ами ако твоето след 5 години реши, че иска да учи навън, какво, ще я спреш ли?

Да. Водя последователна политика от години. Както е ясно детето не иска да учи менделеевата на немски или френски. Даже предлагам всеки, който излезе навън, да си плати образованието на държавата. Като се изучи и се върне, държавата да му върне сумата по две.

# 564
  • София
Само аз ли още не съм купила учебници?
На родителската среща изрично ни казаха да не бързаме,защото първата седмица всеки учител ще си каже какво иска.
Само руския ще купим общо- 60 лв
Склуптур доколкото знам от детето на моя близка приятелка, в 119 не се учат различните предмети на чужд език
п.с - 119то  и на сина ми беше второ желание след 133то. Поздравления училището и на мен ми харесва.

# 565
Втресе ме. Какво се учи на език? Дребната ще ме очисти.

# 566
  • В средата на времето
Значи сега я подкрепяше в желанието и, дори с риск да осъмне без училище на 16-ти, но след 5 год., когато няма и да е дете вече, няма да я подкрепиш, ако реши, въпреки позицията ти и разбиранията ти, да учи в чужбина?
Защо не я оставиш сама да си култивира желанията в тази посока, вместо да я обработваш съзнателно с идеята винаги да си стои в БГ?

Относно джобните - не знам дали да ги увеличаваме. До сега му давахме по 20 лв. седмично в началото на седмицата. Той обаче си ги спестяваше повечето пъти. Ако смени политиката и установи, че не му стигат,най -много да ги увеличим на 25. Simple Smile

vnd, и аз не съм купила учебниците все още. Имам   закупен само първия комплект по английски език. Другата седмица ще гледам да набавя каквото трябва.

# 567
  • София
Skulpture, ОК, всеки си има мнение - твоето е, че хората избират езиковите заради учене навън. На други обаче не е такова. Избират много деца  езиковите, защото имат афинитет към изучавенето на езици, защото вярват, че там ще получат добра общообразователна подготовка  и когато дойде времето за профили, ще са по-ориентирани какво точно искат (което малко деца към 7 клас знаят) и ще си го гонят, избират ги и заради среда. Отделно до 7 клас много деца са учили английски интензивно и залагат на нов език след това. Условно, ако детето не е мързеливо и учителят не е "къса клечка", ЕГ е най-евтиният и пестящ време  вариант за научаване на нов език. А дали натрупаните знания ще ги ползва човек за чужбина - случаи и случаи. Деца учат тук след ЕГ в специалности на немски, на английски и на френски към факултети на ТУ, на СУ, на ВИАС, които са с билингвално обучение, а някои и с двойни дипломи. Втори заминават. Трети остават пак у нас, но поемат в посока на обучение, в която езикът не им трябва. Но в  един момент с него си заработват парички по време на следването в колцентрове, в курсове и подобни. Тоест пак им е бонус. Да не говорим,че колкото и клиширано да звучи, всеки език си е богатство.  Обобщенията какви планове  и доводи за избор имат децата от МГ, ЕГ или ПГ са излишни. Винаги има остри, неочаквани спрямо първоначално заплануваното завои и като избор на специалност, и като място на следване след завършено средно.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2019, 00:27 от пенсионирана русалка

# 568
Ей, чудесно! План-приемът вече наистина е завършен и утвърден, ОЛЕ Grinning
Skulpture, честито! Дано детето да се чуства прекрасно в новото училище! Стискам палци и скоро да е здрава, а ти да намериш сили да се погрижиш и за себе си.
А в темата оставам, разбира се Heart Да ни е все така полемична, емоционална и полезна. И новото приключение, което започва на 16ти, да донесе на децата (пък и на нас Hug) много нови и полезни знания, приятелства, опит и хубави спомени за цял живот!
Ех, нещо се разчуствах, но днес имам усещането, че стоя на прага на нова ера в живота на доскоро държащото ръката ми малко човече. Сигурно е от пълнолунието Stuck Out Tongue Winking Eye Успех на всички деца Heart

# 569
Очаквам стопер от държавата. Стига с изтичането на мозъци. Уважавам решенията на всички, но, айде моля ви се. Да направим и ние нещо от децата си. Стига сме пълнили дупките тук и там.

Общи условия

Активация на акаунт